25 Eylül 2018 Salı

Kazanmak mı istiyoruz, kesin olarak gözden mi çıkardık, ne düşünüyoruz?


Feghouli'nin gözden çıkarılmasına saygı duyarım. Hocanın kararıdır derim, mutlaka bizlerin görmediği bir şeyler görüyordur. Disiplin sorunu vardır, idmanlarda yeterince çalışmıyordur, temposu bir türlü yükselmemiştir gibi konuları konuşuruz. Göndermek istemişsinizdir, o gitmek istememiştir. Bunların hepsi bir neden.

Önemli bir futbolcu olduğunu kimse inkar edemez. Tüm temposuzluğuna rağmen bu adam büyük bir profil. Henüz 28 yaşında ve bu ligi süpürmesini bekliyorsunuz. Geçen sezon her ne kadar eleştirmiş olsak da şampiyonlukta etkisinin yüksek olduğunu söyleyebilirim. 

Kamp görürse daha iyi olur diye bekliyorduk. Geçen sezon bittiğinde tüm beklenti bunun üzerineydi. Kampı gördü, temposunu yükseltmesini bekledim ama sezon başındaki görüntü kötüydü. Sonra bir anda kesip atıldı ve Şampiyonlar Ligi kadrosunda ilk 18'e dahi giremeyecek noktaya geldi. 

Burada hocaya saygı duyabilirim ama Trabzonspor deplasmanında olduğu gibi Akhisarspor'a karşı da yenen farkın ardından son dakikalarda oyuna girmesini anlamam. Kazanmak mı istiyoruz, kesin olarak gözden mi çıkardık, ne düşünüyoruz?  Bu bir inatlaşma mı ya da. Mesaj veriliyorsa da bunun muhatabı kim? Yönetim mi yoksa Feghouli mi?

Kadro dışı kalmadığına göre neden kazanmayalım. Göndermek istiyorsanız dahi belli ki Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere gitmedikçe Ocak ayına kadar takımda kalacak. Böyle bir profili kazanmak dışında bir yol olduğunu düşünmüyorum. Kenarda bekletmenin kimseye faydası yok. Donk, Linnes, Garry Rodrigues ya da bu tarzda birçok ismi kazanan Fatih Terim'in de Feghouli dokunuşu yapmasını bekliyorum.

Gerekiyor da. Belhanda'nın eleştirilse dahi muadili olduğunu düşünmüyorum. Hoca da bunu bilerek ilk fırsatta onu 11'e yazdı. Emre Akbaba'dan tek başına hücumu yönlendirmesini bekleyemezsiniz, bu adam iyi bir bitirici. Üretme noktasında Belhanda'nın tek alternatifi Feghouli olabilir. Feghouli'yi merkezde kullanırsanız kazanabilirsiniz, en azından futbol aklıyla ayakta olur. 

14 yorum:

  1. Farkli geride olduğumuz 2 macta da son dakikalarda oyuna girmesini mucize beklentisi bisiler yaparsa hem maci hrm oyuncuyu kazanirim imkansiz da olsa, diyoruz herhalde.

    Maicon fernando belhanda feghouli hepsi en geç sene sonu giderler. Bu maaşları ödeme imkanımız artık kalmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O maçlarda oyuna almak bir mesaj sanki. Ama doğru bir mesaj olduğuna da inanmıyorum. Tabii hoca ile aralarında ne geçti bilmiyorum.

      Sil
  2. Cok yerinde ve guzel bir yazi olmus, Feghouli'nin ölüsü bile takima tam alismamis haliyle istatistiklerde en iyi birkac oyuncumudan biriydi bu nedenle ben hocayla bir problemi oldugunu düsünüyorum zira bu is performans isine benzemiyor zira performansa bakacak olursak Sinan'in kadro disi olmasi gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Feghouli fark yaratabilecek bir isim ve hücumda üretken noktada sorun yaşıyoruz. Kazanılması herkesin yararına diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Fark yediğimiz iki maçta sonradan oyuna alınması ona bir mesajdır bence.Ayrıca video felan atmış çalıştığına dair.Umarım taraftara oynamıyordur çünkü onu savunalım diye hocaya saydıran insanlar görüyorum.Çıkıp açıklama yapılmalı ya da.Hazır değil o yüzden oynamıyor denilse tepki diner ama ben cuma günü ilk onbirde bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. hoca kendisini sildi. git dedi gitmedi. cezasını çekiyor şimdi. o da bizi silmiş. akhisar maçında hareketlerinden belliydi. skorla alakası yoktu o hallerin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım gün sonunda neler olacak. İş dönüp dolaşıp şans bulmasına doğru gidiyor sanki.

      Sil
  5. Abi gerizekali gibi aldigi topu bakmadan orta acarsa
    Aldigi topu sutu cok iyiymis gibi sacma sekillerde kaleye vurursa
    Aldigi topu olumlu kullanamazsa hoca tabi ki keser. Icerdeki maclarda Feghouli kanatta oynar ancak kanatta dar alanda oynamasi lazim. Bu adamin kreatif ozelligini goremedik bu sezon. Sahte sorumluluk yapiyor gibi.(Riekerink zamanu tolganin sorumluluk alma adi altinda toplari stattan disari atarak sabote etmesi tarzinda)
    Belhanda bile ciddi anlamda dikine gidip sorumluluk aliyor ancak soso alip orta acayim mantiginda hareket ediyor. Dediklerim mantiksiz gelebilir ancak sosoyu kafamizda cizdigimiz taslak disinda izlersek kendini gosteriyor dedigim seyler.
    Bu adamin fizikten cok oturulup konusulmasi gereken sorunlari var bence. Super Kupa macinda oyunda iyi gibi gozuktu lakin yaptigi is yoktu ortada. Bu kadar kazanan oyuncuyu aldigi topu bakmadan orta acsin diye vermiyoruz ki Hocayida taniyorsam bu yuzden oynatmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli konusunda bilmediğimiz sorunların olduğu konusuna katılıyorum. Ama kenarda tutmak, kazanmaya çalışmamak bana hatalı geliyor. Ne olursa olsun bir değer ve önemli isim. Çok daha fazlası gerekir.

      Sil
  6. Bir oyuncu 4milyon kazaniyorsa attigi 2 suttan biri tehlike yaratmali. Actigi 3 ortadan biri tehlike yaratmali. Yoksa oyle 5 sut atsin biri tehlikeli olsun 5 orta acsin biri tehlike yaratsin onu düz oyuncular da yapar. Ciddi anlamda sorumluluk aldiginda aldigi sorumlulugu layikiyla yerine getirmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaba tabirle ligi donunda sallaması gerekir. O kalitesi de var.

      Sil
  7. Oynamadıkça daha fazla değer kaybediyor. Hep oynasın demiyorum ama şans bulması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcuyu sildim mesajını verdiğin an görüntü bu oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir