20 Kasım 2018 Salı

Atalay Babacan atama bekliyor


Sakatlıklarla alakalı konuşmaktan bıkmış olsam da bu konu önümüze gelmeye devam edecek. Fatih Hoca bu işe el atmalı, büyük bir sorun var. Kaçıncı adale sakatlığı oldu bilmiyorum ve son olarak Belhanda'yı da kaybetmiş bulunmaktayız. An itibariyle takımın en formda ve olmazsa olmaz dediğim isimlerdendi. Yokluğu büyük bir handikap olacak.

Sevmeyeni, ısrarla beğenmeyeni de Belhanda'yı arayacak. Son haftalardaki formu üzerine hemen hemen herkes hemfikirdi. Şu kıtlıkta da kaybedilecek isim değildi. Ligde birçok ceza var ve bir yandan da zorlu sürece giriyoruz. Önümüzde Beşiktaş ve Başakşehir gibi deplasmanlar olacak. Bir yandan da Şampiyonlar Ligi derken yaratıcılık noktasında büyük sorunlar yaşayacağız.

Alternatif üretmek de zor. Alternatifin de alternatifini arar durumdayız. 21 kişilik kadroyu doldurmak zor, olabildiğince genç futbolcuları göreceğiz gibi görünüyor. Görünsünler de, şu ortamda şans bulamayacaklarsa ne zaman bulabilirler. Bizim adımıza şanssızlık ama onlar adına belki de şanslı bir ortam değil mi? 

Herhangi bir pozisyona devşirme yapmak yerine, o pozisyonun futbolcusunu oynatma yanlısıyım. Belhanda'nın yokluğunda Atalay Babacan oynayabilir. Fiziği güçsüz, ezilir gider denilse de bunların olacağına inanmıyorum. Yetenekli ve gelecek beklediğimiz bir ayak. Şu ortamda şansı vermemiz gerekiyor, sıranın bir şekilde ona geldiğine inanıyorum.

3-5-2'nin devam edeceği üzerinde duruyoruz. Belhanda'nın alternatifi Feghouli yorumlarına bu anlamda katılmam. Kayserispor maçında bu iki isim de 8 gibi oynamadı mı? Belhanda sakatlanmasa da böyle devam edecektik. Fernando'nun dönüşü önemli bir artı olur, böylelikle Belhanda'nın yerine Selçuk İnan kaydırılır. Tabii tempoyu kaybetmeme noktasında benim tercihim Atalay Babacan olurdu.

Bu tarz dokunuşlar adına çekinmemek gerekiyor. Riskse risk, daha kötü ne olabilir. Zaten çok iyi durumda olduğumuz söylenemez. Gemi her taraftan su alıyor, en azından işin kazanım tarafına bakarız. Fatih Hoca da inandığı genci oynatır, bunu yıllarca izledik. En azından rotasyonda görelim diyorum. Sadece Atalay Babacan da değil, Celil Yüksel gibi isimleri de atlamamak gerekiyor.

5 yorum:

  1. Selçuk katkıyı bırak kaç yıldır hep zarar veriyor.Her ne kadar fizik olarak zayıf olsa da ben de Atalay'ın oynamasını isterim.Ha Atalay olmuyorsa Yunus oynasın.O da olmuyorsa Celil oynasın işte.Bu Selçuk ısrarının bitmesi lazım Selçuk artık katkı veremez ama sabredilirse Celil, Yunus veya Atalay geleceğimiz olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik olarak zayıf diyorlar Atalay için de. Ben de oynaması taraftarıyım, gelişim biraz da böyle sağlanacak.

      Sil
  2. Tarz noktasında daha çok uyacak olan isim Atalay'dir. Ama Selçuk biraz torpilli gibi eline fırsat geçmişken Fatih Hoca Selcuk'u oynatır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Selçuk oynayacak. Fernando da dönmüşken Selçuk'u Belhanda yerine yazacaktır hoca.

      Sil
  3. Ali yavuz kol,ahmet suvri falan da artik kadroya girmeli

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir