22 Ekim 2018 Pazartesi

Bu sezon, şu ana kadar geçen haftaların en büyük hikayesi


Bülent Korkmaz, benim en büyük Galatasaray efsanelerimden biri. Bu ayrı ve asla değişmeyecek bir nokta. Çocukluk yıllarımda da "acaba teknik direktörlüğü nasıl olurdu" üzerinden ister istemez düşünürdüm. Tugay Kerimoğlu için de böyle bir hayalim olsa da 1-2 denemenin ardından çok ısrarcı olmadı. Bülent Korkmaz ise yıllardır her bulduğu fırsatta teknik direktörlüğü zorlamaya devam ediyor.

Kariyerinde çalıştırdığı birçok takım var ve kısa sürse de Galatasaray dönemini izlemiştik. İlk Kayseri Erciyesspor performansı fazlasıyla heyecanlı ve gelecek vaat ediyordu. Onun sonrasında çalıştırdığı tüm takımlarda ise başarısız performanslar izledik. Belki Karabükspor performansı da ayrılır ama genel anlamda teknik direktörlük performansı hayal kırıklığıydı. En son ki Mersin İdman Yurdu macerasının ardından da uzun süre görev alamadı.

Antalyaspor zor günler geçiriyor. Eto'o 'yla başlayan ve birçok yıldız yabancıyla ilerleyen o yılların acısı bu. Önemli isimler geldi, büyük paralar harcandı ve gün itibariyle ekonomik anlamda yaşanan sorunlar var. Zaten yapabildikleri birkaç transfer vardı, onların da lisansları transferin son gününde çıkartılabildi. Doğal olarak da sezon başında "küme düşme adayları" denildiğinde Antalyaspor o listenin üst sıralarında yer aldı. 

Bir de Bülent Korkmaz'ın teknik direktörlüğe getirilmesiyle birlikte ben dahi çoğu kişinin beklentisi minimum düzendeydi. Bülent Korkmaz ismi her ne kadar efsanem olsa da teknik direktörlük noktası farklı. Antalyaspor'un içinde bulunduğu durumu da düşününce büyük beklentiler oluşmuyor. Oraya çıkacak şu sinerjinin farkına kimse varamadı. 

Bülent Korkmaz'ı anlatacağınız ilk iki kelime "mücadele ve savaş". Futbolculuk dönemindeki ruh bu. İşin taktik / teknik detayı farklıdır ama en önemli nokta yakalanan sinerji. Kendi karakterini takıma da yansıttığına inanıyorum ve taraftarı da buna inanmış durumda. Haliyle de bu zor durumdan en iyisini çıkarmayı başardılar. Bu başarının devamı gelir mi bilmem ama sezon başı konulan hedefler dahilinde şimdiden büyük yol aldılar.

Oynanan 9 maç sonunda 16 puanla 4. sıradalar. Lig lideri Galatasaray'la aralarındaki puan farkı sadece 3. Kimine göre iyi futbol oynamasalar bile mevcut yapıdan bundan fazlasını alamazsınız. Bu takımda genç çocuklar da oynuyor bir yandan. İyi bir futbol ortamı yaratıldı, bunun devam etmesini en içten şekilde dilerim. Bülent Hoca'nın da başarılı olması beni ayrıca mutlu eder. Bu sezon, şu ana kadar geçen haftaların en büyük hikayesi.

13 yorum:

  1. antalyaspor'u bırakın erzurumspor bile futbol oynuyor. sahada ne yaptığını bilmiyor gibi görünen, tamamen kaos üzerinden atak geliştiren tek takım gs. acı ama gerçek. gram futbol oynamıyoruz. uzun zamandır böyle ve düzelmiyor.

    başakşehir'i kıskanır oldum. sev sevme, beğen beğenme, "sahada ne yaptığını bilen" bir takım var. bakın seyir zevkinden bahsetmiyorum. ortada bir "futbol" var ama. kaos değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar değil, yapmayın. Tamam kötüyüz de bu halimizle bile lideriz, Şampiyonlar Ligi'nde fazlasıyla iddia sahibiyiz.

      Sil
    2. Bulunduğumuz konum ve aldığımız sonuçlardan bağımsız bir durum. Takım son bir aydır ne yaptığını gerçekten bilmiyor. Gram futbol oynamadığımız hususuna kesinlikle katılıyorum. Daha da mühimi "oynayamadığımız" futbolun bir karakteri dahi yok. E.Akbaba'nın sakatlığı sonrasında yaratıcı ve istekli oyuncu konusunda da ciddi bir sıkıntı oluştu üstelik bence. Takımın gidişatı iyi değil.

      Sil
    3. Bence de kaos içinde sürükleniyoruz ama yine de lideriz, CL'de iddialıyız ve iyi olabilir bu yapı. Şu şu bizden daha iyi demenin hatalı olduğunu düşünüyorum.

      Sil
    4. "bir şekilde lideriz, daha iyi olabilir" dediğin o yapı 7 aydır falan gram ilerleme göstermiyor burak onu diyoruz.

      Sil
    5. Şahsen yerden yere vurulacak kadar kötü olduğumuzu düşünmüyorum. Bitiricilik konusunda yerden yere vurabiliriz takımı ona katılıyorum. Bir sürü pozisyona girip hepsini bir güzel harcıyoruz. Sonra 'oyun oynamıyoruz'a geliyor konu. Ancak birazcık bitirici olabilseydik şu an çok farklı şeyler konuşuyor olurduk sanırım.

      Sil
    6. özellikle son 1 aydır çok kötüyüz öncesinde de yine aman aman bir futbol oynadığımız yoktu ama şimdi daha leş durumdayız,ne yalan söyleyeyim fb son 2 haftadır bizden çok daha iyi oynuyor en azından pozisyonlara giriyor ama bitirme noktasında çok kötüler ,biz hem bitirme hem de organize olma açısından berbat durumdayız,bursa maçında geriye düştükten sonra kaosun tillahını yaşadık, bursa becerikli olsa azıcık acayip şeyler olabilirdi

      Sil
    7. Porto maçında bence en kötü oyunlardan biriydi, tek planımız beklerin çizgide topu ileri vurması ve açık oyuncularının koşmasıydı. Ama abartıldı da abartıldı sırf pozisyonlarımız var diye

      Sil
    8. Yusuf A. kardeşim orta sahanda o maç donk ve fernando gibi yaratıcı olmayan aynı tip dos vardı,2 tane aynı tip hızlı kanat,forvetin de aynı şekilde geniş alan seven bir oyuncu tipi ee ne oynayacaksın o oyuncu grubu ile, porto gibi bir takıma karşı bu oyuncu tipleriyle ancak bu oyunu oynayabilirsin

      Sil
    9. 7 aydır gram ilerleme göstermiyor söylemi de hatalı. Geçmişin büyük maçlarına bakın, bir de Fatih Hoca sonrasının. Ben fazlasıyla maç seçtiğimizi düşünüyorum. CL'de görüntü değişiyor, ligde farklı. Takımın forveti yok, tonla sakatı var. Çok fazla etmen var.

      Sil
    10. Ligde oynadığımız son 3 maçta maç içi değişkenlerin de etkisiyle sıkıntılı gibi geçmiş olsa da yorumun fazlasıyla abartılı olmuş

      Sil
  2. Erciyes başarısına ek kaptanın Karabük macerası da fena geçmedi aslında. Antalya olayı bambaşka. Takım çok kötü, oyun hocanın bildiğimiz atak futbolundan çok uzak. Sonuç süper. Kariyerindeki başarılı deneyimlerinde bile istikrar yoktu. Saman alevi gibi parladı ve döndü. Sıradan hocalığı aşma adına bir fırsat Antalya bu seneyi böyle sürdürür, seneye üstüne koyarsa hocalığında aşama yapmış olur. Bir de şu egosunu kontrol etmesi, gerçekçi olması lazım. Kaptan için bir diğer tehlike Antalyaspor'un tuhaf başkanı. Adam geçen sene önüne geleni alıp takımı batırıp kaçtı ardından gene geldi. Bir vurgun daha yapıp transfer hovardalığına dönmeye kalkarsa kaptanın işi zorlaşabilir. Sonuçta futbolu sıkıcı olsa da kaptanı böyle başarılı görmek güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabük macerası da bence hiç fena değil ama sonuca ulaştıramadı. Takımın kalitesi düşük olsa da mücadele dozu çok yüksek. Hoca da bu sinerjiyi iyi oturttu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir