19 Ekim 2018 Cuma

Milli Takım dönüşleri Galatasaray adına büyük bir sorun oluşturuyor


Milli Takım dönüşleri Galatasaray adına büyük bir sorun oluşturuyor. Şampiyonlar Ligi öncesi Cuma günü oynuyoruz ve Milli Takım'a giden bazı yabancıların dinlenmeye dahi fırsatı olmuyor. Fernando, Maicon ve Mariano gibi Milli Takım'a gitmeyen isimler de var, Nagatomo, Belhanda, Feghouli, Garry Rodrigues ya da Onyekuru gibi çok uzaklardan gelenler de.

Sakatlık sorunu da oluşuyor. Son açıklanan sakatlık raporunda Milli Takım'dan dönen bazı yabancıların sakatlık sorunu oluştu. Onyekuru'yu bir süre kullanamayacağız. Belhanda ve Garry Rodrigues gibi isimler son idmana çıksa bile Bursaspor karşısında 11 başlamaları zor. Şampiyonlar Ligi öncesinde rotasyon olmazsa olmazımız. Bursaspor karşısında ise rotasyonun dahi dibini göreceğiz gibi görünüyor.

Bursaspor karşısındaki 11 beklentimi yazarak başlayayım;

Muslera
Mariano Ozan Serdar Ömer
Fernando Badou Selçuk
Feghouli Derdiyok Sinan

Hücum tarafının sorunlu göründüğünün farkındayım. Feghouli ne kadar yorgun dönse de bir yerden başlamak durumunda. Diğer yabancılara oranla en çok dinlenen yine o. Feghouli'nin performansı da mühim, özellikle hücumda kalabilmek ve yaratıcılık noktasında. Eren Derdiyok sakatlıktan dönüyor, Sinan Gümüş'ü ise solda kullanmak verimini düşürebilir. Garry Rodrigues ya da Onyekuru'yu kullanamamak büyük bir handikap olacak.

Bursaspor maçı zor geçecek. İlk golü erken bulmamız kilit açabilir, golün gecikmesi ise yeni bir Erzurumspor / Antalyaspor maçı da doğurabilir. Sabırlı olmak gerekiyor, bu anlamda da topa mümkün olduğu kadar sahip olmak. Belhanda'yı dinlendireceğimizi düşünüyorum, bu noktada Selçuk İnan tek ihtimal gibi görünüyor.

Celil Yüksel olabilir mi gibisinden sorular geliyor. Hareketli ve topla dripling özelliği olan bir orta saha olsa da nihayetinde defansif orta saha. Selçuk İnan yerine Celil Yüksel'i yazdığımızda topa sahip olmak ya da yaratıcılık noktasında sorun yaşarız. Şu yapıda şans bulmasını zor görüyorum. 21 yaşına geliyor ve şu ana kadar üst tarafta tecrübe kazanamadı. Oynayacağı bir takımda kiralık oynaması en doğru tercihti.

Savunma konusu beni düşündürmüyor. Orada oturan bir rotasyon var ve dengeyi iyi sağladık. Orta saha ya da kanatlar noktasında rotasyon her ne kadar geniş gibi görünse de sakatlıklar belimizi bükmüş durumda. Bursaspor'un da önemli eksikleri var, özellikle Saivet'i arayacaklar. Avantajımız bu maçı kendi sahamızda oynamak. Şu kadroyla deplasmanda yakalanmış olsak puan kaybı fazlasıyla olasıydı.

10 yorum:

  1. bu sene şu ana kadar çok duran top golü attık tabi bu biraz düşündürücü alanya,kasımpaşa,erzurum maçlarında hep duran top ile kilidi açtık, samet aybaba sivasspordayken geçen sene biz gümbür gümbür giderken tudor döneminde ilk yarıda bizi baya zorlamıştı, dk 42 de falan kornerden atmıştık öyle kilit açılmıştı yine yani aybaba kurt hoca dikkatli olmak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursaspor maçında kilidi açma konusunda sorun yoktu. Sakatlıklara kurban verdiğimiz bir 3 puan.

      Sil
  2. Celil dos olsa da sürekli ileri oynuyor ve uzun pasları çok isabetli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon izleyemedik. Pas veya teknik noktada çok önde görmüyorum ben.

      Sil
  3. Ceza sahası içinde Eren varken Sinan solda daha etkili olabilir diye düşünüyorum. Soldan ayak içiyle güzel ortalar açabilir. Feghouli için de geçerli bu sağ tarafta. Oyun tarzımız Antalya maçındaki gibi kanat ortalarına dayanacak. Eren ceza sahasında iyi yer tutarsa gol problemi yaşayacağımızı düşünmüyorum. Umarım yanılmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda da pek kullanmadık kendisini. Ben tam aksine forvet olarak izlememiz gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
    2. Normalde ben de forvet denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak maçtan önce Rodrigues falan olmayacak denildiği için kanat eksikliğinden dolayı oraya yazdım kafamda. Ancak Rodrigues'in varlığı da bir iş yapamadı bu maç

      Sil
    3. Rodrigues'in kafasında sakatlığı olmuş olabilir.

      Sil
  4. Şu ismini bile söylemek istemediğim 8 numaralı futbolcuyu izlemek yerine Celil'i izleyelim daha iyi.Atalay oynasın daha iyi.Tabi takımla çalışan biz değiliz hoca yani bi bildiği var da oynatmaya başlamadı bu iki ismi diyebiliriz ama bu 8 numaralı arkadaş oynamasın daha iyi.10 kişi oynuyoruz bu eleman oynayınca.Futbolculara çöp, leş gibi kelimeler kullanmayı pek sevmem ama bu eleman ölmüş gömülmeyi bekliyor.Oyuna girdiği andan itibaren maçı gözlerim kanayarak izliyorum.Artık saygım felan da kalmadı kaç yıldır ilk iki sezonda oynadığı futbolun ekmeğini yiyor.Bırak işte bu yıl bırak futbolu git yorumcu ol teknik direktör ol ama bırak artık futbolu.Oynayamıyorsun sen dönene kadar mevsim değişiyor.Şu yorumumu da ağır hakaret etmeden tamamlamaya çalışıyorum git artık 8 numaralı futbolcu git yeter sömürdün bizi be

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tarzlar, bir anda şöyle olur diyebilmem zor. Selçuk İnan konusunda da yorumsuzum, sezonu bir şekilde tamamlayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir