23 Kasım 2018 Cuma

Galatasaray 1-1 Konyaspor, futbol mu konuşalım şimdi?


Kimle uğraşıyoruz ki biz, neyin savaşını veriyoruz. Şu pozisyonu var'da görüp penaltı değil diyemeyen var odası, pozisyonu izlemek için var'a dahi gitmeyen hakem. Penaltıyla alakası olmayan, tertemiz bir pozisyon.

Serdar Aziz kontrolsüz falan girmiyor, orada müdahaleyi yapıyorsan penaltı yaptırmazsın. Serdar Aziz de yaptırmadı, tertemiz bir stoper müdahalesi. Bu haksızlıktan kaynaklı kırmızı kart yedi işte. Ben daha sert tepki de gösterirdim. Yazıklar olsun, ne diyeyim.

Futbol mu konuşalım şimdi? 2 puanım göstere göstere çalındı. "Var" olayı ülkemize geldiğinden bu yana Galatasaray'ın aleyhine işlerken, bir de işin içine federasyonun "intikam ve ego" hırsları girdi. Şimdi var'a dahi bakmaya gerek duyulmuyor, tertemiz bir operasyon gerçekleştiriyorlar. Adamlar da haklı, Galatasaray Başkanı ve yönetiminin söylemlerine bakınca operasyon yapmaktan daha kolay ne var?

Hakem "aldığı" talimat neticesinde cesurca hareket ediyor ve Galatasaray'a kolaylıkla kıyıyor. Geçen sezon da yaşıyorduk bunları, bu sezon ise dozu her geçen hafta artarak devam ediyor. Fenerbahçe maçının ardından da operasyon aleni şekilde devam ediyor, saklama ya da örtülü şekilde yapma gereği duymuyorlar.

Ben ki inadına futbol konuşmaya çalışan, saha içinde kalmak isteyen biriyim. Saha içini ayrıca konuşuruz da bu maçı en azından sıcağı sıcağıyla "futbolla" izah edemeyiz. Vereceğimiz tepkiyi konuşalım bence, çünkü bizi şampiyon yapmayacaklar. Hatta mümkün olan en kötü dereceyi almamız için de zorlayacaklar.

Bunun "Sportif Cümleler'i" falan da yok. Burası ağırlıkla Galatasaray konuşan bir blog. Rakipleriyle uğraşmayan, kendi işine bakmaya çalışan ve bunda da ısrar eden bir platform. Bu demek değil ki hakkımızı korumayacağız, inadına sessiz kalacağız.

Bence konuşmamız gereken asıl mesele "federasyondan" ziyade kendi içimizdeki isimler. Başkanı tepki koyamıyor, türlü atasözü ve deyim peşinde. Yöneticisi de koruyamıyor, hepsinin asıl çıkarı ve beklentisi başka çünkü. Fatih Terim savaşıyor, bir de taraftar. Yapabildiğimizi yine yapacağız ama bizi yönetemedikleri o kadar açık ki.

Özhan Canaydın dönemini beğenmeyiz mesela. Başarısızdır çünkü, saha içi sonuçları, borçlanma, giden / gelenler derken bunu görürsünüz. Kendisi efendi kimliğiyle hatırlanır, çok beyefendi bir insandı. Yine de söz konusu Galatasaray'ın çıkarları ve hakkı olduğunda sahneye çıkıp "o hakeme düdüğünü astırırdı". Bu Galatasaray Başkanı'nın göstermesi gereken ağırlıktır işte. 

35 yorum:

  1. Futbol konusma gibi cok niyetim yok ama sunu da soylemek lazim, kotu bir mac oynadik,ndiaye ve belhanda gibi oyuncularin eksikligini asiri derecede hissettik,takimin kondisyonu yerlerde 70 den sonra öldu herkes,bir ton eksik var sampiyonluk zaten gitti,4.olma gibi ihtimalde var grupta, ne yapacagiz bilmiyorum, cok kotu durumdayiz,basaksehir gule oynaya sampiyon olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan yerine Badou ya da Belhanda olsaydı hücum noktasında biraz daha üreticilikten ve tempodan bahsedebilirdik.

      Sil
    2. ilk yarı fena değildi ama 2.yarı çok kötüydük

      Sil
  2. Şimdi bazı arkadaşlar yorum olarak ''biz de iyi futbol oynamadık ki.. önce kendimiz iyi futbol oynayalım ondan sonra bunları konuşuruz'' diyebilir. Ancak bu kadar sakat bu kadar cezalıyla bu kadar oluyor yapacak bir şey yok. Üstüne bir de federasyonla hakemle uğraşıyoruz. Maç içinde yapılan hata sadece bu penaltı pozisyonu muydu? Hayır. Daha kaç tane aleyhimize hata yaptı. Tabi hata(?)..

    Ligde 13 maç oynadık. Bu maçlardan 11'inde aleyhimize kararlar verildi. Evet, bütün hepsinin kaydını tutuyorum videolu olarak. Bu 11 maçta aleyhimize kararlar dediklerim de orta sahada yapılmış basit fauller vs değil. Rakibimize verilmeyen sarı kartlar, kırmızı kartlar.. bedavadan verilen penaltılar.. Biz dokununca sarı kart, kırmızı kart. Aynısını rakip yapsın faul bile verme. Kusura bakmayalım da artık futbol konuşulmuyor yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç hakemle konuşulur. Ne kadar kötü oynarsan oyna, bu maçın vitrini hakemdir.

      Sil
  3. Burada yorum yapmaya başladığım günden beri ( adsız olarak başladım sonrası sırf bu platform için Blogger a üye oldum watsup hariç kullandığım sosyal mecra dahi yok hiç olmadı yonja da kaldım siz anlayın) Türk futbolunun paraya eğimli sistematiğini ve bundan azami fayda sağlayan yapı hakkında sürekli yorumlarım oldu gerçekten Burak kardeşim sen bizi işin sportif kısmında tuttun tutmaya çalıştın ve biz ya da ben kendi adıma buna gerçekten saygı duydum benimsedim bize yakışanı buydu belkide evet ama.
    Bugün sen dahi bunları yazdıysan sosyal medyanın bu kadar etkin olduğu ortamda bizim de artık farklı tepki de Bulunmamız şart bu neyi gerektiriyorsa ister siyasi ister ne ıvır zıvır olursa olsun ağlamayana meme yok cumhuriyeti diye bir masal kitabı yazmalı yada bu ülke için anlamıyorum ki, belki de vardır bu kültür inanılır gibi değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Ben yine futbol konuştum, elbette saha içini de yazdım ama bu maçı ya da yaşanan tüm olayları saha içiyle açıklayamayız. Sustukça bir şeylerin değişmediğini görüyoruz.

      Sil
  4. Sırıtkan biraderler, her hafta sırıtmaya devam ediyorlar.Onlar devam etsin Basaksehir icin oyun kurulmus geregi yapiliyor.Yarın oturup ligden cekilmeye ikna etmeye calisacaklar sırıtkanlar, baska careleri yok.Yerin dibine dogru gidiyorlar.Mac icin de 1 puan iyi sonuc derim.Malzeme bu, fantastik ruyalara dalmayalim lutfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, yarın olağanüstü toplanıyorlarmış. Beşiktaş maçına çıkmama kararı dışında hiçbir kararı kabul etmiyorum.

      Sil
    2. maça çıkmamak falan bunlar olacak işler değil burak. mantıklı olalım. sakin kalmalıyız, maç maç bakmalıyız.

      biz bjk değiliz. mental açıdan onlar gibi dağılamayız.

      Sil
    3. Maçın sıcaklığıyla yazılır onlar, sonrasında düşününce zaten vazgeçersin. Benim adıma da geçerli.

      Sil
  5. canaydın olayı çok abartılıyor. kuş taşa çarptı. canaydın'dan bahsediyoruz yani, o dönem neler çektiğimizi yaşı yetenler bilir :)
    tff başkanı haluk ulusoy'du. gs ilk defa böyle isyan etmişti. ve gerkeen yapıldı. başka bir tff başkanı olsa canaydın'ı kaale bile almazdı.

    ha bundan bağımsız şu anki yönetim elbette eleştirilsin. ancak siyasi çok boyutu var işin. 15 sene öncesi gibi güç dengesi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abartılmıyor. Berbat bir dönem geçirdiğimizi söyleyen benim ama o dönem içinde dahi ağırlığın, duruşun vardı. Galatasaray Başkanı konuştuğunda bir şeyler değişebiliyordu.

      Sil
    2. işte onun sebebi canaydın değil, haluk ulusoy'un başkan olması. fb ve bjk'nin ruh hastası taraftarları bu sözümü görseler üstüne atlarlar "işte itiraf" diye.
      oysa ulusoy gayet iyi bir başkandı, o dönem türk futbolunun kazandığı başarılar da ortada.

      Sil
  6. tff bize kan davası ilan etti. şu ortamda hala "serdar da kaymasaydı" diyen futbol cahilidir. niye kaymasın kardeşim adam? faul falan yok ki kaydı ve gerekeni yaptı. ha orta yapmışsın ha şut çekmişsin ha bu.

    hakem hakkında "bir insanın başına gelebilecek en kötü şeyleri" hayal ediyorum. ne anlarsanız anlayın. hadi verdin, var'a gitmemesinin izahı yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tertemiz müdahale. Şu müdahaleyi Ramos ya da x stoper yapsa ve pozisyonu engellese günlerce konuşulur ve övülür.

      Sil
    2. ben ramosta yapsa şu hareketi övmem.bu riske girilecek bişey yok ortada çünkü.o pozisyonda skubiç değilde başka uyanık bir oyuncu olsa hemen olayı çakallayıp topu auta dürtüp net penaltı aldırırdı.
      serdarın kaymaması gerekiyor demem gelecek maçlarda aynı şeyleri yapmaması içindir.

      nasıl kötü oynayıp 3 puan kazandıktan sonra takım eleştirilir serdarın pozisyonda da topa müdahele etmesi eleştirmemek için bir neden olamaz.

      tek hamleli stoperlere ceza alanı içinde kontrollü olmayı öğreceteceksin en başta aga.bu ceza alanı dışında normal bir hareket.ama ceza alanı dışında anormal bir hareket.ikisini ayırt etmek lazım.biri penaltı ile sonuçlanır.yani golle.diğerinde ise sadece serbest atış kazanır rakip.

      Sil
    3. Müdahale tertemiz ve son derece yerinde. Serdar Aziz kalitesinde bir isimden beklediğim hareket. Burada konuşulması gereken hakemdir, aksini konuşan farklı olmaya çalışıyordur.

      Sil
  7. aslında ilk devre kötü oynamadık. ikinci yarı büyük hayal kırıklığı oldu. bastıran taraf biz değil rakipti. 1 puan iyi sonuç şu maça "sadece futbol" açısından bakarsak.

    fernando'dan bir şekilde kurtulmalıyız. sıktı artık.
    onyekuru 22 oyuncunun en kötüsüydü. hiçbir şey yapamadı!

    selçuk bitmiş. selçuk düşmanı falan değilimdir. gerçekten bitmiş. celil oynasın, hata yapacaksa da yapsın.

    feghouli'nin zekası ve tekniği hariç heyecan verici hiçbir şey yoktu. bu kadroyla bu kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarı pozisyon üretmek dışında iyiydik. Pozisyonlar da vardı ama net atak şuydu diyemiyoruz. O da yaratıcılıkla alakalı, sadece Mariano / Feghouli hattına baktık.

      Sil
  8. şu anda bir takımın taraftarı "sandıkta görüşürüz mesut bey" diye pankart açabilir mi bir düşünün. düşünemediniz değil mi :)

    hadi haksız penaltı verdin, hadi var'a gitmedin, onca kavga oldu +9 yerine +5 göstermen bile art niyet. ama bunlar öyle ufak detaylar ki... balık "baştan" kokuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerine yazabileceğim çok fazla bir şey yok, haklısın :)

      Sil
  9. Ahmet Cakar bile talimatli VAR hakemleri diye yazmis sosyal medya hesabindan, normalde Galatasaray icin boyle seyler yazmaz beni de sasirtti bu sefer. Görünen köy kilavuz istemiyor, be sene Basaksehir sampiyon yapilacak ve maddi manevi güclü bir darbe daha vuracaklar bize, bu hakemler ve federasyonla sampiyon olmamiz imkansiz, Fener zaten koptu, Besiktas kollaniyor ama siyasi olarak Basaksehir daha güclü yüksek ihtimalle dedigim olacaktir. Bunun yaninda sanirim yillardir korktugum sey gerceklesiyor, Galatasaray'i cok seviyorum ama artik bu ligi izlemekten zevk almiyorum, adaletine de hakemine de inanmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Art niyet büyük, bunun başka bir açıklaması yok, yapamazsın da.

      Sil
  10. Amaçları belli zaten biz niye konuşuyoruz ki?Baktılar o kadar eksiğe rağmen yine kazanıyoruz bu sefer de böyle bi şerefsizlik yaptılar.Senin başkanın tepki vermek yerine çıkıp federasyon başkanından "Değerli" diye bahsederse olacağı bu ama durmayacaklar taraftar sahaya inene kadar bilerek ve isteyerek devam edecekler.Taraftar sahaya inip doğal olarak olay çıkarınca da saha kapama cezası verecekler.Tamam işlem bitti.Fatih hoca da bu yönetim böyle pısırık devam ederse (ki edecek) "Başlarım size de, yönetememenize de diyip bırakacak ve başkanlık için hazırlanacak artık.Gerçekten çıldırmamak elde değil şurda kazandık ama kötü oynadık diyeceğimiz yerde ona buna lanet ediyoruz, hakaret ediyoruz.Galatasaray'ın hakkını çalanların çaldığı hak burunlarından fitil fitil gelsin daha ne denir ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün yaptıkları basın toplantısı değerliydi, en azından açıklamalar yerinde. Tabii bunun önemi de yaptırımları uygulamalarıyla alakalı olacak.

      Sil
  11. Ünal Aysal'ı pek sevmem ama böyle konularda iyiydi. Galatasaray'ın hakkını iyi savunurdu. Haksızlığa uğradığımız bir basket maçından sonra dik duruş göstererek takımı sahaya çıkartmamıştı. Şimdi de aynısını yapmak lazım ama bu yönetimde o kudret yok. En iyisi bein sports üyeliklerini iptal etmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da kim, kaç kişi iptal edecek? yerinde bir tepki, her ne kadar rakamlara inanmasam da. Bir yerden başlamak lazım.

      Sil
  12. Haksız oldukları bir konuda Fatih Hoca dan intikam almak istemeleri çok saçma kaldı ki yaptıkları her yanlışta Fatih Hoca daha da büyüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeter ki yönetimimiz Fatih Hoca'nın önünü açsın. Gerisi gelecektir.

      Sil
  13. Besiktas macina cikmayalim bence zaten kaybettirecekler bizi bütün dünyada ses getirecek bir olaya imza atmis oluruz ama bu yönetimde öyle bir yürek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında beşiktaş maçına çıkmamak benimde kafamdan geçen birşey tepki olarak.
      misal decoderlerin iadesi ve yönetimin bunu teşvik etmesi.
      ama bu yönetimde bu cesaret yok.saçma sapan açıklamalar.

      penaltı pozisyonda var a gidilmemesi normal değil bence.2 dakikada bakacak pozisyona hakem.ve bakmadı.kasıtlı yapılan bir bitirme olayı.

      Sil
    2. Ben de öyle düşünüyordum ama sakin kafayla vazgeçtim. Bizim zararımıza sonuçlar doğurur böylesi.

      Sil
  14. Gerçekten söz bitti artık. Kötü oynadık eyvallah ama VAR'a rağmen yapılan bu pervasız suikastı anlamak mümkün değil. Ülkenin her alanında olduğu gibi futbol da adil yönetilmiyor. Şike sürecinde ve akabinde Aysal Terim'i gönderdiğinde futboldan epey soğumuştum. Dün aynı duyguları yeniden hissettim. Bu tiyatroda roller dağılmış, ödülü alacak da belli. Öyleyse oyun niye var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar kötü oynarsan oyna. Bununla kendimizi avutamayız, 2 puanımız çatır çatır gasp edildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir