9 Ekim 2018 Salı

Endogan Adili, İsviçre 4. Lig takımlarından FC Kosova'ya transfer olmuş


Geçtiğimiz günlerde "acaba nereye imza attı" diye bir soru aklıma geldi. Dile kolay, Galatasaray'da geçirdiği uzun yıllar var ama resmi maç sayısı 0. Kendisine dair tek kare belki de Riekerink dönemi gittiği hazırlık kampındaki bu fotoğrafı. Yaşı da 24 oldu, kendisine kim genç diyebilir ki. Ya da hangi potansiyelden bahsedeceğiz.

"16 yaşında Aston Villa'ya transfer oluyordum ama annem istemedi. Basel'de kendimi gösterdikten sonra o zamanki Galatasaray Başkanı Ünal Aysal beni istediğini söyledi. Galatasaray'da oynamak ister misin diye sordu. Küçüklüğümden beri Galatasaray taraftarıyım. Orada Drogba, Sneijder, Melo ve Muslera gibi oyuncular vardı. Roberto Mancini ile konuştuktan sonra hemen sözleşme imzaladım.''

"Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea maçının kadrosunda yer aldım. Rüyalarımı gerçekleştirmeye çok yakındım. Mancini'nin gitmesinin ardından forma alamadım. Ardından sakatlandım ve 10 ay oynayamadım. Daha 21 yaşındaydım! Galatasaray'daki son 2 yılım kabus gibi geçti.''

İsviçre 4. Lig takımlarından FC Kosova'ya transfer olmuş. Galatasaray'da kazanacağını kazandı, bir daha göremeyeceği paralardan bahsediyorum. FC Kosova ile olan anlaşmasını bu anlamda merak etmiyorum. Nereye gitmiştir diye merak ediyordum, neyse ki yanıtı bulduk.

Geçmişte önemli bir potansiyel olduğu doğrudur. Hatta FM oynayanlar bilir, Endogan Adili'nin önemli bir potansiyeli vardı, hatta wonderkid'di diyebiliriz. Galatasaray'a transferi de geleceğe yönelik bir adım olsa da yerli kontenjanında yer alamayacağını biz bilmiyorduk. Meğer Türk pasaportu yokmuş ve o sorunu bir türlü aşamadılar. Haliyle de hiçbir dönem kadroya giremedi.

Hangi Chelsea maçında kadrodaydı bulamadım. Yanlış bir bilgi vermiş olabilir, kendisinin adını hiçbir listeye dahil edemedik. Mancini döneminde geldiği doğru olsa da Mancini'nin kendisini tanıdığını düşünmüyorum. Zaten o ara transfer döneminde hangi isimler Mancini onayıyla geldi tartışılır. Özellikle yerli isimler özelinde.

Galatasaray günlerinin kabus gibi geçtiğine de inanmıyorum. Hayatında göremeyeceği paraları kazandı ve bu takım çatısı altında 4 yıl boyunca yer aldı. Futbola yönelik hedefi olan bir futbolcu çok daha öncesinden adım atardı. FC Will'e kiralandığı bir dönem var ki orada bile şans bulamamış. Ayrılmamak için de çok çabaladı.

7 yorum:

  1. bjk cenk,oğuzhan,olcay,tolgayı falan alırken bizde bunları topluyorduk takıma vallahi ne diyeyim yani

    YanıtlaSil
  2. Bu adamın kariyerini değil, parayı düşündüğünü herkes biliyor. Sözlerine kulak versek Emrah Başsan'a, Semih Kaya'ya haksızlık olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki öyle. Sırf gündem ve konuşulacak konu yok diye yazdım. Benim gibi merak edenler adına :)

      Sil
  3. Süren sonrası çok başkan, yönetici kulübün paralarını bir kısmı kendine olmak üzere bu tür oyunculara saçtı. Ancak zirve Aysal-Tulum ikilisinin. Adamlar kulübü bırakalı 5 yıl oldu hala Terim'i kovduktan sonra bunların tuhaf şekilde aldığı ya da kontrat uzattığı isimlere ödeme yapıyoruz. Adili, Ontivero bir de Oğuzhan vardı sanırım bu isimler profesyonel futbolcu bile olamadı. Tarık, Umut Gündoğan oturup maaş aldılar. Selçuk 35 yaşında primlerle 3 üstü alıyor. Umut Bulut var, Pandev var, Salih var, Eray var. Var oğlu var. Bir de utanmadan her ikiisi de ekrana çıkıp konuşuyor. Daha doğrusu nasıl bir örgütlenme varsa medyaya da uzanan bu gibilere eski başkan, yorumcu diye mikrofon uzatıyor ama bu garip transferleri sormuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aysalın son 2 transfer döneminde rezil işler yapıldı hakkaten,aradan alex telles falan vardı bide yasin diyebilirim sonuçta 4.yıldızda ki katkısı sonraki yıllarında fena olmayan performansları var,başka aklıma gelmiyor yapılan transferlerin hiçbirinden katkı alamadık(tarık,endoğan,salih,veysel sarı,ontivero,hajrovic,pandev,dzemaili,umut gündoğan,olcan adın,chedjou(bence hayal kırıklığı oldu) dediğin gibi saçma sapan zam ile uzatılan kontratlar, resmen çöpe dökülen tonca milyonlar çok yazık

      Sil
    2. Bu maddi boyutlar işin apayrı noktası ve çok haklısınız. Endogan Adili bu deniz içinde örneklerden biri oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir