2 Eylül 2018 Pazar

Kazanan kadro elbette bozulabilir


Kazanan kadro elbette bozulabilir. Genel görüntüye bakmak gerekiyor. Trabzonspor gibi bir deplasmanda Maicon / Ahmet Çalık stoper hattı ya da hücumda Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş gibi isimleri kullanmak büyük bir kumar. Belhanda'nın olayı ise bambaşka bir şey ve sanırım bundan sonrası da olmayacak.

Maicon'un sezona iyi girdiğini ısrarla yazdım. Gerçekten de böyle, transfer söylentileri çıkana kadar ki süreçte belki de takımın en iyi ismi. Alanyaspor karşısında belli etmedi ama Trabzonspor karşısında odağını kaybetmiş bir Maicon'un ne gibi hatalar yapabileceğini gördük. 

Ahmet Çalık'ın da sezona iyi girdiğini düşünüyorum. Şans bulduğu maçlarda iyi bir görüntü verdi ama seviyesi belli. Bir noktada tıkanacağı, bu tarz maçlarda olmayacağı belli bir şey. Maicon / Ahmet Çalık ikilisi bir araya geldiğinde ortaya Östersunds maçları çıkar.

Maicon'u da dağıttık bu arada. Suudi Arabistan'da transferin son saatlerinde kendisini göndermeye çalıştık ama evraklar yetişmedi. Yetişmediği için mutluydum, nedeni de yerine kimseyi alamayacak olmamız. Gomis'de gördük işte, o yer dolmadı. 

Maicon gitmiş olsa Trabzonspor karşısında Serdar Aziz / Ahmet Çalık'ı izler, belki 4-0 değil de 3-0 kaybederdik. Serdar Aziz iyi durumdaysa oynamak zorunda, bu kaçınılmaz olan. Maicon'u ise nasıl toparlarız bilemiyorum. Çok iyi bir girdiği sezonda adamı kendi ellerimizde bitirmeye uğraştık. Kalitesi, yeterliliği tartışılır ama şartları biraz da yönetim oluşturdu.

Eren Derdiyok konusunda da yapacak bir şey yok. Forvet hamlesini bekledik durduk, Gomis'in varlığında dahi konuşuyorduk. X bir forvet gelecek diye düzeni değiştirmeden Eren Derdiyok'la devam ettik. Hocanın kendisinden memnun olmadığı ilk etaptan bu yana bilinen bir gerçek. Trabzonspor maçında 90 dakikayı tamamlaması da yönetime mesaj.

Sinan Gümüş'ü de Alanyaspor maçının 2. yarısında övüyorlardı. Oysa ilk yarıda sahada yoktu, ikinci yarıda yaptığı çoğu şey de rakibe çarpıp atılan 2. gol sonrası dağılmaları. Sonrasında hücum akmaya başladı ve herkes sivrildi, buna Eren Derdiyok'u da dahil. 

Milli Takım arasının ardından mutlaka bir şeyler değişecek. Belhanda'dan başlamak üzere birçok isim için eleştiri, hatta yerden yere vurmak doğal. Nasıl değişecek bilmiyorum tabii, neticede elimizdeki malzeme belli. Forvet alamadık işte, böyle düşünün. Formasyon, oyuncu rolleri ya da başka bir şey. Hocanın işi çok zor..

17 yorum:

  1. Transfer mevzusunu bu beceriksiz yonetim gidene kadar kapatalim artik.Fatih hoca ne yapabilir,mevcut kadro nasil kullanilmali,artik takima odaklanma zamani..Aciklamalarina göre Terim de takımına guvenmiyor "bi yerde takilacaktik zaten" diyor.Bir seyler gozden cikarilmis gibi.Yönetime tepkiyi koyalim ama takimi ateslememiz lazim.İş yine gecen sene oldugu gibi taraftarda bitecek.2-3 kotu sonuc daha olursa zemin kayganlasir.Yonetim-takim arasi tartisma cikabilir.Sezon gider.Evet, akilli olup iki transferle ligi domine edip taraftarina ödül sezonu verecek idareciler yokmus onu anladik maalesef, Terim'de yalpaliyor, o yuzden takima extra destek zamani tam da bu zamanlar.Takima ve oyuna dönelim artik tüm destegimizle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım arasında bol bol düşüneceğiz. O ışığı gördüğümüz an da taraftar yeniden ayaklanır.

      Sil
  2. fatih hoca da sahada ki takım gibiydi,zaten çıkarılan kadro aşırı derece de hatalı idi, böyle mağlubiyet beklemiyordum ama böyle rezil bir takım bekliyordum,1.hata ahmet ve sinanın oynaması,2.hata: fizik olarak tam olarak hazır olmayan emre nin merkezde oynaması,belhanda zaten deplasmanlarda silik bir görüntü çiziyordu üzerine takımıda yaktı ama hata yine hoca da,25 dk. da selçuğu alırdım oyuna belhandanın yerine çünkü merkezde fernando aşırı derecede yalnız kaldı yani resmen orta sahasız çıktık maça çok yazık oldu,tek beğendiğim şey maça dair onyekurunun fiziği, hakkaten tslileri sağ sola fırlattı maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafalar transferde kalmış, bunu ısrarla yazıyorum. Hiç çalışmamışız.

      Sil
  3. 2.yarıda ndiaye ile birlikte feghouli de girmeliydi o zaman belki birşey değişirdi 10 kişi olmamıza rağmen

    YanıtlaSil
  4. Hoca neden ilk yarı o kadar dağılmışken değişiklik yapmak için devreyi bekledi, Mancini CL maçında yapmıştı o değişikliği Hajrovic i alarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapabilir ki, her şey koptu. Maç gidiyordu bağıra bağıra.

      Sil
  5. Orta saha rotasyonu kaliteli diyoruz ama şuanki sistemde 3 merkez orta saha var; Fernando, Ndiaye, Emre(merkezde sıkıntı yaşıyor), Belhanda(Forma bulur mu bilmiyorum), Celil, Selçuk, Donk (stoperde oynatacak galiba hoca) var. Birhan gönderildi Tolga gitti ee bu adamlarla idare edebilecek miyiz, bizde ara oyuncular var ama mevkisinin oyuncusu ve gerçek anlamda arkasını doldurabilecek kimse yok.

    YanıtlaSil
  6. Forvetsiz devam edersek bütün takım yıpranacak çünkü oyun tamamlanmıyor bütün devreyi kur prize takıp devreyi tamamlamadan çalışmaz. Emreyi kaybedebiliriz çünkü onun oyunu da takımla beraber düşecek ve tepki görmeye başlayacak, ondan sonra Garry Henry diye gider. Belhanda yı zaten kaybettik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda kendi kendini kaybetti. Bu haliyle bu formayı giymesin zaten. Diğer konuya gelince Belhanda'nın yaptıgı gibi anormal şeyler yapmadıkça ben hiçbir oyuncunun tepki göreceğini düşünmüyorum. Yönetim öyle büyük hatalar yaptı ki olası bir başarısızlıkta yönetimden baska suçlu aranmayacaktır.

      Sil
    2. Hoca ne düşünüyor, ne yapacak göreceğiz.

      Sil
  7. Ağırlıklı olarak katılıyorum yorumlara. Bu haftaki en büyük sıkıntı yanlış kadro ve formasyon.Yediğimiz ilk gol öncesi; Trabzon hucümcuları yalan pres yapıyor, Fernando içeri gömülüyor, Muslera kısa vurunca koskocaman bir yarık var bomboş. Emre, Belhanda, Onyekuru, Sinan topun gerisinde. KArşılayan yok. Sonra Maicon'un ağır kalması iki oluyor zaten ve film kopuyor. Trabzon'a aynı formasyon ile çıkmamlısın. Donk ile başlanabilir. Fatih hoca'dan beklemediğim bir hata oldu. Tamam seviyoruz, saygı duyuyoruz ama gözümüzü de gerçeğe kapatmayalım. Trabzon zaten gergin bir takım, taraftarı önünde 10 dakika set oyunu oynasınlar, 11. dakika taraftar ters etkiye başlıyor zaten. Ama kolay gol yersen, 2. bölgede bir tek fernando ile kalırsan 4 olması doğal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumun savunma yardımı olmadığı net. Özellikle Sinan Gümüş kendini Ronaldo zannediyor, o modda hareket ediyor.

      Sil
  8. Maicon'un odak sorunu olsa da olmasa da seviyesi yüksek maçlarda saçma sapan oynuyor.O seviyenin adamı değil.Ahmet ondan da beter.Yani bu ikili istedikleri kadar sezona iyi girmiş gibi gözüksün maçların seviyesi belli yani.Sinan zaten asla bu takımın as futbolcusu olamaz ve kendini de sorgulamalı kaç yıldır takımda ama hâlâ as oyuncu olamayacak durumda.Arda gibi olsun deniliyordu ama şu an Aydın Yılmaz'dan bile kötü durumda.Eren Galatasaray gibi bir takımda yedek santraforun yedeği olur mu o bile tartışılır ama bizim önümüze as forvet olarak konuluyor.Alınmasında dursun, şu an oynatılmasında da mustafa cengiz suçlu Bu dörtlü ve o malum arap futbolcunun bundan sonra ilk 18'e bile alınmaması gerek aslında ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kadar umutsuz değildim. Sezona iyi girmişti ama Arabistan işi odağı çok fena dağıttı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir