26 Kasım 2018 Pazartesi

En iyi Fatih Hoca biliyordur ve eminim ki hazır olduğu an formayı verecek


Yunus Akgün adına ilk haberler geçen sezon çıkıyordu. Onun önünde gördüğümüz tüm gençlerden önce konuşulmaya başlanmıştı. Monchi'nin Roma için izlediği ve transferi istediği haberlerini her fırsatta oluyorduk. Bugün ise bu konu daha da dallanıp budaklandı. Haberin Avrupa kaynaklı olduğunu söyleyerek paylaşalım.

"Galatasaray'ın genç yeteneği Yunus Akgün ile Chelsea, Juventus, Wolfsburg ve Benfica ilgileniyor. Chelsea ile Juventus, Yunus'u uzun vadeli bir plan olarak görüyor ve kadrolarına katmaları durumunda oyuncuyu kiralık olarak göndermeyi planlıyor. Wolfsburg ve Benfica ise oyuncunun gelecek sezon için potansiyel olarak as takıma entegre edilebileceğini düşünüyor."

Atalay Babacan için atama bekliyor derken, Yunus Akgün'ün bu atamayı çoktan alması gerekiyordu. Önünde oynayan isimlerin daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Sinan Gümüş'le zaman kaybettik mesela. Son Konyaspor maçında da Muğdat Çelik yerine girmesi gereken isim Yunus Akgün olmalıydı. Bu da bir zaman kaybı.

Fizik noktasına takılıyoruz tabii. Bunu en iyi Fatih Hoca biliyordur ve eminim ki hazır olduğu an formayı verecek. Ozan Kabak bir anda 11'e yerleşti ve gün itibariyle olmazsa olmaz oldu. Yunus Akgün de biraz daha güçlendiğinde bu takımın vazgeçilmez ismi olacak. Böyle bir yeteneğin iş yapmama gibi lüksü yok.

Çok hareketli, kreatif, sol ayağını iyi kullanan, hızlı bir isim. Oyun aklının da iyi olduğunu düşünüyorum, şu an sorunu fiziği gibi görünüyor. Kupa maçlarındaki olası patlamalar onu rotasyonda mutlaka biraz daha öne atacak. Birkaç genç için daha bu geçerli ama öncelik Yunus Akgün'ün.

Oynatan da çat diye sahaya sürüyor bu arada. Trabzonspor'un birçok genç ismi Fenerbahçe karşısında ilk kez 11 oynadılar. Bizim Ozan Kabak tercihimiz ya da Beşiktaş'ın Güven Yalçın tercihi de ortada. Eldeki imkanlara bakarak yazıyorum, Yunus Akgün için şimdi değilse ne zaman. Daha iyi isimler onun önünde değiller.

12 yorum:

  1. genç oyuncular bu konuda ozan gibi niye olamıyor acaba, ozan fiziğini inanılmaz geliştirdi ve 11 e yerleşti maiconu falan kesip,hele eksiğin bu kadar bol olduğu zamanda genç oyuncular için inanılmaz bir fırsat şu an

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün fiziksel özellikleri itibariyle öyle gelişemez, ya da gelişirse ağırlaşır diyebilirim. Yine de biraz daha güçlenmeli, ayakta kalmalı.

      Sil
    2. abdülkadir de mesela fizik olarak zayıf gözüküyor ama dengesi çok iyi

      Sil
    3. Uzun zamandır oynuyor bir de, bu avantajı var.

      Sil
  2. Fatih hoca bu jenerasyon için büyük şans diye düşünüyorum. Tabi Yunus, Celil, Atalay vs. daha devreye giremediler ama artık klişeleşse de hocanın bir bildiği var diyeceğim. Fizik olarak ezilmelerini ve travma yaşamalarını istemiyor da olabilir. Ama sene sonu gelmeden bu isimlere çok önemli şanslar verileceği ve belli bir istikrar sağlayacakları inancını taşımıyorum. Eğer Fatih hoca da bunu yapmazsa, kim yapar bilemiyorum doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik noktasına takılıyor bence, yoksa mutlaka şans verir. Dediğin gibi, bu gençler oynayacaksa Fatih Hoca döneminde olacak. Çünkü onun yerine gelecek herkes kendini kurtarmaya bakacak, takımın geleceğiyle işi olmaz.

      Sil
  3. Sinan Gumus ile kaybettiğimiz zamanı bu çocuğa verseydik ikinci bir genc yıldız daha vardı elimizde

    YanıtlaSil
  4. Çok yetenekli ama güçlü değil ve bu onun için engel oluyor.Biraz daha güçlense takımın vazgeçilmez isimlerinden biri bile olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik olarak gelişim göstermek zorunda. Bunun da üzerine gidiyor, zamanı var.

      Sil
  5. gençsin güzelsin daha yeni çıktın tamam da bu kadar güçsüz olunmaz. hakkı yok. bunlar ne yiyip içiyor böyle güçsüz anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışıyor aslında, ekstra çalışmalarını izliyoruz. Bekleyip görelim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir