10 Ekim 2018 Çarşamba

Şöyle bir "icraatın içinden" diyelim


Uzun zamandır blogda ne oluyor, ne bitiyor gibisinden bir yazı yazmak istiyordum. Doğum günü şerefine bu yazıyı daha fazla geciktirmeyelim derim. Eleştiriler, beğeniler ya da önerileri her zaman beklediğimi biliyorsunuz. Blogda 10. yıla doğru ilerliyoruz. Geçen zamanda birçok şey paylaştık ve hayatta olduğum sürece de buna devam etmek istiyorum.

Blogun altına gelen yorumlarla başlayalım. Benim en önemli motivasyon kaynağım bu. Yazıların altında neredeyse forum döndürüyoruz ve her yoruma cevap vermeye çalışıyorum. Hatta sizler de birbirinizle etkileşime girdiğinizde güzel muhabbetler oluyor. "Adsız" yorumlarla alakalı bazen yanlış anlaşmalar olabiliyor, öncelikle bunun için özür dilerim. Hangi adsız kim kendini belirtirse bazı tartışma anlarında daha sağlıklı sonuçlar alabiliriz.

Bazı yorumları yayımlamadığım doğru. Küfür, hakaret değil tek konu. Bazı yorumlar alay eden nitelikte oluyor, karşısında olanı küçük düşürür nitelikte. Ya da mantığa sığmayan yorumlar da gelebiliyor. Ben her yorumu ısrarla yayımlamaya çalışıyorum, özellikle eleştirileri. Yayınladığım eleştiriler daha fazladır, paylaşmadıklarım ise karşısındakini küçük düşürmeye çalışan nitelikte olanlar. Bunun örneğini vermeyeceğim, gerek de yok.

Yazı sayısını da günde 2'ye düşürdüğümden bu yana daha iyi etkileşim alır oldum. Hem zaman hem de içerik anlamında elim daha da güçlendi diyebilirim. Hem çok fazla yazıya boğmamış oluyorum, hem de mevcut yazılar üzerine daha iyi eğilebiliyoruz. Yazarken keyif aldığımı söyleyebilirim. Her geçen dönem blog adına daha da mutlu oluyorum.

Söylediğim gibi, her türlü görüş ya da eleştiriye açığım. Bu yazının altına da yorum olarak dilediğinizi yazabilirsiniz. Bu yorumlara göre şekil alır, nasıl daha iyi olabilir üzerine konuşuruz. Benim de mutlaka hatalarım vardır, şimdiden kırdığım, üzdüğüm tüm arkadaşlarımdan ve takipçilerden özür dilerim. Yaş da 31 oldu, yaşlanıyoruz..

20 yorum:

  1. Öncelikle doğum günün kutlu olsun.

    Benim blogla ilgili tek ricam şu olacak: Türkçe dil bilgisi hassasiyetini biraz daha yükseltmen. Burada "imzan hâline gelmiş" devrik cümlelerinden bahsetmiyorum. :) Zira o bir dil bilgisel yanlış değil, bir tarz meselesi. Yazılarında senin de Türkçe hassasiyetinin olduğunu hisseden bir okurun olarak, "-de","-ki" eklerinin yazımı, cümle sonuna iki nokta yerine üç nokta koyman gibi dil bilgisel hatalardan bahsediyorum.

    Keyifle takip ettiğim bir blog olduğun için bu tarz hatalarını söylemek ihtiyacı hissediyorum, ikide bir çıkıp bu eleştiride bulunduğum için mazur gör.

    Blog için de nice 10 senelere! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. de, da, ki eklerini doğru yazıyorum diye biliyorum, hata mı yapıyorum :) öyleyse eğer daha dikkatli olurum tabi.

      O 2 nokta olayı da imzalaştı, el alışkanlığı öyle bitiyorum. Türkçeden biraz bağımsız o :)

      Çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim. :)

      Attığın bu mesaj özelinde son bir uyarı daha: "Elbette" anlamındaki "Tabii" kelimesi bu şekilde yazılır. "Tabi" kelimesi, bir şeyin diğer şeyin etkisi altında olması, tabiyetinde olması anlamına gelir. Örnek: Yüzbaşı binbaşına tabidir. :)
      (Bu mesajı yayınlamana gerek yok. Ben okuyup dikkate aldığını inşallah bundan sonraki doğru kullanımlarında fark ederim. Güzel dileklerimle...)

      Sil
  2. Yazılarınızı gerçekten çok beğeniyorum. Bugüne kadar en uzun süre takip ettiğim blog bu oldu :) Hem yaş hem de blog için nice senelere diyorum.

    YanıtlaSil
  3. öncelikle iyi ki doğdun. iyi ki bu blog var ve burada hep beraber tartışabiliyoruz.
    küfür asla olmaz onu zaten geçelim. ama alaycı yorumlar olabilir bence. misal "garry dün kaçırdığı golde yine yüksek oyun zekasını konuşturdu!" denebilir bence.

    (sondan 3. paragrafta "hakaret" değil "hareket" olmuş bilgine.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alaycı yorumdan kastım sana bana ya da yorum yapan başka bir arkadaşımıza karşı.

      Sil
  4. Her ne kadar Galatasarayli olsan da objektif adamsin bu nedenle sacma sapan yorumlarla gelmiyorsun en begendigim kisim bu zira Hincal Uluc, Gurcan Bilgic ya da Turgay Demir tarzi insanlari dogru yazsalar dahi okuyamiyorum.
    Tartisma platformu olmasi da cok iyi oldu etkilesim aldikca güzel yorumlar geliyor ve buraya takilan hemen herkes iyi kötü futboldan anliyor (bu gecen hafta Mariano orta kesmesini bilmiyor diyen arkadasi ayiriyorum kesinlikle). Yorumlara yazdigin cevaplar bazen cok kisa ve bastan savma oluyor, simdilik tek elestirim bu olabilir. Konu secimleri de gayet kaliteli, sadece istatistik ve teknik analiz türü seylere daha cok yer verebilirsin diye düsünüyorum. Amerika'dan sevgiler, saygilar hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun uzun da yazarım ama çoğu yorum aynı gelebiliyor, haliyle de uzun yazı üzerine yazamayabiliyorum. Biraz da zamanla alakalı aslında, bakıp çıkıyorum, herkese dönmeye çalışıyorum derken sorun oluyor. Yine de daha dikkatli olurum artık :)

      Sil
  5. Abi kesinlikle dilgisine de da ya takilma. Bunlar atanamamis edebiyat ogretmeni triplerine girmis insanlar.
    Burasi edebiyat mecmuasi degil kardesim(RoK sesiyle)
    Neyse abi saka bi yana dogum gunun kutlu olsun gun de 5 yazi yaz her yere de reklam koy. Sonucta bize bir hizmet sunuyosun bunun karsiligi olmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dil bilgisi mühim, o konuya özen göstermek gerekiyor. O eleştiriler doğru ama de da konusunda hata yaptığıma inanmıyorum :)

      Teşekkür ederim, destekleri de beklerim.

      Sil
  6. Nice mutlu senelere inşallah Burak kardeşim

    YanıtlaSil
  7. Reklamlar için tıkladığımızda ayrı bir sayfada açılsa daha iyi olurdu blogdan çıkıp reklam sayfasına yönlendirmeksizin ayrı bir pencere de açılabilirse ben gördüğüme gene de tıklıyorum:)

    YanıtlaSil
  8. Özellikle takip edip okuduğum tek blog burası. Devam hocam devam :)

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle sorayım. Sizin mi doğum gününüz yoksa sitenin mi? Hangisi olursa olsun tebrik ederim. Uzun zamandır takip ettiğim. İmkan bulunca basketbol takımına değinen(Efes i ucu ucuna kaçırdık) Mourinho hastası(içimizi acıtıyor Mourinho bu sezon) hemde memleketlim(Pideye rağmen formunu koruyan) bir blogger.
    Fatih Terim hakkındaki görüşlerimiz uyuşmasada her yazdığım yorumu(Fatih Terim eleştrisi) yayınlamaktan çekinmeyen, üslubu herzaman takdir edilesi bir yazar.
    Son zamanlarda kırmamak için yorum yazmıyorum ama her gün 4-5 kez ne yayınlarmış, ne yorumlar yapılmış ve bu yorumlara ne cevap vermiş diye baktığım site.(twitterda engellenmiş olsamda oradaki yazılarıda hergün bakıyorum). Özetle iyi ki doğdun, iyi ki Galatasaraylı oldun nice yıllara güzel insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Twitter'da neden engellediniz beni :) Teşekkür ederim güzel görüşleriniz için ayrıca. Benim doğum günüm.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir