25 Ekim 2018 Perşembe

Galatasaray 0-0 Schalke 04, kazanılan 1 puan demek gerekiyor


Saha içinde kalite ve akıl eşiğimiz düşük. Eksikleri de düşündüğümüzde alternatifimiz yok, hamle şansımız kalmıyor. Tüm bunlar ışığında 90 dakikada oynanan oyuna da bakınca "kazanılan 1 puan" demek gerekiyor. Maalesef maçın yorumu budur. Şu yapıda iyi oyun beklemek zor, Ocak ayına kadar süreci idare etmek durumundayız.

Seviye Şampiyonlar Ligi ve konumu ne olursa olsun rakip Schalke 04. Kaliteli bir takım, kenarda da birçok hamle yapabilme olanağı. Galatasaray'a da iyi çalışmışlar. Maicon / Ozan Kabak hattının ağırlığından yola çıkarak Embolo ve Konoplyanka gibi isimleri ısrarla savunma arkasına sarkıtarak etkili oldular. Burada onların planını bozan isim Ozan Kabak. İlk Şampiyonlar Ligi maçı olmasına rağmen muazzam bir performans.

Muslera ve Ozan Kabak'ı ayırmak gerekiyor. Ozan Kabak asla ağır kalmadı, ikili mücadele kaybettiğini pek görmedim ve karşısındaki rakibine imkan tanımadı. Muslera ise maçı kazandırdı, üzerine konuşabilecek çok bir şey yok. Rakibin bulduğu çok sayıda pozisyon var. Özellikle 2. yarıda oyunu daha da yarı sahamıza yıktılar ve hücum üzerine hamle üzerine hamle yaptılar. Şu görüntüde gol yememek ve 1 puan alabilmek bana sorarsanız kazanım.

Galatasaray tarafında büyük bir yaratıcılık sorunu var. Takımı yönlendirme işi sadece Belhanda'ya bakıyor. O da istikrarsız, ilk yarıda harika bir oyun oynarken ikinci yarıda kayboluyor. Badou Ndiaye dikine çıkışlarıyla etkili olmaya çalışsa da fazlasını veremedi. Hücumda zaten Eren Derdiyok sayesinde ne kalabiliyorsun, ne de hareketliliğin var.

İyi oyun zordu. Ancak kontra hücumlarda etkili olurdun, şu yapıda topun sende kalmasının bir anlamı yok. Porto karşısında iyi bir planımız vardı ve kontra oyununda etkili olduk. Hızlı oyunda Garry Rodrigues ve Sinan Gümüş gibi isimlere bakarsın. Sinan Gümüş tarafı çok etkisizdi, Garry Rodrigues ise hücumda Gomis'i arıyor. Gomis'e ne kadar duvar olamıyor desek bile en azından Garry ile ikiye birleri vardı. Garry bu sayede birçok gol attı. O oyunu Eren Derdiyok'la oynamaya çalıştığında top rakip kalecide kalıyor.

2. yarıda Belhanda da devre dışında kalınca hücumda hiçbir şansımız kalmadı. Geriden iyi oyun kuramıyoruz, hücumda topu tutabilecek kimse yok ve kenara baktığınızda hamle imkanı da kalmamış. Sinan Gümüş / Selçuk İnan değişikliğiyle biraz daha topa sahip olmayı denedik. Muğdat Çelik ile ön alana enerji getirdik ama yeri geldi ona dahi 60 metre uzun top denedik. Kalite eşiği de çok düşük, bu yüzden eleştiri yapamıyorum.

Çok fazla top kaybı yaşıyoruz. Emre Akbaba ve Feghouli gibi isimlerin yokluğu, forvetsizlik derken takım da koş koş oyununda çok yıpranıyor. İlk yarıda biraz olsun direndik, 2. yarıda ise 1 puana duacıyız diyoruz. Ozan Kabak bugün adına büyük kazanım. Bu alternatifsizlik içinde diğer gençleri de görmek gerekebilir. Biraz Donk'u da ayırıyorum aslında, fena iş çıkarmadı. İlk yarıda geriden oyun kuramıyorken onunla stoperi üçledik. Maçın genelinde de rakibin hızlı ayaklarına karşı elinden geleni yapmıştır. 

29 yorum:

  1. Ziraat başlasa da gençleri izlesek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziraat Kupası'nı beklemeye gerek yok aslında. Sahada öyle isimler var ki gençler daha iyi iş çıkarırdı.

      Sil
  2. Hocam peki CL Grubumuz genelinde bakarsak elendik gibi bir sey olmuyor mu bu skor zira bu oyun ve forvetsiz kadro yapisiyla Almanya'da mac kazanmak hayal ve zaten adamlar puan olarak da önde, sanirim bu macla beraber 3. olduk diyebiliriz, senin uzun vadeli gruptan cikma yorumunu merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.lik adına şansımız ciddi şekilde devam ediyor. Sakatlar dönecek elbette, alternatif şansımız artacak. 3.lük cepte ama 2.lik adına şans var. Bizim kadro yapımız CL deplasmanlarını daha iyi oynar. Porto deplasmanı kötü müydük?

      Sil
    2. bence hiç çıkmayalım üst tura, bi tane büyük takım gelir bjk nin rekoru falan kırarız

      Sil
    3. Bu yanlış bir düşünce. O zaman Şampiyonlar Ligi'ne hiç gitmeyelim, ne işimiz var burada. Ya Barcelonalı, Cityli bir gruba düşseydik?

      Sil
  3. allah yardım etti fark yemedik, hatta puan aldık. bizi her anlamda ezdiler. işte takım aylardır gram top oynamıyor dediğimiz şey bu. sahada "bir plan" yok. hiçbir şey yok. son dakika belhanda nefis vursa gol olsa sorunları yine halının altına süpürecektiniz. oysa 1-0 kazansak bile futbol adına birçok doğruyu yapan schalke olacaktı. arkasında seyirci olsa, başakşehir pozisyon vermez schalke'ye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu oyuncu grubuyla nasıl bir plan uygulayabilirsin. Ya da plan kurdun diyelim, oyuncu grubu buna yanıt veremiyor. Başakşehir nasıl pozisyon vermiyor, bu Başakşehir sevdası müthiş cidden :)

      Sil
    2. başakşehir değil de kasımpaşa dese yeri. başakşehirde tecrübe var ama dinamizm yok. kasımpaşa mustafa denizli de geçti başlarına. gol yerlerdi belki ama atmasını da bilirlerdi. adam bildiğin liverpool gibi oynatıyo kasımpaşayı.

      Sil
    3. Kasımpaşa'nın keyifli bir hücum hattı var, o dinamizmin ürünü aslında bu. Transfer başarıları konuşulmalı, teknik direktörden ziyade.

      Sil
  4. yine ozan kabak. 1 puan aldığımız için şanslıyız. bunda ozanın payı çok büyük. normalde stoperde tecrübe ararım. ozan başka bişey. sanki yüzlerce pro maçta o mevkide oynamış gibi. bu maçta da son maçtaki gibi yine maçın en çok pas yapan oyuncusu olmuş 70 pasla. bu sefer az pas hatası yapmış hem de schalke gibi pres gücü yüksek bi takım karşısında. ara transfere kadar böyle devam ederse değeri katlanır daha o zamandan yoklarlar ozanı eminim. keşke alttan böyle bi kaç genç daha bulabilsek. biri türkiye kupası başlasa da gençleri izlesek demiş. harbiden öyle. izlesek de belhanda, feghouli gibi külfet oyunculardan kurtulsak. geçen maçlarını izledim gençlerin ozanın yükselişi kendilerini ateşlemiş olacak çok isteklilerdi varını yoğunu koyup oynuyolardı. ozan oluyorsa onlardan da olur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider stoper ararım en azından. Ozan Kabak'ın yanında böyle bir isim olsa şu oyunun da daha üzerine çıkacak demek ki.

      Sil
  5. Bu berbat oyuna rağmen 1 puan çok iyi çünkü telafi edilebilir.Açık konuşalım maçı hak eden onlardı ama buna rağmen beraberlikle çıkmamız kötü değil.Ozan artık 3.stoper değil 2.stoper bunu kabul edelim.Maicon zaten gitti gidecek bundan sonra oynaması da Ozan'ın hakkını yemek olur.Garry yine kötüydü ama uğraştığı anlar oldu yine de.Emre'yi fazlasıyla arıyoruz.Takımda gole en yakın oyuncumuz oydu ve uzun sakatlığı çok büyük sorun oluyor görüyoruz kaç maçtır.Ben Yeni Malatya maçında iyi oyun beklemiyorum 1-0 olsun bizim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonlar Ligi'nde bu kaybedilen puanın mutlaka telafisi var. Sakatların dönüşüyle de deplasmanda daha iyi bir oyun çıkaracağımıza inanıyorum.

      Sil
  6. takım fiziken leş durumda, performans uzmanı,kondisyonerler hemen kovulmalı,iki darbe yedikleri zaman yerde kalıyor bizim oyuncular,ozan 3-4 defa kramp geçirdi maç içinde bursa maçında da aynısı olmuştu, bir ton sakat veriyoruz, bu sezonun başından leş gibi top oynuyoruz ama ondan önce bu fizik sorunlarını çözmeliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca o konuda tutucu görünüyor ve sorunun farklı olduğunu dile getiriyor. Bizlerin aklında Scott Piri gibi bir isim var. Fatih Hoca da benim bildiğim en iyileri ile çalışır.

      Sil
  7. hocanın bütün herkesi toplayıp toplantı yapması lazım takım sezon başından beri berbat durumda,fb bile bizden daha iyi oynuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim ki o toplantıları sık sık yapıyordur.

      Sil
  8. Muslera, Ozan, birazcık Belhanda, birazcık Ndiaye. Dün takım bundan ibaretti. Rodrigues-Sinan kanatları ileride etkili olamadığı gibi defansa da hiç yardım etmediler. Bütün arkaya atılan toplar genel olarak sağdan, birazcık da soldan geldi, ortadan gelmedi. Fernando'nun yokluğu burada anlaşıldı. Fernando-Ndiaye ortasahası oralarda boşta oyuncu bırakmıyordu.

    Tabii her şey sakatlığa bağlanamaz. Zaten istediğimiz tipte forvet yok, lider veya hızlı stoper yok. Üstüne sakatlıklar. Oyun geliştirilebilir ama kimse mükemmel oyun beklemesin bu takımdan. Devre arasına kadar bir şekilde idare edilecek. Ondan sonra umarım yararlı ve ihtiyaç gideren bir transfer dönemi izleriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'nin de olmadan oldum havasına yakalandığına inanıyorum. Sinan ise uzun zamandır oralarda. Tabii Garry'nin bu etkisizliğinde önde duvar olacak forvetin olmaması da etken.

      Sil
  9. fb ile alay ediyoruz adamların her maç 3 net pozisyonu var. biz ise rakiplerin pozisyonlarını sayıyoruz. kadro kalitesi bahane! elinde 22 tane eşek bile olsa 6 ayda ilerleme kaydedersin. takım futbol oynamıyor. başakşehir sevdası nedir anlamadım diyorsunuz bana ne başakşehir'den kapansa da kurtulsak. maçlarından zevk almıyorum ama sahada futbolun temel doğrularını görüyorum. gs ise ani bi presle ya da kaosla gol atacak diye bekliyoruz. neyse "maç seçiyoruz" ya madem, yensinler malatya'yı schalke'yi deplasmanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 net pozisyonları var, verdikleri kaç pozisyon var peki. Ligde 15. durumda olmaları tesadüf mü :(

      Sil
  10. bu arkadaş ben değilim. sadece şu 3 tweet derdimi tam olarak anlatıyor. hani ben beceremiyorsam aha bakın bu arkadaş anlatmış https://twitter.com/PanMonroe/status/1055354947024359425

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir onun kullandığı üsluba ve kelimelere bak, bir de senin örneklerine. Sen beceremedin gerçekten de, paylaştığın twit ise doğru eleştiriler içeriyor.

      Sil
    2. ben çok güzel beceriyorum da sen cevap veremiyorsun sevgili burak hiç kusura bakma. ha diyorsan ki çok yorum geliyor üşeniyorum, gıkımı bile çıkarmam. üşengeçlik dünyanın en mantıklı bahanesidir.

      popülizm yapmana gerek yok. fatih terim'i senden daha az sevmiyoruz emin ol. 10 satır yorumdan en baştaki fb kısmını cevaplamak kolaya kaçmak oluyor. şu arkadaşla tamamen aynı şeyleri diyorum. ortada futbol yok diyorum, gram ilerleme yok diyorum, sadece kaos var diyorum. daha ne diyim... elbette üslubum farklı olacak. herkesin yoğurdu farklı.

      önemli olan ne demek istediğim ve senin de "fb ligde kaçıncı ona bakın" şeklinde savuşturman. gs'nin bir türlü gelişmeyen futboluna cevabın var mı? yok. "lideriz" diyorsun. yarın bir gün liderlikten düşünce görürsün umarım sahadaki manzarayı.

      Sil
    3. Verdiğin örnekler hatalı. Ben oradayım. Savuşturmuyorum, sadece daha doğru ifade etmelisin eleştirini. Herkes burada eleştiri yapabiliyor, ben de yazılarda yapıyorum. Burada üşeniyorum, yazarken üşenmiyor muyum. O arkadaşın anlatış stiline bir bak, bir de senin. Senin yoğurdunu beğenmedim, maalesef durum bu. Yazdıkların yayınlanıyor sonuçta, başka arkadaşlar da yorumlayabilir. Sadece ben yokum, burada bir forum dönüyor, özgür ortam.

      Sil
    4. Yorumların haklı, katılıyorum ama verdiğin örnekler yanlış. Ben onu anlatmaya çalışıyorum, sen Fatih Terim diyorsun maalesef. Konu o değil.

      Sil
  11. Anlamadığım şey şu... Mugdat ve Yunus gibi iki tane şansi hak eden oyuncumuz haftalardır yedekken biz neden Sinan'a bu kadar sabrediyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş konusunda hocanın anlamsız bir tutumu var. Sadece onlar da değil, Recep Gül gibi isimleri de Sinan Gümüş'ün önünde görüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir