25 Ekim 2018 Perşembe

Fatih Hoca daha fazla ne yapabilir diye düşünmeye devam ediyorum


Fatih Hoca daha fazla ne yapabilir diye düşünmeye devam ediyorum. Yapabileceklerinin sınırı yok sanırım. Belki de Galatasaray'daki en zor meydan okumasını sergiliyor. Şampiyonlar Ligi seviyesi bambaşka bir seviye ve daha büyük kalite istiyor. O ise bin bir türlü sakatlık, forvetsizlik ve Muğdat Çelik, Ömer Bayram gibi isimlerle hamle yapmaya çalışarak yarışın içinde kalıyor.

Muğdat Çelik ve Ömer Bayram'ı eleştirmiyorum. Maaşları itibariyle de ne beklemeniz gerektiğini sizlere kanıtlıyorlar. Eren Derdiyok da yetersiz, siz Muğdat Çelik'le hücum tehditi üretmeye çalışmak durumundasınız. Muğdat Çelik'in enerjisi ve hareketliliği dahi hücumda bir şeyler yapıyor ama bu seviye bambaşka şeyler istiyor. 

Genele bakıyorum, forvet etkisini her geçen hafta daha da derinden hissediyoruz. Şampiyonlar Ligi deplasmanlarında bir oyununuz olabilir, elinizde hızlı hücumcularınız var. Ama ligde ve iç sahada oynayacağınız maçlarda hücumda kalmanız gerekiyor, bunun da yolu forvetten geçiyor. Bizim bir oyunumuz yok, şu aşamada kaostan beslenmek durumundayız. Öyle bir oyunumuz yok ki Muğdat Çelik'e dahi 60 metre uzun top atmaya çalışıyoruz.

Zaten derin bir kadromuz yok, mevcudu da sakatlıklar itibariyle kaybettik. Emre Akbaba'nın gol etkisini arıyoruz mesela. Ne kadar kötü oynarsa oynasın gole en yakın futbolcularımızdan biriydi. Gol anının bir şekilde içinde kalabilen bir isim. Onu forvetin arkasına ya da sağ tarafa yazdığınızda en azından hücumda top da sizde biraz daha fazla kalabilir.

Garry Rodrigues'in geçen sezon gösterdiği performansta Gomis'in emeği büyük. İkili oyunları vardı ve Gomis'le yaptıkları verkaçlarla golleri var. Bugün ise Eren Derdiyok'la o oyunu denediğinizde top kalecide kalıyor. Ya da Garry Rodrigues çizgiye kadar indi diyelim, pası çıkardığında ceza sahası içinde Eren Derdiyok'u bulmak imkansız. Haliyle de Muğdat Çelik'i onun önüne yazarım, en azından mücadele ve hareketlilik diyebilirim.

Belki biraz daha cesur hareket edilebilir. Ozan Kabak'ın gösterdiği performansın ışık olabileceğine inanıyorum. Bu yetenekte başka gençlerimiz de var. Yunus Akgün kenarda bekliyor, Atalay Babacan ve Recep Gül de potansiyellerini yansıttı. Hücum için alternatif sorunu çektiğimiz şu günlerde onlar da şans bulabiliyor. Yunus Akgün ya da Recep Gül'ün Sinan Gümüş'den daha kötü olacağına inanmıyorum. Ya da Ali Yavuz Kol'un sırtı dönük oyununu oynayabilecek bir forvetimiz yok diyeyim.

22 yorum:

  1. Elimize fırsat gecmigeçm mugdat ve yunusa şans vermeliyiz artık. Sakatlar döndüğünde de rotasyonda birinci yedek opsiyonu bu isimler olabilirler. Ben daha fazla güven vereceklerini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün'ün sağ tarafta oynayabileceğine ve Ozan Kabak gibi etki gösterebileceğine inanıyorum.

      Sil
  2. bizim en büyük sorunumuz bence pres yapamamak,ön alanda top kazanamıyoruz madem set oyununu oynayamıyorsun o zaman pres yapacaksın, gerçi fizik gücü de çok yetersiz takımın ama en azından muğdat gibi temposu yüksek,mücadele gücü yüksek bir oyuncu ile pres yapabilirsiniz arkasında ndiaye gibi belhanda gibi garry gibi dayanıklılığı yüksek oyuncularla desteklersin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyon problemi de var, nefesimiz yetmiyor. Ön alan oyuncuları hareketsiz, rakibi ısırmıyorlar.

      Sil
  3. bana şu aşamada Ali Yavuz sırıtmaz gibi geliyor, fiziği yerinde, forvet hiç kalmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun gibi sırtı dönük oyunu oynayabilecek bir forvetimiz yok.

      Sil
  4. Ayrıca Selçuk son iki maçtır görüyorum ki son kalan özelliklerini de yitirmiş tamamen bitmiş artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce fizik gider, devamında yapabildiklerini de yapamamaya başlarsın. Selçuk İnan oyununu değiştirmeliydi, o treni kaçırdı.

      Sil
  5. bu takımda bu sezon 3 tane isim var ki kendi kapasitelerinin üzerinde iş yapıyo. fatih terim, muslera ve ozan. eğer terim olmasaydı bu takımı bu kadar yoklukta kimse bu kadar iyi yönetemezdi. eğer muslera olmasaydı bu kale bu kadar az gol yemezdi. kendisinin tek başına kazandırdığı şampiyonluk var. 4. yıldızı taktık sayesinde. bunu hangi kaleci yapabiliyo ki. ozan için belki erken. sezon başından beri sanki 18 yaşında değil gibi oynuyo. varını yoğunu mücadelesini koyuyo. formayı ısırıyo yerindeyse. eminim ilerde arda abisi gibi saldım kayıra mevlam çayıra popü peşinde koşayım yerine dünya yıldızı olmaya çalışacaktır. gözündeki o hırs belli ediyo şimdiden o isteğini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca olmasa şu an durumumuz Beşiktaş ve Fenerbahçe gibiydi.

      Sil
  6. bu akşam genk i izledik mesela,ben hedef adam olarak oynayan bir santrafor görmedim,yerden seri bir şekilde pas yaparak hücum ediyorlar öyle uzun top falan yok yani,sanıyorum sahte 9 sistemini oynuyorlar, mesela biz de bunu oynayabiliriz porto maçında oynadık belki ama daha çok geniş alanda etkili olduk bu sistemi kapalı savunmalara karşı da uygulayabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hareketli ve hızlı bir forvetin olur, biraz da teknik özellik barındırıyorsa ona uygun bir hücum tarzı gelişir. Liverpool da böyle yapmıyor mu, bu oyunu belki en iyi oynayan takım. Biz uygulasak bile o oyunu oynayabilecek forvetimiz yok.

      Sil
  7. ben schalke oyuncusu olsam "bu muğdat bizi daha çok yordu" derdim. eren rakibi hiç rahatsız etmiyor. bu boya posa, bu karakter. pes!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haliyle de mücadele eden oynamalı bu kıyasta.

      Sil
  8. Ali Yavuz Kol'u 1 ay sonra rotasyonda göreceğimizi düşünüyorum.Yunus zaten rotasyonda.Atalay da fizik olarak geliştiği an rotasyona dahil olur ve hoca bu isimlere de forma vermekten çekinmez.Sinan oynuyor çünkü hocanın hâlâ beklentisi var ama Sinan 100 maç da oynasa bunu karşılayamayacak.Kenara alınması yakındır şu an oynuyorsa biraz da alternatifsizlikten oynuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görmemiz de gerekiyor zaten. Forvet rotasyonu sıfır. Atalay Babacan'ı son 10 - 15 dakikalarda kullanırdım, gol sezgisi yüksek ve gole çok yakın. Ceza sahası içinde bitirici etkisi yüksek. Emre Akbaba için bu yorumu yapıyordum.

      Sil
  9. sinan'a verilen şans yunus'a verilse çoktan kazanmıştık. elbet o da hata yapacak, top kaptıracak. ama oynamak zorunda. aynı ozan gibi. sinan inadı sıktı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum. Yunus Akgün'ün potansiyeli çok yüksek ve önündeki isimlere bakınca şansı çoktan hak etti. Umarım Malatyaspor karşısında 11 başlar.

      Sil
  10. Mükemmel bir yazi olmus ve resmen aklimdakileri aynen yazmissin hocam, Mugdat-Eren, Yunus-Sinan örnekleri, Garry'deki düsüs nedeni ve forvetsizlik etkisi ve hatta Atalay'in kadroya girmesi konulari yazili basinda kimsenin netlikle konusamadigi konular. Umarim yetkililere de ulasiyordur bu yazdiklarin.

    YanıtlaSil
  11. ziraat kupasi maclari geliyor...orada durumlarini görecegiz..hoca zaten antremanlarda goruyordur demek ki ozan hepsinden bi tık önde...ziraat maclarinda sans bulacaklardir eminim, cok calisip orada kendilerini gostermeleri gerek..bu sartlar altinda tecrubeye daha fazla sans vermek zorundayiz bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı isimlerin durumunu görmek adına orayı beklemeye gerek yok. İzliyoruz maçları, kimlerin neler yapabileceği az çok belli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir