10 Kasım 2018 Cumartesi

Celil Yüksel için, şimdi değil de ne zaman diyeceğimiz güne geldik


Sakatlıklar, cezalar derken birçok futbolcudan mahrumuz. Özellikle orta saha adına elimizde alternatif dahi kalmamış durumda. Belhanda ve Selçuk İnan diyoruz, şu aşamada 3. isim yok. Aslında var da ona güvenilip 11'e yazılacak mı diye sormak gerekiyor. Celil Yüksel adına bugün olmazsa hangi gün diye sormak gerekiyor.

Geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru maç kadrolarına girmeye başlamıştı ama hiç süre alamadı. Bu sezon da kamp döneminde takımdaydı ve geniş kadroda kendisine yer buldu. Ben kiralık gitmesini bekliyordum, tecrübe kazanması gerekiyor. U21 oynamıyor, maç kadrolarına giremiyor ve şu ana kadar profesyonel bir tecrübesi yok.

Celil Yüksel'i biraz anlatalım. Ben onu Suat Kaya'ya benzetiyorum. Çok hareketli, tempolu, topla dripling yapabilen bir defansif orta saha. Pozisyonuna oranla teknik özelliği de fena sayılmaz. Tek noksanı fiziği gibi görünüyor ki bunu da ancak temposuyla kapatabilir. Galatasaray'ın da an itibariyle orta sahasına yazabileceği bir tempolu isim yok.

Farklı bir format beklemiyorum. Bazısı "3'lü savunma" dese de uygulanacağını düşünmüyorum. Yine 4-3-3 ağırlıklı oynarız. Buradaki soru orta sahada kimlerin tercih edileceği. Mariano ya da Linnes'i orta sahaya çeker miyiz mesela. Ozan Kabak'ı da defansif orta saha olarak oynatmak tercih olabilir, orayı oynayabilen bir isim çünkü. 

Selçuk İnan / Belhanda ikilisi, önlerinde Feghouli de fazlasıyla dirençsiz görünüyor. Belhanda ve Feghouli'nin bir arada kullanılmasını olmazsa olmaz görüyorum, arkalarındaki isim bana sorarsanız daha tempolu bir futbolcu olmalı. Celil Yüksel'in 11 oynaması gerektiğini düşünenlerdenim. 

Ön taraf sorunlu tabi. Onyekuru, Sinan Gümüş ve Muğdat Çelik üçlüsüne mahkum durumdayız. En azından Belhanda / Feghouli ikilisi bir arada kullanılırsa yaratıcılık yükselebilir. Ön tarafın oyun aklı düşük olsa da hızlı, hareketli isimler. Muğdat Çelik adına da şimdi değilse ne zaman diyebiliriz mesela. Onun da maçı olacak.

22 yorum:

  1. linnes-serdar-ozan-ömer mariano-selçuk-belhanda onyekuru-muğdat-feghouli, ben böyle çıkardım,hem set oyununu oynayabilecek hem de kontra yapabilecek bir kadro,sinan yetersizliğinden ziyade çok fazla maç oynuyor o da diğerleri gibi, yorgunluğu net belli oluyor, artık biraz yedek kalmalı ve muğdat da hak ediyor oynamayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'nun orta saha düşünülmesi bence de gerekli bir nokta. Topla dikine oynar, oyun kurar, iki / kötü savunma katkısı sağlar.

      Sil
    2. diziliş mutlaka otobüs çekmeli 4-4-2 olmalı. her derde deva. kaleyi kapatalım oyunu soğutalım. elbet 1 tane atarız.
      ofansif 4-3-3 yapıp delik deşik oluyoruz.

      Sil
    3. 3-5-2 ile daha iyisi oldu, ben de beklemiyordum :)

      Sil
  2. Geçen sene Aykut hoca oğuz kagan eljif elmas gibi oyuncuları aldı direkt oynattı bugün eljif halen daha oynuyor. Biz de güvenip oynatmaliyiz. Fatih hoca bu işlerin adamı zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de oynatıyoruz aslında. Biz daha da gençken oynatıyoruz hatta :)

      Sil
  3. Şuan gençleri deneyebileceğimiz 3 tane pozisyonumuz var. Stoper, santrafor ve sağ açık. Son cezaların sonunda orta sahada eklendi. 4 tane genç oyuncu oynatmanın tam zamanı. Zaten kaybediyoruz. Bu mevkilerde(özellikle santrafor) şimdiye kadar oynamış oyuncular zaten 0 performans gösterdi. Fatih Terim in şimdiye kadar denememesi zaten tuhaf olan.(Selçuk un, Eren in aldığı süreleri Yunus a Celil e vermek gerekiyordu)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonradan sokarak o mesajı verdik. Kupa maçları başladığında kazanımlar daha net şekilde ortaya çıkacak.

      Sil
  4. Ndiaye'nin alternatifi yok diyoruz da Celil oynayabilir gibi duruyor.Fiziği dezavantaj ama oynaya oynaya gelişecektir..Fernando da milli aradan sonra dönecek zaten.Badou'nun cezası bitene kadar orta sahayı Fernando - Celil - Belhanda üçlüsünden oluşturabiliriz.Celil gibi fizik olarak yeterli olmayan futbolcuların oynamasını biraz riskli görsem de Selçuk gibi biri oynayacağına Celil gibi isimler oynasın derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suat Kaya tarzı diyorum aslında, Ndiaye gibi de değil. Tabi, topla dripling özelliği olması ona biraz yaklaştırıyor.

      Sil
  5. Bu cocuk bana gore Atalay Recep Yunus'a gore daha hazir. Daha yetenekli demiyorum daha hazir a takim icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlardan 2 yaş büyük çünkü, 98'li. 28 ile 30 yaş arasında çok fark yok ama 18 ile 20 arasında fizik olarak çok fark oluyor.

      Sil
  6. Celil'in uzun pasları çok isabetli ve ileri oynamayı seviyor, fiziği daha kuvvetli olsa hoca oynatırdı heralde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk adımı güzel attı. Kupa maçlarıyla birlikte daha da göz önüne gelecektir.

      Sil
  7. Fizigi digee gençlere gore geride degil hatta onlardan daha iyi. Suat Kaya da uak tefekti a takim seviyesi sertlige 5-6 mactan once alışması kolay degil tabi. Mehmet Güven in kolay harcadik bu arada altaydan alinan musa miydi onu da... begenilmeyen mehmmmet güven süper ligde tutunurken cagri yarkin cem sultan serdar eyilik berk ozgurcan vs şişirilmiş diğer genclee ne yapabildi gorduk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü onlara göre yaşı daha büyük. Şu an fırsat geldi, şans da bulacağına inanıyorum.

      Sil
  8. Kompakt bi vucudu var Emre Okan Suat gibi. Okan'ın 18 yaşında 1992 'de ilk çıkışı geldi aklıma neydi ya seyretmeniz lazım. Sabri Antep maçında Arda Bleslav maçında formayı kendi aldı ben burdayım dediler. Eskiden her sezon en az 2-3 genç çıkardı ligde bağıra bağıra... Son 10 yıldır bu gelenek kalmadı şimdi ısınırdıra ısındıra olmalarını bekliyoruz. Emre Çolak'ı vs o yuzden sevmem yahu Ceyhun Eriş'in suçu neydi neydi 20 yaşında Emre Çolak'ın 2 kat yeteneklisi patlayıcı gucu olan da adamdı yüzüne bakmadık İlyas Kahraman da öyle... şimdi onların yarı yeteneğindeki genç, yıldız adayı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceyhun Eriş biraz karakterden kaybetti diyebilirim. Olmadan oldum havası vardı ve zaten takımdan da ayrıldı.

      Sil
    2. Çünkü o dönemler futbolda fizik bu kadar önemli değildi.Şimdi futbol değişti ne kadar yetenekli olursan ol fizik olarak yeterli değilsen o yeteneğin seni bi yere kadar götürüyor.Mesela yıl 2006 olsa Atalay şu an ilk onbir oyuncusuydu

      Sil
    3. Fizikten öte karakter sorunluydu. O yaşlarda olmadan oldum havası vardı.

      Sil
  9. Gurbetci birkaç genc var ama terim şaş varken ne kadar verimli olurlar gelirler mi tartisilir. Bjk leveekusenden aldığı gençle golü atti. Düsseldorf'ta muhayer var iyi bir genç Celil gibi tempolu ve teknik fizik sorununu asarsa iyi bi oyuncu cikabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden verimli olmasınlar? Fatih Hoca döneminde verimli olan tonla gurbetçi yazarım. Hatta biri şu an yanında yardımcı teknik adam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir