23 Ekim 2018 Salı

Futbolu ne kadar eleştirilse de karakteri ve onurlu duruşuyla unutulmayacak


Samsunspor'un Samaras transferi adına fazlasıyla heyecanlıydım. Bu tarz isimlerin Türkiye'de büyük işler başardığını ısrarla yazarım. Her ne kadar düşüşte olsalar da yeniden ayaklandıkları lig burası oluyor. Samaras da kariyeri itibariyle bu ayağa kalkışı yaşar diye düşündüğüm bir futbolcuydu. PTT 1.Lig'i de düşünerek yaratacağı fark adına heyecanlıydım.

32 yaşında transfer oldu. Çok geç bir yaş değil aslında, son yılları ne kadar kötü durumda olsa da yeniden ayağa kalkmak adına ideal yere gelmişti. Gelişi olaydı, haliyle beklenti de bir o kadar yüksek. Olmadı tabi, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Her geçen zaman daha iyisini beklesem de onun ısrarla düşüşünü izledik.

Samsunspor da önemli sıkıntılar yaşadı. Sezon başında iddialı bir takım kurulsa da ekonomik sorunlar bunun sağlıklı işleyişini engelledi. Bir de Alpay Özalan gibi çok hatalı bir teknik direktör tercihi sonrası "başarı" beklemek benim için hayaldi. Bunları sezon başında da yazmıştık, maalesef bile bile lades denildi.

Hoca değişikliği erken yaşansa da maddi sorunlar neticesinde transfer yapılamadı. Ocak ayında da bazı önemli futbolcuların ayrılığıyla da kadronun içi iyice boşaldı. 1.Lig'de farkı yabancılar ortaya koyar, özellikle de hücum tarafında. Samsunspor'un yabancılarına da bakınca "şu isim iyi iş çıkardı" diyebileceğimiz kimse yok. Samaras da bunların başında gelecek.

Temposu iyice bitmişti. Mücadele içinde de yoktu ve ancak top ayağına geldiğinde "oyun zekasını" konuşturmaya çalışıyordu. Onda da nefesi yetmedi ya da etrafı ona ayak uyduramadı. Samaras'ı sol kanatta hatırlarız, Samsunspor'da ise daha serbest bir rolü vardı. Takımın beyni olmasını beklerdim, maalesef o sorumluluğu almaya nefesi yetmedi. Sezonu da sadece 2 gol 2 asistle tamamlayabildi.

Yine de büyük adam işte. 8 ay parasını alamamasına rağmen kulübünü şikayet etmeyenleri izledik. Bu da yetmedi, takımı küme düşünce "bu parayı hak etmiyorum" diyerek alacağını kulübüne bırakanları da. O isim Samaras. Futbolu ne kadar eleştirilirse eleştirilsin karakteri ve onurlu duruşuyla unutulmayacak.

Bu sezon itibariyle futbolu bıraktığını açıkladı. Samaras'ın çok daha iyisini başarmasını izlerdim. Ne olursa olsun onu izlemek güzeldi. Bu onurlu ve karakterli duruşu da asla unutulmayacak. Geçmiş yıllara döndüğümüzde de çok iyi bir futbolcu. Özellikle Celtic günleri unutulmayacaktır. Kanat / forvet tanımının sözlük anlamlarından biriydi. 33 yaşında futbolu bırakıyor, genç bir yaş ama futbol onu çok daha öncesinden bıraktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir