19 Eylül 2018 Çarşamba

Rotasyonun kitabı Mariano / Linnes ekseninde yazılıyor


Galatasaray'ın mevcut kadrosundaki en sorunsuz ve güçlü yanı bek rotasyonu olabilir. Sağda Mariano ve Linnes, solda Nagatomo ve Ömer Bayram'la fazlasıyla güçlüyüz. Nagatomo'nun kimya > yetenek ekseninde gösterdiği bu performansın önemi o kadar büyük ki. Aidiyet, karakter, çalışkanlığı ve temposuyla da en kötü maçımızda dahi takımın pozitif anlamda en çok sivrileni olabiliyor.

Transfer edilirken yapılan yorumları henüz unutmadım. Önce o yorumları unutturdu, devamında da fiziği konusunda Şampiyonlar Ligi için amalar vardı. Lokomotiv Moskova karşısındaki görüntü de bunu unutturdu diyebilirim. Tecrübesine zaten lafım yok, bu seviyeyi mutlaka kaldıracaktı. Ömer Bayram da onun adına iyi bir rotasyon, gelecek maçlarda göreceğiz.


Rotasyonun kitabı ise Mariano / Linnes ekseninde yazılıyor. Her iki futbolcunun da geçen sezon kazanılan şampiyonlukta etkisi büyüktü. Mariano çok önemli bir sağ bek. Tudor zamanı da iyiydi, Fatih Hoca döneminde de kalitesinden ödün vermedi. Değişim ise Linnes'de. Güçsüz kalıyor, fizik olarak eziliyor dediğimiz bu adamın işleyen bir düzen içinde gösterdiği etki çok büyük.

Molde'yi beğenirsiniz beğenmezsiniz ama bir düzen takımı olduğunu inkar etmezsiniz. Linnes'in parlaması da Molde'nin düzeniyle alakalıydı. O parlama sayesinde Galatasaray'a transfer oldu ama kaos içinde istikrarsız bir görüntü verdi. Sağ bek olan bu adamın en iyi performanslarını sol bekte izliyorduk. Bu da bir şey ama sınırlı etki.

Garry Rodrigues de aynı. Tudor dönemi sağ kanatta öne çıkmasına rağmen Fatih Hoca'yla birlikte asıl yeri olan sol kanatta yıldız statüsüne ulaşmak üzere. Linnes de kendi pozisyonunda çok daha yükselmiş oldu. 

Mariano'nun farkı teknik özelliğinde yatıyor. Geriden oyunu müthiş kuruyor ve o kadar kaliteli ki tek başına maç kazandıracak nitelikte. Linnes ise tempo ve mücadelesiyle öne çıkıyor, daha çabuk bir isim. Haliyle de maçına göre tercih yapma imkanı doğru diyebilirim. Fatih Hoca da en sık rotasyonu bu ikili üzerinden yapıyor ve her ikisinden de aldığı katkı büyük.

21 yorum:

  1. 8 numara da ise yokluk durumu var. Bu nedenle kontrol oynu oynayamiyoruz. Kadrodaki en iyi 8 numara Selçuk.

    6 numarada Donk / Fernando ikilisi yeterli performası veriyor.

    Stoper forvet ve 8 numara lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka bir orta saha hamlesi bekliyorum ama yaratıcı bir isimden ziyade 2. bir Badou.

      Sil
    2. Yaraticilik onemli degil bence de ama top tutabilmesi lazim Aurelio gibi misal. Bir de temposu ve sertliği olacak

      Sil
    3. Badou tarzında bir isim işte..

      Sil
  2. Linnes'i Tudor zamani sezon sonu gönderilir yorumlari yapilirken ne kadar savundugumu yazarak baslamaliyim ve mücadelesine ve profesyonelligine hayran oldugumu söylemeliyim ama yine de Mariano'daki amansiz bindirmeler.ve rakibi bunaltmalar Linnes'de yok. Gerci Mariano özelinde bu tarafini karsilastirabilecegimiz zaten sayili bek var dünyada o bakimdan Linnes daha dengeli ve cabuk kismina aynen katiliyorum ama kim büyük takim beki derseniz o Mariano'dur ve Linnes oyunu tutma noktasinda yer bulmalidir, ben böyle düsünüyorum ve hatta Lokomotife karsi icerde Linnes ile degil Mariano ile baslanmaliydi diyorum. Porto maci kesinlikle Linnes olmali ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş işte, Linnes o noktada kurtardı. En az kazananlardan ama en çok işi de yapanlardan. Sessiz, sakin, müthiş profesyonel ve sorunsuz.

      Sil
  3. Trabzon macinda savunmada maicon kadar kotuydu mariano. Hoca bunu gördü ve ciddi rakiplere karsi daima linnesi tercih edecektir. Ama içerdeki lig maçlarında mariano oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano / Maicon bir araya geldiğinde karşısındaki hızlı ve kıvrak hücumcular o boşlukta büyük ekmek yiyor.

      Sil
  4. bire birleri inanılmaz gelişti artık tekmeye kafa sokacak cesareti var hocanın en önemli dokunuşlarından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinden bir canavar çıktı sanki, gıpta ile izliyorum.

      Sil
  5. belhanda yerine 2. bir ndiaye bulmamız lazım. ligue 1'de illa vardır bi zenci. belhanda ise bedava gitse bile iyi.

    YanıtlaSil
  6. Nagatomo git gel git gel çok yoruldu bence.Bu hafta rakip Avrupa maçı oynayacak olan Akhisar ve maç pazar günü.Ben ilk onbirde olmasa da maçın skoruna göre 2.yarı Ömer Bayram hamlesi olur diye düşünüyorum.Linnes dengeli, Mariano ise hücum beki.Mariano'yu hoca zaman zaman sağ tarafta bile kullanabilir.Gerçi Mariano stoper ve forvet dışında her mevkide oynayabilecek bir oyun aklına sahip

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O rotasyonu en iyi şekilde ayarlayacaktır hoca. Ömer Bayram boşa gelmedi.

      Sil
  7. Eren gibi uzun bir forvet söz konusu iken zaman zaman linnes önünde mariano düşünülse nasıl olurdu acaba orta yaparak bizde bir kaç gol atabilir miyiz acaba akhisar maçı düsünülür belki de. Ana fikir değil tabi orta kafa ama o da lazım ben gs rakip olarak oynayan defans olsam nasılsa orta yapılmıyor üzerinden kurgularım savunmamı. Çeşitlenmeli kullanmadığımız yol kalmamalı gol için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'nun tekniği tamam ama kenarlarda daha kat eden, forvet isimli özellikleri tercih ediyoruz sanki.

      Sil
  8. Linnes de ilk geldiğinden beri kendini geliştirdi sanki. Özellikle FT döneminde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş geliştirdi hem de. Zaten potansiyeldi, iş burada kazandığı öz güven.

      Sil
    2. Katiliyorum hocam, yetenek olarak degil de özgüven olarak cok ileri gitti, adam bir kere büyük takimda oynadiginin farkinda, mesela Belhanda degil, Linnes bircok yönden önemli bir futbolcu o nedenle.

      Sil
  9. Akhisar macinda az da olsa Onyekuru ve Muğdat in sure almasini bekliyorum keza Omer Bayram in da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğdat'ı bilmem de diğer ikili 11 başlayabilir. Hatta Onyekuru bence garanti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir