17 Kasım 2018 Cumartesi

Feghouli'nin hırs yaptığını görmek güzel


Feghouli'nin France Football'a verdiği röportajdan bazı detayları paylaşalım. Üzerine konuşulması gereken cümleler var. Röportajın geneline baktığımızda kendi adına "hayal kırıklığı" bir tablo çizmiş. Söyledikleri doğrudur, yanlıştır konusu değil. Daha iyisini beklerken umduğunu bulamamış gibi. Biraz öz eleştiri de yapmasını beklerdim. Haklı olduğu noktalar kadar haksız olduğu kısımlar da var.

"Süper Kupa maçında Akhisarspor karşısında oynadım ama ondan süre alamadım. İki dakika, bilemediniz 5 dakika süre almışımdır. Son oynadığımız Kayserispor maçında 88 dakika oynadım ve bu yüzden çok mutluyum. Taraftarlar da benim performansımdan memnundur. Fırsat yakaladığınızda onu nasıl değerlendireceğinizi bilmelisiniz. Benim için de bu süreç iyi geçti. Umarım teknik direktörümüzün de benimle ilgili fikrini değiştirmişimdir. Daha önce kendimi yeterince ispat ettim. Özellikle şampiyon olduğumuz geçen sezon. Ben iki ya da beş dakikalık futbolcu değilim. Benim düzenli olarak süre almam gerekiyor."

Süper Kupa'daki Akhisarspor performansını ben de beğenmiştim. En azından takımın geneline göre görüntüsü fena değildi. Forvetin arkasına çekildikten sonra yükselen bir grafiği vardı. Feghouli konusunda ısrarla yazıyorum, sağ kanattan ziyade forvetin arkasında oynamak zorunda. Düşen temposunu ancak bu şekilde telafi eder, en azından oyun aklından faydalanabiliriz.

Devamında takımdan kesildi ve ısrarla şans bulamadı. Belhanda gibi isimler 11'e geri dönmeyi başarsa da Feghouli kenarda bekledi. Şu darlıkta böyle bir futbolcudan vazgeçmemek, onu kazanmak adına ısrarcı olmak gerekiyor. Burada Feghouli'ye hak verebilirim. Sinan Gümüş'ün her maçta 11 oynadığı ortamda Feghouli'yi kenarda bekletmek anlamsız bir lüks.  Bu takımda da oynayamayacak bir isim değil.

Bunu Kayserispor karşısında gördük. Mükemmel bir maç çıkardı ve onun adına sezonun en iyi maçıydı. 11'e döndüğünü düşünüyorum, bu anlamda göze girdi. Fırsatı bulduğunda bunu iyi değerlendirdi. Daha da önemlisi doğru pozisyonda oynamasıydı. Serbest bir rolde yapabileceklerinin en iyisini yaptı diyebilirim.

"Şampiyon olduktan sonra ilk 11'deki yerimi kaybetmem şaşırtıcıydı. Galatasaray'daki 3 buçuk yıllık sözleşmeme sadık kalmaya niyetliyim. Sonuçta şampiyonluklar yaşamak ve Avrupa kupalarında mücadele etmek için buraya geldim. Kulübümde çok mutluyum ve Istanbul'daki yaşamın bana uyduğunu düşünüyorum."

Burada öz eleştiri yapması gerekiyor. Geçen sezon bazı iyi maçları olsa da olağanüstü bir performansı yoktu. Hatta kimine göre hayal kırıklığı bile deriz. Çünkü beklentiler çok yüksek, kalite noktasında en iyi olmasını beklediğimiz bir isim. Temposunu ısrarla yükseltemedi, ağır kaldı derken hayal kırıklığı olmasa da beklenti bu değildi. 11'deki yerini kaybedebilir, sorun onun yerine oynayan isimler ve takımın kalitesiydi. Geçen sezonu kendisi adına büyük bir başarı öyküsü olarak nitelendirmemeli.

"Fatih Terim kaybetmekten nefret eder. Bu sezon kadromuzda birkaç değişiklik olduğu için biraz düşüş yaşamamız doğal. Eski performansımızı yakalamamız süre alacaktır. Ama çok tecrübeli bir teknik direktörümüz var ve umarım yine şampiyon oluruz. Avrupa kupalarında da gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedefliyoruz."

Feghouli'nin hırs yaptığını görüyoruz. Fatih Hoca onu kazanmaya karar verdiyse de kazanır. Burada mühim nokta Feghouli'nin vereceği yanıttı. Küsmemesi, forma için savaşması güzel. Feghouli'yi kazanmamız halinde kalite seviyemizin en az 2-3 kat yükseleceği de bir gerçek. En bitik hali dahi yerine oynayan birçok isimden iyi. Bir de eski kalitesine yaklaşmış halini düşünsenize.

10 yorum:

  1. bide artık merkezde oynamalıyım diyor röportaj da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de merkezde oynamalı, ısrarla yazdım.

      Sil
    2. artık 60-70 metreler de gel git yapacak durumda değil ve eskisi gibi hızlı ve çevik de değil, fiziksel olarak biraz iyi duruma gelirse merkezde acayip şeyler yapabilir

      Sil
    3. Mümkün olan en ekonomik şekilde kullanmak gerekiyor. Belli yaşlardan sonra pozisyon değişimleri futbolcuların ömrünü uzatır.

      Sil
  2. bir bölüm daha var. bana hiçbir şey söylenmedi diyor. adam haklı olarak açıklama bekliyor. gözümde bile canlandırabiliyorum. florya'ya gidiyorsun ve terim'in asık suratı, soğuk tavırları ile karşılaşıyorsun. o halde idman yapıyorsun. sebep söylenmemiş. (sebep takım bulup gitmemiş olması)

    e bu durumda nasıl motive olacaksın? neyse umarım "eksiklerine rağmen" feghouli'nin topçunun tillahı olduğunu teknik heyet görmüştür artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli de öz eleştiri yapacak burada, hatası o. Geçen sezonu kendisi adına müthiş bir başarı öyküsü olarak yazıyor mesela. Oysa attığı gol / asistlerin çoğu Karabük deplasmanı. Katkısızdı demiyorum ama beklentisi de çok daha fazlası. Bu takımın doğal olarak en çok kazananı, çünkü en kaliteli, beklenti sahibi ismi.

      Kamp dönemini de iyi geçirdiğini düşünmüyorum, tempo yine yerlerde. 28 yaşında bir ismin böyle olmaması gerekiyor, yoksa şanslar buldu. Belhanda neden ısrarla sahadayken ben yokum diye düşünmesi gerekiyor.

      Hocanın hatası da şu, son haftalara kadar Feghouli'yi kazanmamak adına hiç çabalamadı. Kenara attık, unuttuk resmen. Şu kadro kıtlığında böyle bir lüksün yok. Doğru yerde oynattığında, ufak bir formasyon dokunuşu yaptığında her şey değişiyor işte.

      Sil
  3. Valencia da orta sahada oynuyordu bildiğim kadarıyla ve çok da başarılıydı. Mazzela gibi oynayabilirler Belhanda ile birlikte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ taraftaydı aslında. Sağ oyun kurucu gibi.

      Sil
  4. Çok konuşacağına iş yapsın.Daha tek maçta iyi oynadı.Sen bi devam et bi istikrar yakala sonra böyle özgüven dolu açıklamalar yaparsın.Utanmasa geçen sezon ben olmasam Galatasaray şampiyon olamazdı diyecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öz eleştiri yapmış olsa aslında bu açıklamalarında hiç sorun yok :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir