20 Eylül 2018 Perşembe

Ozan Kabak'ın "buradayım" mesajı ister istemez Semih Kaya'yı hatırlanıyor


Ozan Kabak'ın "buradayım" mesajının ardından ister istemez Semih Kaya hatırlanıyor. Hemen hemen benzer bir öykü ve her ikisinin yazarı da Fatih Terim. Semih Kaya'nın geleceği belki tam anlamıyla beklenilen gibi şekillenmedi ama Ozan Kabak'ın geriye dönüp baktığında alabileceği iyi örnekler var.

Semih Kaya'nın Galatasaray'daki son yılları "eleştiri" içinde geçti. Beğenilmedi, bir anlamda kendini beğendiremedi ve ısrarla eleştirildi. Futbol noktasında eleştiriler doğruydu, gerçekten de görüntüsü iyi değildi. Bir de bunun üzerine kaos dönemi eklenince Semih Kaya'nın kötü performansı insanların gözüne daha da battı.

Herkesin kafasında Fatih Terim dönemindeki potansiyel vardı. Aslında bu Mancini döneminde de sürdü, bir sağ bek hikayesi var ki ısrar edilse kariyeri daha da farklı çizilebilirdi. Bunun devamı istikrarsızlıklarla dolu. Yaşadığı sakatlıklar ve her geri dönüşünde biraz daha düşüş.

Zamanlı ayrılığın altını ısrarla çizerim. İş bir noktaya tıkanmaya gidiyorsa zaten kendini çok daha öncesinden belli ediyor. Siz o tıkanmayı tam anlamıyla yaşamadan ayrılırsanız en azından arkada kalan güzel hatıraları daha da anımsatırsınız. Semih Kaya'nın da ayrılığı böyleydi, üstelik bonservis kazandırarak gitti. 

Her şeyin ötesinde çok karakterli ve Galatasaray aidiyetini en içten şekilde yansıtan bir futbolcu. Karakter noktasında zaten kimse eleştiremez. Galatasaraylılığını da en iyi şekilde ifade eder ve bizleri gittiği her yerde temsil eder. Tertemiz bir aile yaşantısı var, sessiz, sakin, sadece işine odaklı. Yalnız bu kadar sessizlikte iyi değil, müthiş bir sezon geçiriyor ama bu pek konuşulmadı.

Geçtiğimiz sezon ki Sparta Prag performansının da temelinde yaşadığı sakatlıklar vardı. Bu sezona ise müthiş girdi ve neredeyse gol yemeyen takımının en büyük kozlarından biri. 27 yaşına geldi ve artık zirve dönemi olmalı dediğimiz günler. İstikrarı yakaladığında zaten iyi bir stoper, yeter ki doğru yapıda olsun.

9 yorum:

  1. Semih mücadelesi ile oynayan bir stoperdi, pozisyon bilgisi zayıftı ama ozan öyle değil,yaşına göre çok iyi bir pozisyon bilgisi var semih kaya kadar mücadelesi olursa eğer harika bir stoper olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Ozan Kabak bambaşka potansiyel, bu anlamda kıyaslanmaz.

      Sil
  2. Akhisar ve erzurum maclarini kazanirsak buyuk avantaj elde edecegiz. Sonrasında fikstur zorlasiyor gerekse de avrupa maçları dolayısıyla.

    Asil rotasyonu erzurum maçında bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 de 4 lük bir fikstür var aslında önümüzde.

      Sil
  3. Stoperlerin geç olgunlaştığını düşünürsek bu gelişimi pek sürpriz değil aslında.Bizde daha fazla kalsa olmazdı zamanında gitti ve eğer sakatlık yaşamamış olsa bu performansı geçen yıl bile sergileyebilirdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon zaten iyi bir performans sergiledi. Özellikle Fatih Hoca sonrası.

      Sil
    2. Yalnız bu Semih Kaya yazısı

      Sil
    3. Pardon :) O kadar sık Denayer'i andım ki kafam onda ister istemez :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir