14 Eylül 2018 Cuma

Kimi benim gibi 4-6-0 diyor, kimi de 4-4-2 olabilir mi diye sordu


Fatih Hoca'dan herkes gibi ben de bir sürpriz bekliyorum. Mevcut kadronun alışık olduğu bir düzen yok. Ya da şöyle diyelim, geçen sezon oynanan oyunu oynama imkanı yok. Forvet konusu büyük bir sorun ve o sorunu mevcut içinden çözmenin yolu yenilik. Kimi benim gibi 4-6-0 diyor, kimi de 4-4-2 olabilir mi diye sordu.

2011 - 2012 sezonundaki 4-4-2'yi unutmak pek mümkün değil. Sezona 4-1-4-1 gibi başlamış ama mevcut isimlerle o yapı çok iyi işlememişti. Fenerbahçe maçıyla da birlikte 4-4-2'ye geçilerek tüm sezon oyun anlamında da domine edildi. Üstelik içinde Semih Kaya ve Emre Çolak gibi kimsenin beklemediği sürprizler vardı.

O 4-4-2'nin bugüne göre en büyük avantajları Melo / Selçuk İnan orta sahası, Ujfalusi gibi lider stoperi ve Elmander gibi ön alanda mücadele unsuru bulundurması. Farklılığı da kanatlarında Emre Çolak / Engin Baytar gibi orta saha özellikli isimleri kullanması. O 4-4-2'yi bugüne uyarlamak zor. Elimizdeki malzemenin çok elverişli olacağını düşünmüyorum.

Fernando / Badou Ndiaye orta sahası kağıt üzerinde iki görünse de 4-4-2 gibi bir formasyonda yaratıcılık sorunu yaşar. Böyle bir düzende Melo gerekir ki o da yok. Kanatlar Onyekuru / Garry Rodrigues gibi isimlerle iyi duruyor, savunma göbeği sorun, ön alanda Eren Derdiyok'u da büyük bir sorun. Emre Akbaba'nın ise forveti tamamlayabileceğini düşünüyorum.

Eğer 4-4-2 uygulanacaksa yine içinde yenilikler gerektirecek. Onyekuru / Emre Akbaba gibi bir forvet hattı mesela, daha kanat ya da forvet arkası özellikli diyelim. 2011 - 2012 sezonunda 4-4-2'nin kanatları orta saha özellikliydi, burada ise forvetinin yapısı bambaşka olur. Böylelikle Fernando / Badou Ndiaye orta sahasının yaratıcılık sorunu bir nebze diner belki.

Kanat rotasyonunda sorun yok, beklere baktığımızda da geriden oyun kurabilen, iyi hücum beklerine sahibiz. Savunma göbeği ise sorun, ona yapacak bir şey yok. Mevcut yapı içinde 4-4-2 çok sağlıklı durmuyor ama Fatih Hoca bu. Eğer bu düzende oynayacaksa mutlaka bir yeniliği vardır, şaşırtmayı çok sever.

Ben ise 4-6-0'cıyım. Takımın en ileri ucunda Emre Akbaba, Feghouli ya da Onyekuru gibi isimleri kullanmak olası. Kanat rotasyonu gayet iyi, orta sahayı da kalabalık tutacak zenginliğe sahibiz. Şu kadronun en iyi oynayabileceği oyun bu gibi duruyor. Şampiyonlar Ligi'nde de hızın önemi büyük, haliyle o arena için de bu düzen oldukça mümkün..

14 yorum:

  1. bence en önemlisi elmander yok 442 için,yani elmander gibi sahada fedakarca oynayacak bir oyuncu yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet sorunu diyorum ben buna. 4-4-2 oynanacaksa da bambaşka bir yapı gelecek, 2011 2012 den çok farklı.

      Sil
  2. "iki kelime yetiyor seni seven kalbi kırmaya, sonra roman yazsan ne fayda" yönetime sitemimizi edelim öncelikle...kasımpaşa dört haftadır futbol şansını yanında buldu.küçümsemiyorum ancak ekstrem şeyler olduğunu herkes kabul edecektir. saha içi defansif duruşları çok kötü.geriye adam kaçırıyorlar,hamle karmaşası oluyor,ön libero defansla uyumsuz,geri çekilmelerde hatlar kopuk, sivas 2-0 yapacakken maç 3-0 lehlerine bitti..geride alan vermedikçe, yine futbol şansı gündeme gelmez ise almamız gereken bir maç..ben olsam muğdat dahil araya arkaya kaçması muhtemel hızlı oyuncularla başlardım golü bulunca kontraya dönerdim...dizilişin bir önemi yok bence bu maçta, gol için hızlı ve arkaya oynamalıyız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilen en iyi kadroyu sahada görürüz diye düşünüyorum.

      Sil
  3. 4-6-0'la pozisyona bile giremeyiz bence. bu adamlar messi neymar değiller. ayrıca emre fiziksel anlamda dirençsiz.

    YanıtlaSil
  4. Doğru düzgün forvet yokken 442 oynamak pek akıl karı değil. En iyisi 460.

    YanıtlaSil
  5. Eren'i Giroud gibi kullanıp gol yükünü orta sahayı vermeyi düşünüyor sanırım Fatih Hoca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava topları iyi ama top saklama durumu hiç yok. Bakalım o dönüşümü sağlayabilecek mi.

      Sil
  6. Eren pivot özelliklerini az da olsa kullansa sıkıntı olmayacak ama sorun orda.Yürümeye mecali yok.Eskiden onu çalıştıran bi teknik direktör onun için çok hantal tarzı şeyler söylemiş ve gerçekten de haklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gücünü kaybetmiş, beni bu şaşırtıyor. Gücü ve tekniği vardı eskiden.

      Sil
  7. Su takimda bitik Eren 90 dk butun maclarda oynasin sezonu 20 golden aşağı kapatmaz. Gomis aslinda cok cok iyi oynamadı yada Negredo bizde olsa 20 gol atardı gecen sezon.

    Hakan Sakaryadan bize degildi fenere gitseydi mumkun degildi tutunması gol krali falan olamadan kariyeri biterdi.

    Son 2 sezondaki takimda ozellikle ic sahada tek santrfor oynayan ortalama ama fizik olarak ezilmeyen biri 20 golü bulabilir.

    Bu Eren'e ne yergi ne de övgüdür keza Gomis içinde. Ekstraları da çoktur ikisininde. Top saklayamazlar pek, adam gecemezler, kontraya çıkamazlar. Ama ortalama kalite bile is yapar bu yapida . Hele icerdeki maclarda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kapatmaz, oyun düzeni o golü attırır çünkü. Hocanın istediği forvet tarzı ve Gomis düşüncesi adına da sana katılıyorum. Eren 20'de kalır, Gomis 30 atar, aradaki fark kalitedir ama forvet beklentisi bambaşka.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir