3 Kasım 2018 Cumartesi

Galatasaray 2-2 Fenerbahçe, mental eksikliğin acı faturası


2-0'ın ardından uyumanın acı faturası. Uyuduk, herkes uyudu. Taraftar, kenar yönetim, sahadaki futbolcu. 2-0'ın ardından 3. golü bulup fişi çekmen gerekiyor, maçın özeti budur. Hakemi günlerce konuşuruz. Fırat Aydınus şov peşindeydi, şovunu yaptı gitti. Yine de bu maç hakeme gelene kadar, Galatasaray'la alakalı tonla problem sayarım. 

Eren Derdiyok'un ısınırken sakatlanması büyük handikap. Forvete Sinan Gümüş'ü yazıyorsunuz, kanatlarınız Garry Rodrigues ve Onyekuru. Koş koş oyunudur bu, açık alanları ister. Porto deplasmanı iyi iş çıkar ama kendi sahanızda topun sizde kalmasının anlamı olmaz. İlk yarıya bakınca topa sahiptik, büyük bir hakimiyet vardı ama 1-0'a kadar pozisyon oluşmadı.

1-0'ın duran toptan gelmesi şaşırtıcı değil. Duran toplardan gol bulabilen bir ekibiz. Aksiyon da 1-0'ın ardından başlayacak. Fenerbahçe'nin sahaya çıkardığı 11 beklenilenin aksine fazlasıyla hücumcuydu. Frey'le ön alanda baskı denediler, 1-0'a kadar 4-5 dakikalık dilimde etkili oldukları anlar da var ama genele etkisi olmadı. 1-0'ın ardından rüzgarı arkamıza aldık, beraberinde pozisyonlar oluşmaya başladı.

2. yarıya ise daha da iyi girdik. Baskıyla birlikte 2-0'ı erken bulduk, 60'a kadar da pozisyonlar var. Taraftar bu anlarda uyudu, oley çekmek ya da şuta teşvik yerine 3. gol için baskı yaratılmalı. O an farka gidebilecek ortam vardı, Fenerbahçe tamamen durdu. Sahaya bakınca da açık alan seven ve etkili olacak futbolcularınız var. Onların etkisizliği de diğer nokta.

Onyekuru'ya bir şey diyemem. Sakatlıktan yeni döndü ve 11 başlaması dahi sürprizdi. Sağ tarafta etkisiz kaldı mesela, orada Linnes tek başına oynadı. Garry Rodrigues ise apayrı nokta, Lokomotiv Moskova maçından bu yana kendisini izleyemiyoruz. Sinan Gümüş de kendi şovunun peşinde, bir ara kendi taraftarına atar yapıyordu.

Teknik heyetin de uyuduğunu düşünüyorum. 2-0'ın ardından dokunuş gerekiyor işte. 3. golü arayalım da son derece kontrolsüz hareket etmeyelim. Onyekuru da Garry de etkisiz. Yerlerini değiştirmek çare olabilirdi mesela, bence Onyekuru gole daha yakındı. Ya da Feghouli'yi oyuna almak ve topa biraz daha sahip olmak denenebilirdi. Belhanda'nın 2-0'a kadar harika bir maç çıkardığını düşünüyorum, bir de onu Feghouli'yle destekleyelim.

En kötü ihtimali düşüneceksiniz. Hakemin çok büyük hataları ve şovu var. Bir şekilde 2-1'e geldik, o penaltı oldu. Muslera'nın anlamsız çıkışını da konuşalım mesela. 60'dan sonra kontağı kapattık, 2-1'den sonra maç bizim adımıza bitti. Oysa sahadaki oyun yapısı yine bize bakıyor, Fenerbahçe 2-2 için saldıracak. Açık alanlarda iş yapmasını beklediğin futbolcuların ve bu sefer kenarda hamle yapmak için imkanın da var. 

2-1'in ardından Fenerbahçe işi tek kaleye döndürdü. 2-2'in gelmesi sürpriz değildi, 3-2'ye de geliyordu. 2-1'in ardından Fenerbahçe'nin kaçırdığı birçok pozisyon var. Galatasaray adına ise bir tek Sinan Gümüş'ün ceza sahası içinden şutu vardı. İşi kaosa döndürdük, ne yapacağımızı bilemedik derken bu sefer yemedi. Donk ve Maicon'u ileri attığımızda Neustadter ve Skrtel'e hava üstünlüğü sağlayamadılar. İşin kötüsü topu kenarlara da taşıyamadık zaten. Forvete Donk ve Maicon'u atmanın bir anlamı kalmadı.

Maç sonrası yaşanan olaylar ise bambaşka konular. Yaşanan mevzunun yine Fırat Aydınus temelli olduğunu düşünüyorum. Belhanda / Soldado arasındaki elektriklenme belli olduğunda müdahale edilebilirdi, görmezden gelmeyi tercih etti. Galatasaray açısından baktığımda kabul edilemez şu beraberlik. İşler lehimize ve sonuca ulaşmaya doğru ilerlerken bir anda dağıldık. Bu anlamda sıkıntı çok büyük. 

52 yorum:

  1. hocamıza üzülüyorum. hani patrona kızarsın ama içine atarsın. gelir evde patlarsın. aynen onun gibi.
    pasif beceriksiz yönetim, kalitesi düşük futbolcular.
    eren ve feghouli gibi parasını zerre hak etmeyen tipler.
    3-4 atacağı takımları yenemiyor. öfkesi buna aslında. hakem falan bahane. yazık oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenar yönetiminin de hatası oldu bence. 2-0'dan sonra anlamsız şekilde oyunu izledik, 2-1'den sonra da reaksiyon veremedik.

      Sil
  2. sence penaltı doğru muydu, topu ayağından çıkarmıştı adam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence penaltı falan değil. Hadi penaltı verildi, oyun 2-1'e geldi. Neden oyun bitmiş gibi bir ruh haline girildi, ben buralardayım.

      Sil
  3. Bilemiyorum nolacak su halimiz berbat durumdayiz, ndiaye de en az 2-3 ceza alir gibi onu da kaybettik,muslera konusunda, akhisar macinda simdi bu macta,schalke macinda da yapti penalti ama hakem gormedi,hoca dogru sistemi bulamadi takim saha da ne yapacagini bilmiyor sanki,schalke macini konusmak dahi istemiyorum cok zor seyler yasayabiriz o mac, allah yardimcimiz olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera iyice kontrolünü kaybetti. O topta neden çıkar, ne gereği vardır bilmiyorum.

      Sil
    2. stoperle arasına atılan bütün topları kaçırır mı bi bek yahu? çıkar adam da. güvenmiyor ki!
      sol bek bütün topları kaçırır, defans her topu vurdurur, elif'in şutunu kurtarabilecek türkiye'deki tek kaleciye laf ediyoruz.
      satalım onu da satalım. sonra "aa yeri dolmadı" deriz.

      Sil
    3. Son maçlar özelinde kontrolü kaybettiği çok an var. Bunlar elbette konuşulacak. Kimse kalitesini sorgulamıyor.

      Sil
  4. garry zammı aldı, 7 numarayı aldı. işte olacağı buydu. artık iflah olmaz. bugün de rezildi.
    donk'u övüyoruz ama ciddiyetsiz hareketleri yüzünden rakipler çok şut fırsatı yakalıyor.
    sinan gümüş taraftarla küfürleşti. hala bu adamın arkasında durulacak mı merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu hakkında da detaylıca yazdım. Garry olmadan oldum havasında. Bir kanat düşün, tek meziyeti topu sola çekip şut atmak mı? trezeguet'in hakkını boşuna yemişim diyorum.

      Sil
  5. dürüst olalım. son dakika hakem düdük çalsa "atağı kestin" diye kızacaktık. belhanda da akıllı olsun artık yeter.
    tff şu anda çok mutludur. işte beklenen fırsat. terim sakin kalarak tuzaklara düşmeyerek bugüne kadar geldi.
    ama bugün patladı. ve bizim belimizi bükecekler şimdi. ceza yağacak bu hafta.. kadro zaten yetersiz. yandık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük eksiklerimiz var, üzerine dahası da geldi. İşin kötüsü coşku kaybedilmeye yüz tuttu, reaksiyon lazım ama iyice dibe doğru gidiyoruz.

      Sil
  6. size yemin ediyorum fener kümeye tezahüratını duyduğum an maçın döneceğini anladım. futbol böyledir. dalga geçmeyi kaldırmaz.
    ve bu kaçıncı. daha 40 dakika varken oleyler başlıyor. kuruluş amacı gs ile uğraşmak olan fb de gerekeni yaptı..
    hele o akıllı telefonları icat edenin allah belasını versin diyorum artık. keşke stat girişi toplansa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftara söyleyecek sözüm yok. 2-0'dan sonra 3. gole teşvik yerine oleyler, topu ayağına alana şut telkinleri. 2-1'in ardından ise herkesin girdiği panik hali. Bu mu 12. adam?

      Sil
  7. penaltı tamamen ömer bayram yüzünden. her maç sayısız top kaçırıyor arkaya.. oyun zekası çok düşük.
    eren keşke kadro dışı bırakılsa. bu kadar ekmek yediği yere ihanet eden bir oyuncu görmedim. klişe olacak ama "adam değil" deriz ya hani..
    ha illa fatura mı keseceğim? o zaman taraftara keserim. hadi evde fener kümeye diye bağırsınlar şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram da her geçen hafta daha geriledi. Nagatomo'nun arkasında iyi alternatif dedik ama üst üste oynamak zorunda kalınca tüm eksikleri ortaya çıktı.

      Sil
  8. başakşehir mutlaka kazanmalı. puan farkı açılacaksa açılsın.
    fb şu an çok mutlu ama önemi yok. onlardan cacık olmaz.
    biz feci dağılmış durumdayız.
    bjk mutlu olmamalı. havaya girmemeli. başakşehir yensin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın beraberlik çıksın bence, gelecek hafta 0'dan başlayalım.

      Sil
    2. Başakşehir'in kazanmasına izin vermezler

      Sil
  9. Bence sorun yine transfer sorunu hocam topun sende kalmasini saglayacak, ileride oyunu tutacak kimsen yok dönüp dolasip Selcuk'tan medet umuyorus, bu gidise bakilirsa derbilerde büyük sikintilar yasayacagiz gibi görünüyor zira Linnes'in golü de organize bir gol degil ki üretemiyoruz resmen ve kim.ne derse desin ne bir Sneijder'imiz ne de bir Gomis'imiz var, bu takim eksik 11 kisi cikiyorsak eksik degiliz diyoruz ama öyle degil iste...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetinin olmaması büyük sorun tabi. Koş koş hücumcularla oynamak zorunda kalıyorsun, bu yapıda nasıl set oynayabilirsin ki. 2-0'ın ardından forvetin top tutarak seni sakin kılabilirdi.

      Sil
  10. fb en kötü anında bile derbilerde 1 adım öndedir her zaman bunu kabul etmek gerekiyor, maç 2-0 olmuş hadi taraftar oley çekiyor maçın ciddiyetinde değil peki hoca neden müdahele etmiyor,ilk yarıda müthiştik demiş hoca, allah seversen hocam bütün pozisyonlara rakip girdi biz duran toplardan ürettik sadece,2.yarı da maçı kaybetme noktasına geldik yok yanlış taç vermişler yok onyekuru nun hareketi temizmiş tamam da jailsonu topla orada buluşturup niye o vuruşu yaptırıyorsun,ya da penatı pozisyonunda 32 yaşında ki kalecin neden öyle amatörce bir penaltı yaptırıyor,bu maçı haketmedik bu bir gerçek ve artık hakem,sakatlık falanı bırakıp çözüm üretmemiz gerekiyor neden bu kadar kötüyüz diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirilerinde haklılık payı var ancak sen de derbiler ile ilgili yapılan algı operasyonuna aldanıp hatalı çıkarım yapıyosun çoğu renktaşımız gibi.

      Bugün maç sonrası geçmişte yaptıkları gibi sırf 'yenilmediği' için galip gelmiş gibi sevinen bir topluluğa sahip bir camianın medya eli ile yaptığı manüpülasyona kurban gitmememiz gerekiyor.

      Derbi maçlarında 'yenilmeme' Türkiye hariç dünyanın hiçbir yerinde başarı kıstası olarak kabul edilmez.Barcelona son 15 yılda ikili maçlarda Reali umumiyetle tokat manyağı yapıyor ancak dünya futbol kamuoyunda Barcanın attığı 5 ler,6 lar değil Realin CL şampiyonlukları konuşuluyor.

      Bizim ülkemize bakacak olursak,son 5 yıldır şampiyonluğu bırakın teneke bile alamayan,11 yıldır Avrupanın en önemli organizasyonuna katılma başarısı gösteremeyen sözümona bir büyük takımın taraftarı bu başarısızlığı örtmek için dikkati tabi ki 11 kişi savunma yaptığı,8 puan da geride olsa geçen yıl gibi,küme düşme hattında olsa da bu yıl gibi aklında kazanma düşüncesi olmadan,beraberliğe oynayıp 11 kişi defans yaptığı derbi maçlara çekicek.

      Benim bugün maç sonrası net olarak anladığım şey şu..

      küme düşme potasındayken deplasmanda 2 2 berabere kaldın diye dönüşte meşalelerle karşılanıyosan sen büyük takım falan değilsindir.

      Ve FB aynı TS gibi dünün büyük,bugünün iyi takımları statüsüne koyabileceğimiz bir zihniyete evrilmiştir.

      Sil
    2. Bunun derbisi falan yok, tamamen hatayı kendimizde arıyorum.

      Sil
    3. Hocam size göre yok bana göre yok.Türkiyedeki futbol ikliminde derbi maç kazanılamayınca etkisi daha büyük oluyor maalesef.

      Yoksa ben de aynı noktadayım.İçerde FB de olsa Alanya da olsa 2 0 öne geçtiğimiz maçı veriyosak bunun derbisi normal maçı yok 2 puan kaybıdır bu.İnşallah sene sonu bu kaybedilen puanları aramyız.

      Sil
    4. Galatasaray'ın hatalarını önce konuşmalıyım. Bu maçı hakeme ihale edip köşeye çekilirsem gelecek haftalar da farklı olmayacak.

      Sil
  11. maçın en kötüsü kesinlikle ömer, yani ben beğenirim normalde ömeri hatta savundum da millet ona söverken ama bu maç hakikaten latov performansı izledik resmen,eğer schalke maçında oynayacaksa üçlü savunma ile çıkalım bence çünkü çok savunma hatası yapıyor penaltı pozisyonunda onun da suçu var,üçlü savunma da o hatalar bir nebze kapanabilir daha fazla kademe ile, ama yinede sol da linnes sağ da mariano daha mantıklı şu haliyle hatta oynatmam ömeri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üst üste forma şansı geldikçe eksikleri, yetersizliği iyice ön plana çıkmaya başladı.

      Sil
  12. Çok açık söylüyorum bu sene bir yönetim beceriksizliği ile Hoca inanılmaz çaresiz bırakıldı saha içinde.Buna şimdilik beceriksizlik diyorum CL de gruptan çıkamazsak benim için beceriksizlikten öte ihanet adını alır bu yönetimin yönetememesi.Ancak saha içine bakınca da inanılmaz hatalar göze çarpıyor.Ben ali lukunkular,nartallolar,almaquerler vs izlemiş adamım bu Ömer Bayram denilen arkadaş gibi bir maçı sabote etme noktasına getirecek sıralı hata yapan adamı izlemedim.Bırakın GS standartını bu arkadaş bu ligte zor forma giyer,maç boyu Sinanla beraber epey kulağı çınlamıştır.Sinan demişken,olmuyor bu adam olmadı,olmayacak.Hoca buna her şans verdiği maçın ardından basın toplantısında ismini vermeden yerden yere vuruyor bir sonraki maç yine 11.Yuto iyileşene kadar Linnes solda mariano sağda,muğdat 11 de Sinan yedekte devam etmemiz en mantıklısı.Yani şu takıma 2 forvet 1 stoper şart iken 0 transfer ile ne de olsa Hoca her halükarda başarıyor diye,Hocayı bu kadar çaresiz bırakan yönetimin ihanetini ben kabul edemiyorum.Hadi bu maç neyse,gs ve bjk maçlarında 'yenilmemeyi' başarı kıstası olarak kabul eden dünün büyük bugünün iyi takımları statüsüne sokabileceğimiz(ts de buna örnek) bir takımı yenememek elbette üzüntü verici ancak şu gruptan çıkamazsak ben bu yönetimi asla affedemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca çaresiz bırakıldı. Devamında sakatlıklar, biraz sarsılma derken şu an hoca ipleri de gerçek anlamda tutamıyor.

      Sil
  13. bu maçın ve sezonun faturası kadro mühendisliğinde sınıfta kalan yönetim ve terime yazılır.sadece bu maç özelinde değil.her maçta baskı yapan rakibin baskısını kıramıyorsun.neden?yanlış kadro mühendisliğinden dolayı.

    galatasaray oyunu tutamıyor aga.bunun ilk nedeni adebayor tarzı top saklayan santrafor yok.ikinci neden ise pasör yani 10 numara vari oyuncu azlığı.belhanda biraz bu profile yakın.ama yetmez.

    şu maç için hakem konuşmak biraz saçmalık.diğer kaybedilen maçların bir benzerini gördük.

    hocanın pas yapamıyoruz bari ileriye şişirelim değişiklikleride enteresan.son 10 dakika heba edildi bu şekilde.terimin kaos futbolu ve pırpır oyuncu sevdası güçlü sistemler kurulmasına engel.yıllardır bu böyle.birde yardımcı antrenörlerin gereksiz agresifliği ekleniyor buna.kenardan yardımcı antrenörde yetişmiyor maalesef.ne hasan şaş ne de ümit davala gelecek vaat etmiyor.

    haliyle temennim gelecek sezonlarda okan buruk un teknik direktör olarak gelmesini düşünüyorum.

    neden geçen sezonki kadro bozuldu anlamak zor.akıl alır gibi değil.
    solda gary ortada belhanda sağda sinan yada feguli santrafor gomis.
    gomis gary uyumunuda yok ettiler gomisi satarak.sinan onyekurudan daha iyi oyuncu aga.orta sahada donk fernando ikilisi oturmuş.devam et.

    ndiaye iyi oyuncu ama olmazsa olmaz değil.kiralık.onyekuru ndiaye ve emre akbaba nın maliyeti çok gereksiz idi.zaten elinde gençlerde var.atalay,celil,yunus akgün gibi.

    sakatlık olayına gelirsek.fizik kondüsyon antrenörü kim?bir takımın en önemli pozisyonlarından biri bu görev.sakatlanan sakatlanana.demekki bişeyler ters .bir zamanlar Scott Piri vardı.

    kadro mühendisliğinde hatalar yapıldı fakat teriminde tercihleri hatalı ilk 11 için.feguli kesti.misal.neden?onyekuru yu oynatmak için.

    ömer bayramda büyük takım topçusu ışığı yok aga.idare eder yedek olur ama ilk 11 oyuncu zor olur.

    bu maç göstermiştir ki (kırılma maçı oldu bence şampiyonluk yarışında) bu sezon başakşehir yada beşiktaş hedefe ulaşacak.ilk 2 bu takımlar olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet konusunda büyük hata yapıldığı net. Ne oyunu tutabiliyoruz, ne ceza sahası içinde etkimiz var, ne rakip stoperleri rahatsız edebiliyoruz. Sahte 9'a göre bir set oyunumuz da yok, zaten her şey burada bitiyor.

      Sil
  14. Evet farkı daha da açmalıydık ama futbolcular biraz da Schalke maçını düşünüp top yapmaya başladı ki fırat penaltıyı vermese maç antrenman havasında devam edecekti.Olmayan penaltıyı verdi penaltıda bence Ömer'in de büyük hatası var rakibini kaçırdı zaten Muslera o yüzden çıktı çünkü çıkmasa Isla bomboş istediğini yapacaktı.Golün gelmesi onları pozitif, bizi de negatif etkiledi.Belhanda bence ilk yarı çok iyiydi ama taç pozisyonunda yaptığı şey gereksiz işte tamam top rakibe verildi evet topun bizde olması gerekiyor ama kalk rakibini rahatsız et 10 saniye yerden kalkmadı ve golü bence onun yüzünden yedik.Rakibini rahatsız edebilse pozisyon olmayacaktı.2-1 olana kadar keyifle maçı izliyordum hatta Schalke maçını da düşünerek değişiklikler yapabiliriz diyordum ki fırat ortaya çıktı.Garry ne yapmaya çalışıyor zaten anlamıyorum nedir yani bu kadar kötü olmasını gerektirecek?Eren de takımı sabote etmiştir kimse kusura bakmasın ya kadın işi mi futbol yok oram ağrıyor buram ağrıyor diye oynamamak.Hocanın planları maç başlamadan bozuldu.Madem ağrın var çık bunu maçtan önce söyle tutup da maçın başlamasına 2-3 dakika kala söyleme işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cinsiyetçi söylem olacak ama eren erkek değil. adamlarla çocuklar ayrılır bazen, eren adam değil.
      ve hatta bence takımı sabote ediyor. hain.

      Sil
    2. Belhanda mental anlamda sorunlu bir isim. En iyi oynadığı maçı dahi tek hatasıyla bitirebilir. Gerçi takım içindeki çoğu futbolcu bu yönde değil mi. Sorun da burada başlıyor zaten.

      Sil
    3. Sorunlu diye işin içinden çıkamaz biz ne sorunlu futbolcular gördük bunun yaptığı düpedüz gerizekalılık tamam taç onlara verildi de kalk ayağa devam et ne yatıyorsun orda yatınca ne oldu?

      Sil
  15. penaltı pozisyonu geçen haftaki fener aleyhine verilen penaltıya çok benzer.bence doğru karar.muslera çok dengesiz geldi ve topa dokunmadı.gereksiz bir kayış idi.hata muslera ve ömer bayrama yazılır.ömer da ağır kaldı isla karşısında.nagatomo olsa idi o pozisyonda topa sahip olurdu muhtemelen.

    gary nin etkisizliğinin nedeni ise takım uyumunun bozulması bence.özelliklede gomisin satılması.gary gene çok çalışıyor .

    galatasarayda bence yönetimde değişmeli aga.kötü yönetiliyor bu çok açık.para yok deniliyor emre akbaba alınıyor.çoh enteresan.

    https://www.transfermarkt.de/galatasaray-istanbul/transfers/verein/141

    nagatomo hariç tutuyorum diğer oyunculara 6 milyon avro bonservis verildi.emre ömer onyekuru ve ndiaye(kiralık bedeller)
    6 milyonada gomis satıldı.kötü bir takas bu aga.nagatomo nun bonzervisini ffp açısından cavanda ve carole ile çıkarıyorsun zaten.

    30 gol atmış forvetini satıyorsun.ömeri ndiaye yi emreyi onyekuru yu alma bişey kaybetmezsin hocam.zaten bunlar geçen sezon yoktu.
    elinde sana ait olan yani tapusu sende olan sinan feguli gary gibi 3 kanat açığı var.bunlara yunus akgünü ekle.onyekuru yu emre yi aldın feguli yi kestin.tapusu sende olan oyuncuyu ıskartaya çıkardın.kiralık onyekuruyu başka takım için parlatacaksın.böyle saçmalık olur mu?

    sezon sonu terimde bu yönetimde gider hocam.kulüpte futbol aklı yok.yiğit gökoğlan ile başladı pırpır kanat sevdası.hala devam ediyor.

    son olarak galatasaray 0-0 ı iyi oynayamıyor diyorduk.gene iyi oynamıyor.goller duran toplardan geldi.şimdi ise bir zaaf daha ortaya çıktı.galatasaray rakibin ileride baskısınıda kıramıyor.çifte tehlike.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemi elbette konuşacağım ama bu maçı hakem konuşarak başlayamam. Bizim tarafımızda çok büyük hatalar var.

      Baskıyı kıramama nedenlerinden biri Fernando'nun yokluğu. Topu geriden alıp iyi oyun kuruyordu, en azından kısa toplarlar. Stoperlerimiz geriden oyun kuramıyor ve beklerden biri Ömer Bayram olunca sol tarafı da kaybettik. 2011 - 2012 ya da bir sezon sonrasına baktığımızda Ujfalusi, Riera, Eboue, Hakan Balta gibi isimler bu işi harika yapardı.

      Sil
  16. bu arada beğenilmeyip gönderilen yasin öztekin bu sezon 5 gol 2 asistle oynuyor.gol sıkıntısı çektiğimiz şu günlerde süpriz golcü geriden gelen golcü yasin olamazmıydı.terimin yıllardan beri kadro mühendisliğinde iyi bir isim olmadığını biliyoruz.yönetimin içinden de bir futbol aklı olmayınca bu şekil bir kadro ortaya çıktı.eğer terim istemese gomis satılmazdı.
    yasin ve gomis in gitmesine izin verilmesi bu durumu ortaya çıkardı diyebiliriz.

    maçın son 10 dakikası ibretlik.kendi sahanda 3-4 pas yapıp set hücumuna çıkamıyorsun.bu takım kalitesinin yerlerde olduğunu gösteriyor.terimin çözümü ise maiconu alıp orta sahadan topu ileriye şişirmek oldu.oysa ihtiyaç olan şey yunus akgün tarzı topla ilişkileri iyi olan oyuncuları sahaya koymak.misal topla ikinci bölgeden çıkamıyormusun?selçuk inanı sokacağına belhandayı 8 numara çek. yunus akgünü oyuna sok.

    yani solda gary sağda yunus akgün ortada feguli ileride sinan
    orta ikili donk belhanda.
    2-2 den sonra bu diziliş olabilirdi.ikinci gol öncesi valbuena belhanda eşleşmesi yerine yunus akgün belhanda mücadelesi olurdu taç atışında ve sonrasında.belhanda yoruldu zaten .haliyle valbuena belhandayı kolay şekilde geçti.

    2-2 den sonra 25 dakika heba edildi.

    kadro münhendisliği demişken şunuda unutmamak lazım.aslında elde farklı dizilişler yapılabilecek bir kadro vardı geçen sezon bittiğinde.
    misal donk fernando ikilisi arıza mı verdi? fernando belhanda ikilisine geçiş yaparsın.yada fernando sakatlandı donk belhanda yaparsın.feguliyi forvet arkası koyarsın.kanatlarda gary ve yasin olur.

    galatasarayda yeni transfere ihtiyaç yoktu aslında.gomisi yasini elde tutup yoluna devam edecektin.onyekuru emre muğdat ndiaye alınmasada olurdu.taşları yerinden oynattın takım uyumunuda bozmuş oldun.sonra gary neden formsuz diyoruz.bu takım neden pas yapamıyor diyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle diyeyim, Yasin Öztekin'in Sinan Gümüş'den daha iyi alternatif olacağı sonucu net. Ama neden gitti, gönderildi diyemem, o bambaşka bir konu. Bizde o görüntü olmuyordu diyeyim.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Yasin Öztekin'in ayrılığı doğal. Neden gitti demiyorum. Göztepe'deki görüntüsü de doğal, ona da şaşırmadım.

      Sil
  17. bu arada sinan gol atamasada bence sahanın iyilerinden biriydi.bir topu direkten döndü.topla dripling yapıp rakip oyuncuların sarı kart görmesine neden oldu.ve çok pres yaptı.maçın içinde idi.

    bence sinan gümüş iyi bir takımda yıldız olma potansiyeli olan bir oyuncu.fiziğini kullanmasını biraz hagiye benzetiyorum.güçlü fiziği var ve rakipler sinandan top alamıyorlar dripling yaparken.topla rakip arasına vücudunu koyuyor .bu aralar biraz şansız ve çok şey yapmak istemesinden mütevellit gol hedefine varamıyor.tabi takımda kötü biraz.kötü takımda sinan da gary de umarım harcanmaz.adebayor tarzı santrafor ve 2 adet daha 10 numara vari oyuncu ile oynasa farklı şeyler izleyebilirdik.gol olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş'ün sorunu doğru oyunu oynamaması. Ceza sahası içinde bekleyerek, rakip stoperlerle kafaya çıkmaya çalışarak etkili olamaz, ezerler çünkü. Sinan Gümüş topla dripling ve şut özelliği olan bir isim. Sahte 9 gibi oynamalı, kendi yarı sahasında top alır ve dikine oynar. Etkisi ancak böyle olur. O Gomis gibi oynamaya çalışıyor, bunu başaramaz.

      Sil
  18. Siritkan Biraderler nasilsiniz? egleniyormuyuz? Vedat Milor bile sizle dalga geciyor artik vay be.Üzgünüm, bu daha fragman film yeni başliyor.Üc ay once yazmistik kepaze olacaginizi.2 ay daha tarif edilmez duygularin insani olacaksiniz.Terim de artik ne yapacagini sasirdi adam.Size olan nefretini hakeme kustu.Terimin büyük caresizligi.Hocaya tek eleştirim,bu yokluk icinde ve malum sırtlanların salyalarıni akıttıgı bir ortamda halen ben futbol anlayışımi degistirmem demesi.Türkiye de futbol GS a karsi oynanan oyundur hocam.Kimse futbol derdinde degil ki.Oynatmiyorlar iste sen de soyluyorsun bunu.Sen de buna yeri geldiginde care bulmalisin artik.Siritkanlar kelle koltukta gezecek artik.Ama isler tahmin edilenden de cok aksarsa size de tepki olusmaya baslar.Cephaneniz biter yani.Daha pragmatik olun, bitirmeyin bizi.Siritkan kardeslere film onerim: gelecege dönüş.Su an zaman durdu bunlar icin.izleyin iyi gelir..saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'nın gölgesi arkasına saklanıyorlardı o gölge yakında kalmayacak.

      Sil
  19. kendimizi kandırmakla meşgul olalım biz,bir taç kararından,1 orta sahadan hatalı bir faul kararından gol yiyorsa bu takım öncelikle kendimizi sorgulamalıyız,fırat aydınus iyi maç yönetmedi bence de ama bize hatalı bir kırmızı mı çıkardı ya da rakibin oyuncusu kırmızı çıkması gereken yerde sarı mı çıktı ya da penaltımız mı verilmedi hayır hiç biri olmadı yani sonuca etki eden bir hata yok orta da, bence 2-2 ye gelmesi ve devamında maçı kaybetme noktasına gelmemiz herkesi çileden çıkardı ama faturayı fırata kesiyoruz boş yere,yanlış taç kararı verildi diyoruz ya aykut kocaman bjk maçından sonra taçlarımız bjk ye verildi deyince dalga geçiyorduk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyleri yazdık hemen hemen. Hakem şov için sahadaydı, o şovunu yaptı. Hakemi elbete konuşurum ama ona gelene kadar büyük sorunlar var.

      Sil
  20. Bu maçta ki görüntümüz şaşırtıcı değil. Eğer sorunu merak ediyorsanız Porto maçına bakmamız yeterli olacaktır.
    O maçta da ilk yarı iştahlı rakibi ısıran bir maçımız olmuştu ancak ikinci yarı takımın kondisyonu yetmediği için herkesin dili dışardaydı ve golü böylece yedik.
    İki maçta da aynı şey oldu ikinci yarı yorgunduk ve takım kendi sahasına kapanmaya çalıştı. Ancak Donk-Ndiaye ikilisi alan kapatma konusunda oldukça kötüler. Böyle olduğunda direkt oyuna dönmen imkansız oluyor.

    Ben bizim takımı Manchester United a benzetiyorum(Fatih Terim i de Mourinhoya). İki takımında oyun planı yok doğaçlama oynuyorlar.
    Yani bizim santraforumuz yok diye kötü oynadığımız görüşüne katılmıyorum. Manchester United da Lukaku var ama bir oyun planları olmadığı için diplerdeler.
    Şuan mevcut kadromuz şampiyonluk ve şampiyonlar liginde gruptan çıkma konusunda yeterli ama oyuncularımız yetersiz(Man U da ilk 3 için yeterli bir kadrosu var). Oyuncular kapasitelerinin %25 inde oynuyorlar.
    Bunun faturasıda yadımcı antrenörler ve kondisyonerlere kesilir.

    Şanslıyız tüm lig rezalet durumda olduğu için kopup giden takım olmuyor. Bundan sonra takımın ayaklanması için yapmamız gerekenler.
    Taraftarın %90 ı hala Fatih Terimin kalmasını istiyor. Ancak takımın performansını etkileyen yardımcı unsurlarda değişiklik yapmalıyız.
    Hasan Şaş, Ümit Davala ve Necati Ateş ile yollar ayrılmalı. Bunlar yerine kariyeri olan(gerektiğinde Fatih Terim ile kavga edecek) en azından bir tanesi yabancı olan(bizim eski Tomas Okan Buruk un yardımcılığını yapıyordu olur o) 3 tane yardımcı antrenör getirmemiz gerek.
    Tudor, Mnchini veya Prandellinin kondisyon ekibini bizim ekip yerine getirmeliyiz. Bunun yanında Futbol şubesinin başına özellikle yabancı oyuncu havuzunu bilen birisini getirmeliyiz. Bu dediklerim yapıldığında takımı çok değiştirmeyecek ama takımın eskisi gibi iç saha üstünlüğünü ve derbi performansını geri kazandıracak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyon büyük sorun. Sezon başından gelen bir sıkıntının var olduğu kesin. Diğer sorun coşku, rehavet, sahada isyan edememek, lider karakterli futbolculara sahip olamamak.

      Sil
    2. Öyle ama fizik olmayınca oyuncular istese bile ayaklar gitmiyor. İlk yarı ilk 30 dk da Fenerbahçeli oyuncular ancak 4 dk topa değmiştir. Mesela Porto maçı dahil bu maça kadar ilk yarılar Belhanda oldukça istekli takımı taşıyan hırslı bir oyuncuya dönüştü. Ancak ikinci yarılar sahadan kayboluyor. Ndiayede böyle evet hücumda yetersiz ama pres konusunda rakibi boğdu tıpkı istediğimiz gibi. Ancak ikinci yarı olunca pozisyon alamayacak duruma düşüyor.
      Birde bu oyuncular iyi askerler kenarda da Fatih Terim gibi bir hoca olunca(ne kadar hocayı eleştirsem de) zaten gereken hırsı oyuncular daha kolay kapabilir ama FAtih Terim de de bir süredir durgunluk var. Teslimiyetçi bir ruh yapısına bürünmüş.

      Sil
    3. Belhanda'yı desteklemek gerekiyor biraz da, oyun tek başına ona bakıyor. 90 dakika o istikrarla devam etmek imkansız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir