24 Kasım 2018 Cumartesi

Bu tepkinin değerli olması "yaptırımlarla" alakalı olacak


Galatasaray yönetimine güvenimin kırıldığını ve kendilerine inanmamaya başladığımı çok öncesinden yazmıştım. Hala aynı noktadayım. Fatih Hoca'nın gölgesi altına girdiler ve kendilerini dış dünyaya karşı böyle korumaya çalışıyorlar. Neredeyse attıkları tüm adımlar hatalı, kötü ve yanlış yönetildiğimizi düşünüyorum.

Eleştirdiğim konulardan biri de "tepki" kısmıydı. Sessiz kalıyoruz, konuştuğumuz zaman anlamsız kelimeler kullanıyoruz ve o tepkinin ulaştığı bir yer olmuyor. Bunu da yapan kulüp başkanı Mustafa Cengiz. Konyaspor maçının sonunda bile türlü özdeyiş ve deyimlerle durumu özetlemeye çalışıyor. Galatasaraylılar icraat istiyor, yaptırım bekliyor.

Bu anlamda yönetim kurulu sonrası yapılan basın açıklamasını beğendim. Hakemlerle başladık, Tff'nin istifasını istedik ve kimsenin dillendiremediği futboleaks belgelerini hatırlattık. Herhangi bir soru almadan, doğru yazılmış bir metin etrafında tepkimizi en doğru şekilde dile getirdik. En azından başlangıç noktasında atılan adım güzel.

Bu adımın değerli olması "yaptırımlarla" alakalı olacak. Yoksa bu tepkiler de havada kalacak ve bir anlamı olmayacak. Hakemler düdüklerini asacak diyorsak asacaklar, bunun takipçisi olunacak. TFF istifa eder mi etmez mi bilmem ama onlar da belli yaptırımları uygulamak adına zorda kalacak. Bu noktada yönetimin bu tepkisini desteklemek tüm Galatasaraylıların yapması gereken diye düşünüyorum.

Ali Dürüst'ün istifası geç kalınmış ama nihayetinde atılmış doğru bir adım. Fatih Terim'in Milli Takım'da yaşadığı ayrılığın ardından ayrılması gerekiyordu ama bekledi. Yaşanan bu süreçte de ısrarla sessiz kaldı. Nihayet istifa etmesi kendisi adına doğru hareket. Keşke tüm yaşananları anlatsa da istifasının altını doldursa.

Dediğim gibi, bu söylemlerin altının dolması adına "yaptırımlara" dönüşmesi gerekir. Dönüşmemesi halinde bu sefer Galatasaray yönetiminin sonu hazırlanır. Ali Dürüst'ün istifası dahi bunun işaretlerinden biri olabilir. Tepki yönetimin üzerinde, sallanıyorlar. Son şansları olduğunu düşünüyorum. Galatasaray'ın ağırlığını ve büyüklüğünü herkese hatırlatmak zorundalar.

12 yorum:

  1. Umarım gerekeni yapıp tepkileri icraata dökerler. Ali Dürüst de bizim kulübe sportif AŞ yöneticisi olarak dönse güzel olur. Abdurrahim Albayrak ile iyi ikili oluyorlar. Eğer yönetim gerekeni yapmazsa tıpkı 2011 yılında olduğu gibi güçlü bir yönetim kurulması gerekiyor. Adnan Öztürk, Naci Cansun, Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst gibi güçlü isimlerin bir arada bulunduğu bir yönetim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Dürüst'den yana bayağı bir umudum kırıldı. Çünkü çok daha öncesinden hareket etmesi gerekiyordu.

      Sil
    2. Adam geri döndü zaten bir de üzerine TFF'ye ve Baskanina güvenim tamdir aciklamasi yapmis, demek ki bu kokusmus düzen devam edecek, ne desek bos, cok fena sogudum futboldan hocam.

      Sil
  2. jailson diye bir zibidi çıktı bütün sezonu mahvetti. inanamıyorum. jailson için küfürsüz cümle kuramam o yüzden onu geçiyorum. ama kendimize de öyle kızgınım ki!

    60. dakika 2-0 öndeyiz, maçı tutamadık.
    üstüne zibididen evimizde tokat yedik.
    hadi yedik o zibidiyi tutup dövemedik.
    her türlü tahriğe kapıldık, tuzağa düştük.
    ve tamamen dağıldık. camia çöktü.

    bjk ve ts olsa alay ederdim. onlar dağılır böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor - Fenerbahçe maçında hakem nasıl müdahale etti gördün. Onazi ve Frey arasındaki mevzu büyümeden iki sarı kart, sonra iş bitti.

      Sil
  3. Beklemiyordum bu açıklamayı ama çok doğru konuştu başkan.Yaptırım diyoruz da hüseyin, halis ve fırat düdük assın tamam oldu bitti olmamalı.Sonuçta bunlar maşa.Sürüyle vukuatı bulunan federasyon başkanı bırakacak o kadar.İmkansız bişey gibi bu dediğim ama bugün halis, hüseyin ve fırat bıraksa ne değişecek ki?Yarın cüneyt doğrayacak, diğer gün mete.Federasyon tüm kurullarıyla görevden alınmalıdır.Siyasetin futbolla iç içe olduğu bir ülkede bu ne kadar sağlanır dersen çok zor yani.Daha fazla da konuşulur ama neyse diyelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan sonrasında olacaklar, bu sözlerin altı dolmalı. Yaptırımdan kasıt bu. Yoksa sözler havada kalacak.

      Sil
  4. Tepki güzeldi beklenen sertlikteydi. Dillendirilmeyen birçok şey dillendirildi. Hakemlerin istifasının istenmesi digerleri üzerinde de baskı oluşturabilir. Federasyon un beceriksizlikleri biraz daha yüzlerine vurulabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futboleks olayı özellikle. Bu konuyu konuşmak ve irdelemek gerekiyor.

      Sil
    2. Türkiye'de Demirörenin başında olduğu öyle pislik bir düzen var ki. Adam başarısız oldukça rezil oldukça daha da saglamlastiriyor yerini çünkü arkası çok sağlam O belgelerde yok hükmünde olacak onun için... Ama sloganimiz belli artık bundan sonra "HER FİRAVUN'UN BİR MUSA'SI VARDIR"

      Sil
  5. 4 hafta kaldı. hiçbirinde 3 pua banko değil. hatta 2 yenilgi garanti. çok eksiğiz çok. lanet olsun. ne kadır bağırsak da bitti sezon...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her maç yeni başlangıç, yapacak bir şey yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir