23 Kasım 2018 Cuma

Bu haftalar tam anlamıyla Feghouli'ye bakıyor


Fatih Hoca'nın 3-5-2'yle devam edeceğini düşünüyorum. Belhanda'nın eksikliği hissedilecek olsa da dizilim değişmez. Bu dizilim üzerinden devam ettiğimizde "Belhanda'nın yerine Feghouli oynayacak" haberlerinin mantık hatası ortaya çıkıyor.

Kayserispor deplasmanını örnek veriyoruz. O kadroya baktığımızda da Belhanda ve Feghouli'nin bir arada 8 numara gibi oynadığını göreceğiz. Belhanda'nın yokluğu herhangi bir formasyon değişikliği getirmeyecekse Feghouli'nin de yeri değişmeyecektir.

Çıkacak kadro da hemen hemen belli. Atalay Babacan atama bekliyor desem de Belhanda'nın yerine oynayacak isim Selçuk İnan olacaktır. Fernando'nun dönüşü bu anlamda artı sağladı. Bu sayede Selçuk İnan'ı Belhanda'nın yerine kullanabiliriz. Feghouli de zaten orta sahada oynayacaktı, bir şey değişmedi.

Şu var, Feghouli'nin üzerindeki yük daha da arttı. Belhanda yaratıcı bir isim, topu da dikine taşımak noktasında değeri büyüktü. Şu yapıda ise bu işi bir tek Feghouli yapabilir. Yaratıcılık noktasında Selçuk İnan da bir şeyler yapabilir desek bile temposu sorun. Feghouli'nin yükü artacak.

Bu haftalar tam anlamıyla Feghouli'ye bakıyor. Kendisini gerçek anlamda kazanmak mümkün. Sorumluluk alması gerekiyor ve formanın hakkını tam anlamıyla verebileceği zamanlar. Konyaspor karşısında atacağı bir gol ya da asistler havaya girmesi anlamında kıymetli.

Belhanda ve Emre Akbaba sağlıklı olsa iyi de bir rotasyon vardı. Feghouli'yi de düşününce orta saha ve forvetin arkası adına 3 yaratıcı futbolcu. Üçünün de birbirinden farklı özellikleri var ve tamamlayıcı yanları var. Biri kanat, biri 8, diğeri de forvet özellikli.

Son Kayserispor ve Milli Takım maçlarında fazlasıyla formdaydı. Sakatlıklardan uzakta, yine o formda görüntüsünün üzerine koyduğu haftalar diliyorum. Fatih Hoca'yla da arası ısınmışken bu sinerjinin üzerine gitmek gerekiyor.

21 yorum:

  1. umarım Selçuk ve Eren'in yerine Celil ve Atalay'ı görürüz. biliyorum hayal ama, Selçuk neden oynuyor bana futbol açısından izahının yapılması lazım. Fizik yok, tempo yok, 5 yıldır berbat durumda. İleriye pas atmak diye bir şey asla yok. Dripling vs zaten yoktu. Top kapma, top çalma özelliği de yok. Fatih Hoca'nın artık kenardaki atalay ve celili görmesi gerek.
    Ayrıca Eren gereksizi ile başlayacağıma ileride Henry ile başlarım, yanına Yunus'u yazarım
    Hocam şimdi değilse ne zaman. Oynat şu çocukları, alem görsün. Bu kadar sakat var, cezalı var. Oynat gitsin.
    Aykut kabızı oyunu kitleyecek. Yine o iğrenç, saçma sapan, abuk subuk doğru futbol dediği haysiyetsiz oyununu oynayacak. Çıkıp şu çocukların dinamizmi ile darmadağan edelim şunları. Gösterelim doğru futbol neymiş bu futbol cahiline.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göremeyeceğiz gibi görünüyor, bu isimler oynamaya devam edecek. Atalay bugün U21 oynadı, akşam maç kadrosunda olmaz.

      Sil
  2. Aynı zamanda onun için liderliğini gösterme imkanı. Kart görmediği takdirde 3/4 maç garanti oynayacak çünkü oyuncu yok. İsabetli şut atabilmesi kapanan savunmaları aşmamıza yardımcı olur. Son iki maçta az da olsa umut verdi. Aslında kadroya ilk yazılacak isim. Son iki maçta az da olsa umut verdi. İsabetli şut atabilmesi kapanan savunmaları aşmamıza yardımcı olur. Var olan yeteneğinin bir kısmını bile gösterse Terim zaten böyle kreatif oyuncu sever ikinci bir Donk hikayesi yazılabilir. Ancak gene vurdumduymaz havalara bürünürse bir bakmışız kulübede Celil, Atalay gibi isimleri izliyor halde bulur kendini. Geçen sezonki kadroda çoğumuzun olduğu gibi(sen hariç senin adamın Belhanda biliyorum :) en büyük beklentimin olduğu isimdi. Umarım hem onun hem takım için krizin fırsata dönüştüğü bir dönem yaşarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Takımın teknik kapasite ve yetenek noktasındaki de en iyisi gibi kaldı. Maç onun sorumluluğuna, hücum liderliğine bakacak.

      Beklenti bazında bakarsak benim de en büyük beklentim Feghouli'den yanaydı. Bugün bile böyle.

      Sil
  3. hadi be feghouli şampiyon yap bizi bu sene be. sen iyi oyna kimse paranı konuşmaz zaten. hadi aslan!

    YanıtlaSil
  4. serdarın pozisyonu penaltı olmasa bile ceza alanında o şekilde kayarak topa müdahale etmeye çalışmak amatörce.serdar aziz yıllarca bunu yaptı.tam bi saatli bomba.tek hamleli stoper.işin kötüsü ozan kabak ta benzer şekilde yetişiyor.defansta 3 stoperin ikisi saatli bomba.

    bu arkadaşlara ceza alanı içinde kontrollü hareket edin denmiyor mu aga?

    millet penaltı olmasın diye ellerini arkaya saklıyor.bu arkadaşlar ceza alanında kayarak topa müdahale ediyorlar.

    kıssadan hisse: stoper zaafiyeti de hortladı takımda.daha doğrusu açığa çıktı.

    terimin pas özürlü takım yaratacağını tahmin ettim.çünkü yıllardır pırpır kanat açıklarından medet umdu.pas sayılarının büyük çoğunluğu yana doğru amaçsız paslar.

    konyasporun penaltı golü olmadan gol atamaması tamamen beceriksizlikleri.defansın meziyeti değil.

    bu arada hakem göçekin var da pozisyonu izlememesi skandal.telsizle 2 dakka konuşacağına git pozisyona bak aga saha kenarında.

    onyekuru gene cılız bir plase çıkardı son dakikada.güç yok aga.hız var güç yok.haliyle onyekuru ya güvenmek gol yollarında sıkıntı yaratır.

    saha dışına bakarsak tff başakşehiri hedefe ulaştıracak muhtemelen.bu sezonun planlamasını böyle yapmışlar.

    2019 mayısında galatasarayda yeni yönetim ve yeni teknik heyet olmalı.okan buruk düşünülebilir.misal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tff kan davası ilan etmiş, sahada yaşanmayan rezillik kalmamış, hala serdar aziz ya hadi be kardeşim hadi.
      mis gibi kaydı mis gibi de topa müdahale etti. el bombalık bi durum falan yok.

      Sil
    2. adsız

      skubic önce topa dokunsa net penaltı olacaktı.muslera nın gereksiz kayışı ile yaptırdığı penaltı pozisyonu gibi.yani serdar aziz o pozisyonda topa dokunsa bile hareket yanlış idi.ceza alanında o şekilde kayarak müdahaleler yapılmaz.bu tam bi el bombalık bir hareketti.
      eğer sadece hakem hatasını konuşursak serdar aziz daha çok ceza alanında bu tip kaymalara devam eder.
      özetle serdar aziz büyük takım stoperi değil.

      Sil
    3. Amatörce falan değil. Orada o müdahaleyi yapıyorsan topa olacak bu. X bunu yapıp topu kazanınca iyi stoper deniyor. Serdar Aziz de tertemiz müdahale etti ama penaltı uyduruldu. Serdar Aziz'lik bir konu yok burada. Bıraksaydı da bomboş durumdaydı.

      Sil
    4. serdar büyük takım stoperi değilse ramos las palmas'ta oynamalıydı.

      2024'e kadar kayıtsız şartsız takımın başında kalması gereken terim yerine "okan buruk düşünülebilir" diyen birinin futbol görüşünü ciddiye almak biraz zor kusura bakma.

      futbolu geçtim, o okan buruk ki bir gs hocası için (tudor) ileri geri konuşmuş, 2001 yılında yaptıklarından utanmayan bir zat.

      sadece futbol konuşursak hakemler bizi dilim dilim doğramaya devam eder. en büyük hatamız da bu. fb ve bjk ile mücadele ediyoruz. ahlaklı bir düzende değiliz. sahada tamamen ezilsek, en ufak doğru iş yapmasak, 5-0 kaybetsek bile "hakem yüzünden" demeliyiz. dinsizlere karşı imansız olacaksın.

      pardon fb ve bjk dedim. en büyük rakibi unuttum. başakşehir. bu görünen rakip tabii. saha içinde olan :)

      Sil
    5. Adsız olarak onu bunu gömmek ne güzel ya aferin.Serdar orda müdahale yapmasa bu sefer niye müdahale etmedi dersiniz.Neymiş Ozan da saatli bombaymış söz böyle dediniz diye Jahovic 50 metre top sürdü ve Ozan müdahale şansı olmasına rağmen müdahale edersem penaltı felan verilir yine laf yerim diye uzakta durdu.Çok iyi biliyorsunuz herşeyi.Serdar en kaliteli türk stoper olmasının yanı sıra ligdeki en iyi 3 stoperden biridir.Neden her fırsatta Serdar gömülüyor ben de bunu anlamıyorum tertemiz müdahale yaptı ama hakem art niyetli.Yapacak bişey yok

      Sil
    6. selman

      kendin söylüyorsun.ama farkında değilsin.ozan jahoviçe müdahale etse kırmızı kart çıkacak.etmedi .noldi?kaleci kurtardı.aynı şekilde serdar da ayakta kalacaktı o pozisyonda.zaten çapraz bir pozisyon kaleye.kalede kaleci var aga.nereye can hıraş şekilde kayıyorsun.ozanın atlamayışı senin avantajına olurken serdarın atlayışı beraberliği getirdi.penaltı olmasa bile ceza alanında kontrollü olacaksın aga.

      serdarın kariyerinde onlarca penaltı var bu şekilde.

      bu arada şunu unutmamak lazım.penaltı yüzde 80 oranında golle sonuçlanır.oysa penaltı yaptırmadığın zaman o pozisyonun golle sonuçlanması yüzde 20 falandır.onunçün ceza alanında kontrollü olmakta fayda var.

      adsız

      okan buruk un oynattığı futbolu ve sistemini daha çok beğeniyorum terimin kaos futbolu sisteminden.bunu akhisarsporda gösterdi.görmek isteyene tabi.misal bülent korkmazı istemem.çünkü küçük takım futbolu oynatır ve büyük takımda yapamaz bundan dolayı.

      Sil
    7. Serdar Aziz'in müdahalesi son derece yerinde ve tertemiz topa. Bunun 2. bir yorumu yok bence. Hala girmemeli, yapmamalı tarzı yorumlar yapılıyor. Tertemiz almış topu, bitmiş. Bundan sonra hakemin yaptığı tartışılır. Yok Serdar Aziz'in yaptığı tartışılıyorsa da bunun adı "ille de farklı görüneyim" diye çabalamaktır.

      Sil
  5. bu arada ligin çivisi çıkmış durumda hakem kararları ile.bu ligi izlemek sinir sistemlerinde arızalar meydana getirir.zaten futbol olarak vasat bir takım oldu galatarasay.üzerine hakem kararları eklenince dükkanı kapatmak sağlık açısından daha doğru karar olur :)

    tff bu sezonu başakşehirin hedefe ulaşması üzerine kurgulamış.
    galatasaray için kırılma maçı idi ve çöküşün başlangıcı diyebiliriz.sezon sonu hikayesinde bu penaltı ve 1-1 lik skor geniş geniş değerlendirilebilir.çünkü kayseri deplasmanında alınan 3 puan ve konyaspor maçında alınacak 3 puanla tekrardan bir hava ve seri yakalanacaktı.oysa bu moralsizlikle haftaya olası beşiktaş yenilgisi ile 7. 8. sırada bitirdiğimiz sezonlardan biri daha ortaya çıkacak.

    zaten süper ligde üst üste 3 şampiyonluk yaşamak imkansız 2000 yılından itibaren.üst üste 2 şampiyonluk ise düşükte olsa olası bir vakıa.haliyle şampiyon olunan sezonun sonrasında saha dışı planlar başka bir şampiyonun ortaya çıkması yönünde oluyor.tff planlaması böyle işliyor aga.

    misal başakşehir bu sezon şampiyon olursa sonraki sezonu şampiyon tamamlama ihtimali yüzde 5 falan olur.sırasını savıyor çünkü.

    VAR ın bu kadar kötü kullanılması akıl alır gibi değil.zaten gs ın başına gelecekler taa sezon başında kendini belli etti süper kupa maçında.cüneyt net kırmızıyı izlemesine rağmen vermedi.(son adamı indirdi rakip)
    fener maçında gereksiz şekilde tepki gösterildi ve bir antipati yarattı.oysa bu maçta asıl tepki verilmeli idi.

    başakşehir projesi muhtemelen şampiyon yapılıp kulübün satılması üzerine bir planlama.ve buradan birileri maddi olarak köşeyi dönecek.taraftarı olmayan suni bir kulübün hedefe ulaşması tam bi rezillik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözüm başlangıcı Fenerbahçe maçıydı aslında, bu onun devamı niteliğinde. Artık bu aleni şekilde yapılıyor, üzeri örtülerek değil. Bu ortamı buldular çünkü, diş gösterebilen, duruş sergileyen bir yönetim anlayışımız yok.

      Sil
  6. Ve ilk sınavında başarısız kaldı bence.Bu kadar eksiğin olduğu bir noktada çıkıp maçı alması gerekirken sakatlıktan yeni çıkan Fernando çok daha iyi oynadı mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılmıyorum ilk devrede çalımları olsun, sağ kanatta mariano ile beraber yaptıkları olsun, topu sol kanada atarak oyunun yönünü değiştirmeler olsun hep feghouli başroldeydi.

      hatta ilk devre 2 atakta eren kardeşimiz sağolsun lokum gibi ortaya iğrenç bi kafa vurdu. yine eren sağdan gelen topu dağlara attı.

      ikinci devre bir şey diyemem zaten konya baskı kurdu. fernando ise o esnada yine sakatlanmakla meşguldü.

      Sil
    2. Feghouli gayet iyi oynadı, sınıfta kaldığına inanmıyorum. Tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor, gerçekten zor.

      Sil
    3. Ben beklenti dahilinde kötü oynadığını düşünüyorum.Ben ondan maçta 2 çalım atsın 2 pas atsın beklemiyorum bu futbolcu takım kötü olsa dahi çıkıp maçı almalı ben bunu demek istiyorum.Takım sana bakıyorken senin çok iyi top oynaman gerekir eğer bu kadar para alıyorsan

      Sil
    4. Daha ne yapabilir ki. Özellkle ilk yarıdaki performansı fazlasıyla iyiydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir