17 Eylül 2018 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi'nde en büyük avantajımız "kendi evimiz" olacak


Kasımpaşa karşısındaki rotasyona bakınca hocanın önceliğinin Şampiyonlar Ligi olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Beklediğimiz gibi aslında. Fatih Hoca'nın önceliği ve hedefi daima Avrupa'da mümkün olan en iyisini başarmak olmuştur. Lig ise Avrupa için çok önemli bir araç. 

Böyle bir grubun ardından da hedef oluşması doğal. Öyle bir gruba düşersiniz ki "elimizden gelenin en iyisini yapalım" dersiniz ama çıkan sonucu kimse yadırgamaz. O mücadeleyi görmek dahi herkesi mutlu eder. Şu an ise bu gruptan çıkmanın hedef olduğu, en kötü ihtimalle 3. olmanız gereken bir grup var. Aksi her tablo başarısızlıktır ve eleştirilir.

İstanbul'da Lokomotiv Moskova maçıyla başlayacak olmak güzel. İyi başlangıçlar güzeldir ve rakibi de en güzel zamanında yakalamış olduk. Takımın en golcü ismi Smolov oynamayacak, bunun yanında Manuel Fernandes kaynaklı yaşanan bir kriz de var. Lige de iyi başlamadıklarını söylemek lazım. Smolov'un yokluğunda Eder'in oynaması olası ki bu da Galatasaray'ın işine geliyor. Geçen sezon iyi bir düzen takımıydılar, bu sezon ise bunu görmek güç. Biraz daha geriye gittiler.

Galatasaray'da ise Fatih Hoca'nın yolu biraz daha zorlaştırıldı. Geçen sezona göre artılar olduğu gibi eksiler de var. Forvet sorunu, Belhanda, Feghouli ve Maicon gibi isimlerin beklentinin gerisinde olması önemli. Bir yandan da Badou Ndiaye ve Emre Akbaba gibi önemli artılara sahibiz. İç sahada coşkumuz büyük, Şampiyonlar Ligi'ne geri dönüşle de birlikte o ateş harlanacak. Galatasaray'ın en büyük avantajı bu.

Yeni bir düzen arayışımız var. Bunun da oturması zaman alacak gibi. Şu aşamada önemli değişiklikler beklemiyorum. Eren Derdiyok'u en ileri uçta izlemeye devam ederiz mesela. Onyekuru'nun eninde sonunda oraya geçeceğini düşünsem de zamanı var. Lokomotiv Moskova karşısında Sinan Gümüş yerine Onyekuru'yu izlemek olası.

Forvet için olmasa da hücum ve orta saha adına kulübemiz güçlü. Belhanda bu maçta kenarda olacak ve topu tutma noktasında kıymetli bir alternatif. Feghouli'yi değerlendireceğimizi düşünmüyorum, Sinan Gümüş de hücum için ilk alternatif olur. Donk da ne olursa olsun önemli bir kozdur, Badou Ndiaye sonrası Donk'u yükselirken gördük, Fernando'dan doğal olarak daha fazlasını bekler oldum.

Stoper tandemi asıl soru. Serdar Aziz'in yeri garanti olsa da yanında oynayacak ismi merak ediyorum. Maicon geri mi dönecek, Donk mu oraya çekilecek yoksa Ozan Kabak'la mı devam edilecek. Ozan Kabak'ı tercih ederdim. Kasımpaşa karşısında potansiyelinden kesitler sundu ve ciddi hücumculara karşı o performansı gösterdi. Onu Lokomotiv Moskova karşısında kullanmak ateşe atmak anlamına gelmiyor, aksine büyük güven verir. Semih Kaya örneği sıcak, hocanın bu yönde karar vereceğine inanıyorum.

Muslera
Mariano Ozan Serdar Nagatomo
Fernando Badou
Onyekuru Akbaba Garry
Derdiyok

11 konusundaki beklentim bu ve değişiklik olacağına inanmıyorum. Lokomotiv Moskova maçı adına da iyi bir 11. Kazanarak başlamak önemli, hedefimiz olan bir Şampiyonlar Ligi grubundayız. İç sahada 9 puan toplamak hedef olmalı ve başarılabilir bir hedef. Sorunlarımız olduğu doğru olsa da Schalke 04 dahil olmak üzere herkesin kendi içinde sorunları ve kötü başlangıcı var. En büyük kozumuz "kendi sahamız" olacak..

21 yorum:

  1. hata yaparsa güveni kırılır çocuğun, daha 18 yaşında bir oyuncudan bahsediyoruz yaşadığı heyecanı bir düşünelim o heyecanla hata yapma şansı yüksek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte biz böyle saçma bir zihniyetten dolayı kaybediyoruz. Tielemans bize karşı oynarken 17 yaşındaydı. Futbolun en zor mevkisi orta sahadan takımı yönetiyordu...

      Sil
    2. Bu büyük bir klişe. Neden güveni kırılsın.. Tüm Dünya'da olan burada niye olmasın.

      Sil
    3. Maicon çok mu garanti stoper, öyle diyeyim.

      Sil
    4. Şu cümleyi bi bırakın artık.Genç futbolcu oynasın dersiniz.Oynayınca da böyle konuşursunuz.Ozan dünkü çocuk değil.Alt yaş milli takımlarında baya maçı var.Geçen maçta da ligin en formda forvetine ve ligin iyi kanatlarından biri olan Trezeguet'ye top oynatmadı.Ozan şu an hem Ahmet'ten hem de Maicon'dan daha çok güven veriyor.

      Sil
  2. Ben de böyle düşünüyorum. En azından iç sahadaki maçları kazansak yeter. Seneye kadroyu daha da güçlendirirsek ve deplasman sorunu çözülürse o zaman daha zor gruptan da çıkabiliriz. Kademe kademe çıtayı yükseltebiliriz yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deplasman sorunu çözülür. Geçen sezon da çözdük aslında, iyi kötü kazanılıyordu. Bunun adına işleyen bir düzen gerekir.

      Sil
  3. Ozan yerine Maicon oynar bence. Eder iyi santrfor. Bragadayken bize karşı beğenmiştim. Ins kazanırız. Tahmin 2-1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eder iyi santrafor da Braga günleri üzerinden çok geçti. O hız biraz daha düştü.

      Sil
  4. iç sahada golü bulana kadar kötü oynuyoruz, güçlü takımlar affetmez evimizde de harcarlar bizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriye düşersek asıl sıkıntı o zaman ortaya çıkacak. İlk goller hep duran toptan geliyor.

      Sil
  5. Fernando Ndiaye
    Emre Belhanda Garry
    Eren

    oynamalı

    YanıtlaSil
  6. Katiliyorum yaziya yalniz Eder'i hafife almamak lazim zira Maicon yavas da olsa pozisyon bilgisi itibariyle bu role daha uygun, Eren ise umarim bizi mahcup eder ama forvet hatlari bakimindan belki de gruptaki en zayif takim biziz burasi da gercek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de yarin Garry'nin golü var bana göre, o saatlerde calisip maci izleyemeyecek olsam bile simdiden cok heyecanliyim :)

      Sil
    2. Eder'i hafife almıyorum ama eski Eder'in olmadığını ifade etmek istiyorum :)

      Sil
  7. şampiyonlar ligi evimiz fatih terim babamız <3

    YanıtlaSil
  8. %70 Ozan %30 Donk oynar stoperde.Ben Maicon'un oynayacağını sanmıyorum.Zaten rezalet bi performansı vardı son oynadığı maçta.Ayrıca sakatlığı vardı ve yeni atlattı.Ozan da geçen maçta çok iyi oynadı.Ben o yüzden Maicon'u oynatmaz diye düşünüyorum.Bunun dışında diğer isimler belli zaten.Ben de Henry & Garry kanatlarını bekliyorum.Belki 2.yarı skora göre Henry öne geçip kanada Yunus dahil olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'un ihtimalinin Donk'tan fazla olduğunu düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir