25 Ekim 2018 Perşembe

Ozan Kabak'ın potansiyelinin ucu çok açık, bunun daha da üzerine gitmek gerekiyor


Ozan Kabak, gün ve gün büyümeye devam ediyor. Şampiyonlar Ligi'ni kaldırır mı gibi soruları da bir kenara bıraktığımız için sevinçliyim. Kasımpaşa karşısında gösterdiği performansın ardından Lokomotiv Moskova karşısında da 11 başlamasını beklerdim. Ligde oynadı, Avrupa'da bekledi ama görülen o ki bu takımın olmazsa olmazlarından biri oldu.

Serdar Aziz'in yokluğunda "sol stoper" durumu beni düşündürüyordu. Partneri kim olursa olsun, Serdar Aziz sol stoper oynuyor. Serdar Aziz'in sakatlandıktan sonra Maicon / Ozan Kabak ikilisine döndüğümüzde Maicon'un sol stoperde yapamadığını gördük. Oyun kuramadık mesela, Maicon sağ tarafta o işi biraz daha iyi yapıyordu.

Ozan Kabak'ın da sağ ayaklı olmasından ve daha önce sol stoper oynamamasından ötürü bu maçta Ahmet Çalık tercih edilir mi diye düşünmedim değil. Schalke 04 karşısında Ozan Kabak sol stoper başladı ve orada da olabileceğini kanıtladı. Maicon sağ stoperde oynamasına rağmen geriden oyun kurmakta zorlandık, hatta ilk yarıyı Donk'u stoperlerin arasına çekerek bitirdik.

2. yarıda ise Maicon sol stopere, Ozan Kabak sağ tarafa geçti. İlk yarıda savunma arkasına Embolo ve Konoplyanka'yı ısrarla kaçırdık. Burada kabahatli taraf Maicon, geriye dönüşleri tamamen sıfır. Ozan Kabak ve Muslera sayesinde rakibin golü gelmedi. 2. yarıda ise hücumlarıyla bizi çok daha zorladılar ve takım halinde yüklendiler. Ozan Kabak ise rakibin bu etkisi karşısında daha da büyüdü ve Muslera'yla birlikte 1 puanı kazandırdılar.

Ozan Kabak'ın süratini eleştirirsiniz ama o kadar doğru pozisyon alıyor ki bunun eksikliğini hissetmiyor. Kolay ikili mücadele kaybetmiyor, kendisini rakibin önüne bir şekilde atabiliyor ve gol imkanını tanımıyor. Yanında Ujfalusi ya da Popescu gibi bir stoperle çok daha büyür desem de aslında gösterdiği performansla "lider özelliği de" gösteriyor.

Farklı bir adam. Ayakları çok kötü değil, topla da çıkabiliyor ve öz güveni çok yüksek. Ayaklar titremiyor, top ondayken korkmuyorsunuz. Daha da farklı özellikleri var, imkan gelirse cepheden iyi de bir duran top kullanıcısı. 18 yaşında bu adam, zamanla büyüyecek. Bu süreçte elbette hataları olacak ama çıkardığı derslerle kalitesi daha da yükselecek. Potansiyelinin ucu çok açık, bunun daha da üzerine gitmek gerekiyor.

14 yorum:

  1. bence ileride lider yönü güçlü bir stoper olacak,rakip hızıyla geçmeye çalışıyor o fiziğini araya koyup topu kazanıyor yani bazen abartıyoruz mu diye düşünüyorum da çocuk çok üst düzey oynuyor ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozisyon alması çok iyi ve kolay çalım yemiyor. Gerçekten de potansiyelinin sınırları üst düzey.

      Sil
  2. Yine çok güzel oynadı, devamını ve yükselişini dilerim. Birebirlerde Ozan'ı geçebilen hatırlamıyorum şu oynadığı maçlarda. Hava toplarında da etkili. Elbette hataları var ama zamanla öğrenecek. Bazen yanlış yerlerde baskı yapabiliyor. Örneğin dün bir pozisyonda Ömer Bayram'ın basması gereken adamın üstüne gitti arka taraf açık kaldı, rakip havadan ceza sahası içine pas verdi, Ömer Bayram da yetişemedi. Sadece bu maç için değil önceki maçlarında da yaptı bu hatayı. Antrenörler umarım bunları gösteriyordur, bunlardan ders alır. Onun dışında 150 milyon euro :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakibin onu geçmesi kolay değil. Kendisini bir şekilde rakibin önüne atmayı beceriyor ve hızlı bir isim olmasa da pozisyon almasıyla bunu kapatıyor.

      Sil
  3. Dün Maicon yeni oynuyor da Ozan tecrübeli lider stoper gibiydi, arkasını topladı sürekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün bir de Ujfalusi gibi bir isimle oynadığını..

      Sil
  4. Birkaç sene daha üst düzey futbolda oynamaya devam ederse Avrupa'nın sayılı stoperlerinden birisi olabilir. Ayağı çok iyiydi dun. Top orta saha oyuncusunda diye dusunuyordum top Ozan'a gelince

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da gelişir. Henüz ilk CL maçı olsa da 40 yıllık tecrübe ortaya koydu.

      Sil
  5. Atletico Madrid'in yeni Godin'i yetişiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun yıllar Galatasaray forması giymesini diliyorum.

      Sil
  6. Tek hatası (gerçi buna ne kadar hata denir onu da bilmiyorum) auta çıkan toplarda topla rakibin arasına girip topun dışarı çıkmasını sağlıyor ancak çok hızlı biri orda topu bi gün bi dürter kalemizde tehlike olur.Bunu da zamanla aşacağını düşünüyorum çünkü stoper futbolda en geç olgunlaşan mevkidir.Buna rağmen Ozan şu an bile çok kaliteli bir stoper ve takımın bence 2.stoperi artık.Maicon'u izlerken kafayı yiyorum.Güven vermiyor dün baya kritik hataları da oldu zaten.Lig avrupa farketmez artık Serdar'ın yanına yazılacak isim Ozan'dır.Ha Ozan çok çok yorgun olur anca öyle Maicon oynar yani öyle olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar da zamanla aşılacak hatalar. Şu yaşta gösterdiği olgunluğun büyük olduğunu düşünüyorum. Ozan / Serdar tandemi de dediğin gibi şu an olması gereken hat.

      Sil
  7. ozan ile yeni sözleşme yapılıp 40-50 milyon euro serbest kalma bedeli koyulması lazım 10-15 e giderse yazık olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim ki bu yapılacaktır. Böyle bir potansiyel için 10 - 15 milyon avro aralığı günümüzün piyasasında çok az.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir