7 Eylül 2018 Cuma

Graziano Pellè & Galatasaray, klas pivotların hastasıyız


Ocak ayını konuşmaya devam. Bildiğiniz gibi Çin Ligi'nde sözleşmeler Aralık / Ocak ayı gibi bitiyor ve Ocak ayı transferindeki forvet arayışında rotamız hemen hemen belli. Pelle de o isimlerden biri olacaktır. Gerçi kulüp taraflı sözleşme uzama opsiyonu var, kullanılır mı bilmiyorum. Futbolcunun isteği burada önemli olacaktır. 

33 yaşında çünkü, büyük kazanmaya devam etmek isteyebilir. Ya da bu kadar para yeter diyerek son bir Avrupa deneyimi daha isteyebilir. Böyle düşünün futbolcu sayısı da fazla, patır patır sözleşme fesih haberleri geliyor. Bugünden araştırmak ve ilgi göstermek gerekiyor. Modeste'ye takılı dursak da çok ciddi alternatifler var.

Pelle'nin kariyerinde forma giydiği birçok kulüp var. 2006'da AZ Alkmaar'a 6 milyon avro gibi bir rakama gitse de ilk Hollanda deneyimi tutmamıştı. Sonra Parma'ya gitti, devamında çeşitli takımlarda kiralık olarak oynadı, bu takımlar arasında Feyenoord'da önemli bir çıkış gösterdi ve meşhur Southampton transferi gerçekleşti. Feyenoord'da 66 maçta 55 gol 15 asist, Southampton'da ise 80 maçta 30 gol 10 asist.

Çin Ligi'nde ise 62 maçta 21 gol 16 asistle oynuyor. Çıkışı geç yakalamış bir futbolcu diyebiliriz. Bu yükseliş içinde İtalya Milli Takım'ına kadar yükselmiş ve ciddi süreler almıştı. Feyenoord onun adına bir kırılma noktası ve oldu ve bugünlere kadar geldik. Avrupa'yı düşünmesi durumunda da ciddi adaylardan biri olduğumuzu söyleyelim.

Klas pivotların hastasıyım. Negredo eleştirilir ama bu anlamda çok beğenirim. Geçen sezonu hayal kırıklığı gibi dursa da tam anlamıyla anlaşılamadığını düşünüyorum. Hava hakimiyeti, teknik özelliği, bitiriciliğindeki zarafet gibi. Pelle için de aynısı söz konusu. 1.93 boyunda ve çok güçlü bir fiziği var. Ceza sahası içinde iyi bitirici, duvar olma özelliği olan, teknik özelliği yüksek, zarif bir futbolcu. Tam anlamıyla Fatih Hoca'nın kalemi.

Tam bir hedef santrafor. Pelle'yi hücumun ana merkezi olarak aldığınızda etrafındaki futbolcuların daha da büyümesi oldukça olası. Emre Akbaba, Onyekuru ve Garry Rodriguez gibi gole çok yakın futbolcularımız var. Geçen sezon Gomis / Garry Rodrigues iş birliğinin altını çiziyordum. Bu futbolcular kendilerine iyi bir duvar bulduklarında çok daha iyisini yaparlar. Ya da Pelle'nin yanına gezen bir forvet koyduğumuzda farkını ortaya koyar.

12 yorum:

  1. Ocak ayina kadar Galatsaray icin her sey bitmis olabilir o bakimdan ben sizin kadar heyecanli olamiyorum bu ara transfer konusunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de heyecanlı değilim ama yazıyorum işte. Ben yazayım da. Neden bitsin her şey ayrıca.

      Sil
    2. Su savunma ve ileri kombinasyonuyla CL maclarinda alinacak farkli maglubiyetler bizi o zamaninda sürekli 4 yedigimiz günlere götürür ki Trabzon gibi Schalke'nin yari gücünde bile olmayan bir takimla yaptigimiz macta bunu acikca gördük. Eren, Maicon, Ahmet, Belhanda falan bunlari düsününce uykularim kaciyor.

      Sil
    3. Fatih Hoca ne düşünüyor göreceğiz..

      Sil
  2. dünya futbolunda 85 jenerasyonunda önemli isimler çıkmış.yerli ve yabancı çok isim var.baktım pelle de 85 li.

    gomis negredo saldado mario gomez burak yılmaz seleznov daha çok isim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enteresan bakış açısı, hiç düşünmedim :)

      Sil
  3. Yeni oyuncağı bulduk ocaka kadar goygoya devam. Medyada internette en fazla taraftar galatasarayda. En fazla tıkı galatasaray haberleri aliyor. Bu nedenle galatasarayla ilgili dogru yanlis kurmaca bir suru haber yapılır para kazanmak icin.

    31 ocak sabahı konusuruz transferi bosuna galatasaray dusmani medyayi sirtimizdan zengin etmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bir hit kaygım yok, bu yüzden yazmıyorum. Yıllardır yazdığım şeyler. Amacı da kendimce olması gerekeni biraz olsun konuşulur kılmak. Ben bunları yazmaya devam edeceğim.

      Sil
  4. Alan’ın adı da geçiyor. Alan, Pelle, Soriano arasından seçimim Soriano olur Modeste ile birbirlerini güzel tamamlarlar diye düşünüyorum. Ama yaşı büyük handikap. Bu yüzden Alan tercih edilmeli çünkü daha 29 yaşında diğer isimlere göre daha genç

    YanıtlaSil
  5. Ocak ayına kadar mevcut hücumcularla yeni bir oyun anlayışı olusturacagimza inanıyorum. Fatih Hoca da ona uygun oyuncular isteyebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç hafta arayış içinde geçerse CL sorun olacak. Korkum bundan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir