13 Eylül 2018 Perşembe

Seyreyle maziyi #45; Kimine göre Hagi'nin Galatasaray formalı en güzel golü


Bu yazıyı dün yazmış olsam "tarihte bugün" olurdu. Galatasaray'ın Galatasaray olduğu günlerde bugün demek lazım. Ali Sami Yen'de oynuyorsak rakip kim olursa olsun mutlak favori olduğumuz günler. Ya da bugünlerde yerden yere vurduğum Lucescu'nun hakkını verdiğim günler diyeyim.

Şampiyonlar Ligi grubunun ilk maçıydı ve 2-0'ı erken bularak müthiş bir başlangıç yapmıştık. Tabii bu maç konuşulduğunda ilk olarak akla gelecek olan Hagi'nin golü olacak. Hagi'nin Galatasaray formasıyla attığı birçok muazzam gol var. En iyisi hangisi desek işin içinden çıkması zor oluyor. Ama Monaco'ya attığı bu gol gerçekten en iyilerden biri, kimine göre de en iyisi.



Monaco'nun da o dönem çok iyi bir kadrosu vardı. Rafael Marquez, Christanval, Giuly ve Nonda gibi. Nonda o dönemin en büyük ses getiren forvetlerinden biriydi. Drogba'nın Marsilya etkisiyle kıyaslayabilirsiniz. Monaco performansının ardından Roma'ya büyük beklentilerle gitse de yaşadığı sakatlıklar onu olabileceği noktanın çok uzağında tuttu.

2 yıla yakın bir sakatlık geçmişi var. Devamında da Roma onu gözden çıkardı ve Galatasaray'a transferi gerçekleştirdi. Yoksa bu seviyenin yakınından geçmeyecek bir isim. Galatasaray'da görmüş olmaktan fazlasıyla mutluyum tabii. Sorunsuz, işini yapan, golü koklayan, gayet iyi bir bitiriciydi. Forma Nonda'ya geldiğinde daima en iyisini verdi. Bugün bu tarz bir forvetimiz yok mesela.

Kadroyu tek tek konuşmaya gerek yok. O sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadık ve çeyrek finalde de Real Madrid karşısındaki geri dönüşümüz asla unutulmayacak. Ligde şampiyonluğun gelmemesi bir hayal kırıklığı olsa da Avrupa performansıyla bunu dengelemiştik. O zamanlar makas bu kadar açık değildi, her şey daha olasıydı. Bu kadro için de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hayal değildi. Bugün ise düşünemezsiniz bile..

4 yorum:

  1. Eski Ali Sami Yen stadı bir başkaydı cidden..

    YanıtlaSil
  2. Sadece kadro meselesi olsa yine iyi, hakemler eliyle de baltalıyorlar

    YanıtlaSil
  3. Bizim Hagi'miz vardı bir zamanlar...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir