21 Eylül 2018 Cuma

Öyle forvetler izledim ki Eren Derdiyok'dan özür dilemem lazım


Sezon başından bu yana haklı olarak Eren Derdiyok'u eleştiriyoruz. Aslında mesele isim de değil, isim üzerinden yapılmayan forvet transferine tepki veriyorduk. Hala aynı noktadayım, Galatasaray adına çok daha fazlası lazım. Yalnız Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta öyle forvetler izledim ki Eren Derdiyok'dan özür dilemem lazım.

En övdüğüm isim Slimani mesela. Mücadelesi, gücü üst düzey dedim ama Fenerbahçe'nin kötü yapısı onu doğru kullanmaya engeldi. Yine de birçok pozisyon buluyor ve bitirememe noktasında sorunu var. Şu ana kadar 5 maçta 1 golü var. 

Eren Derdiyok ise 7 maçta 5 golde. Tabii bizde "forveti oynatan" bir durum var. Gomis'in 29 golü tesadüf değildi. Eren Derdiyok'un da en kötü şartlarda dahi 20 golü zorlayacağını düşünüyorum. Bu fazlasıyla oyunun forveti oynatmasıyla alakalı ama hocanın da Eren Derdiyok'dan beklentisi tehdit olmaktan öte düzeni yükseltmesi. O da bunun cevabını 2 maçtır veriyor.

Tabloya gelelim. Whoscored kendi verilerine dayanarak Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta maçlarının ardından haftanın 11'ini belirlemiş. Listede Eren Derdiyok ve Fernando da bulunuyor. Fernando kısmını çok anlamadım yalnız. Kötü bir oyunu yoktu ama tempo olarak sorun yaşadı. En azından haftanın 11'ine girecek performansı gösterdi diyemem.

Eren Derdiyok için ise durum farklı. Attığı frikik golünde değilim, düzen içinde o kadar iyi iş gördü ki arkasında açılan boşlukla birlikte Garry Rodrigues mükemmel bir maç çıkardı. Mücadelesi, hava toplarındaki varlığı, orta sahaya yakın oynayarak arka tarafta açtığı boşluklar derken fazlasıyla iyi bir maçtı. Eğer düzeni büyüten bir forvet olmaya tamamen evrilirse rotasyonda çok daha ciddi şansı olacak.

Bu tarz listelerde yer almak önemlidir. Şampiyonlar Ligi'ne girerken en sorunlu mevkinizde oynayan futbolcunuz ilk haftanın 11'ine girebiliyor. İyi başladık, umarım devamı da böyle ilerler. Eren Derdiyok için ise daha da mutluyum..

12 yorum:

  1. işte istatistikler aldatıcıdır fernando belki çok top kazanmıştır pas arası yapmıştır ama genel olarak iyi değildi ,çok geriye yaslandı haliyle takım baskı yedi öne çıkmalıydı biraz,fernando kendine gelmeli iyi durumda değil bir süredir böyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando bence de iyi değildi. Hatta Fernando geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından da iyi dönemedi.

      Sil
  2. Elestirim Eren'i 27 yaşında 2.5m euroya almak varken 29 yasinda 4m verip alanlara. Eren'i tek santrfor birakan da ayni yapı (aynı kişiler olmasa da)

    Yalnız attığı frikik bize maçı getirdi. Ikinci yarıya da lokomotiv baskin başlamıştı. Gole geçiremediler ama 1-0 hep oyunu gergin lokomotovi istekli tuttu. 2-0 dan sonra adamlar fener gibi moral olarak çöktü disiplinlerini kaybettiler.

    Fernando da hosuma gitmeyen sey Donk ile 6 numarada çakışmaları. Fernando biraz olsun 8 oynayabilse. Ya da topal josef gibi yanyana oynamayı becerebilseler. Porto deplasmanında bu ikili lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakamlara takılırsak çok haklısın. Dediğin şartlar olsa bugün çok iyi rotasyon oyuncusu olarak anılırdı.

      Sil
  3. Belli puanlamalar var ve buna göre belirlenmiş liste.Bence de Fernando muhteşem oynamadı hatta kırmızı kart görmese Ndiaye orda yer alırdı ama sitenin puan sistemiyle doğru orantılı bu liste.Eren de öyle süper oynamadı bence ama böyle bi listede yer bulması onun moralini yükseltmiştir umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren bence gayet iyi oynadı, en azından beklenti ışığında.

      Sil
  4. Fernando seneye stoper oynamaya başlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperleşmesi de bir formül. En azından kariyerini uzatmak istiyorsa.

      Sil
  5. Burak Elmander Umut Bulut Drogba li forvet rotasyonunu gören gözlere sadece Eren ilginç geliyor tabii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O günün şartları başka, bugün başka. Ya da oynanan oyun diyeyim.

      Sil
  6. O degil de bu hafta bütün rakipler puan kaybederken mutlak kazanmak gerekecek Eren bakalim ne yapacak yarinki macta onu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üst üste maçlar oynadı ve yorgun olmasından korkuyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir