21 Kasım 2018 Çarşamba

Çift forvete dönülen şu günlerde orası adına da ciddi bir alternatif


Yunus Akgün'le alakalı atladığımız bir detay var. Temelinde forvet olan ama sağ kanada evrilen bir futbolcu. Altyapılarda ağırlıklı olarak forvet oynuyordu. Sonrasında sağ kanada geçti ve sol ayağıyla içeri kat eden bir kanada dönüştü. Şu an potansiyelini de "kanat" oyunu üzerinden değerlendiriyoruz. Oysa çift forvete dönülen şu günlerde orası adına da ciddi bir alternatif.

3-5-2 düzeninde forvetlerin biraz daha hareketli ve kanatlara da açılabilmesini hedefliyor gibiyiz. Bu biraz da eldeki futbolcu profilleriyle alakalı. Eren Derdiyok'dan bunu bekleyemeyiz ama Onyekuru, Sinan Gümüş ve Muğdat Çelik gibi isimler bunu oynayabilir. Yunus Akgün'ün de oynayabileceği gibi.

Rakip ceza sahası içinde çok etkili aslında. Golü koklayan ve o an orada olan bir tarzı var. Topla da bir anda hızlanabiliyor ve slalomlarını izliyoruz. Kayserispor maçının son anlarında da bu tarz bir gol atmak üzereydi. Sinan Gümüş'ün formsuz ve kötü geçirdiği şu sezonda Yunus Akgün'ün daha büyük şanslar bulabileceğini düşünüyordum. Sinan Gümüş'ün olmadığı bu günlerde de büyük bir fırsatı var aslında.


İzlanda'ya attığı şu golle bitirelim. Muazzam bir bitiriş değil mi. Sol ayağını harika kullanıyor ve forvet özelliğinin fazlasıyla olduğunu düşünüyorum. Kalan haftalarda da kanattan çok forvette daha sık şans bulabileceğine inanıyorum. Hareketliliği, patlayıcı özelliği ve açık / dar fark etmeksizin rakip savunmayı açabilmesi işe yarayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir