18 Kasım 2018 Pazar

Galatasaray'da son günlerin en çok konuşulan ismi "Scott Piri"


Galatasaray'da son günlerin en çok konuşulan ismi "Scott Piri". Fatih Hoca'nın 3. Galatasaray dönemi ve Euro 2008 / 2016 döneminde ekibinki kondisyoneri kendisiydi. Fatih Hoca'nın takımlarının fizik kapasiteleri daima yüksek olurdu ve mücadele özelliklerinin altını çizerdik. Galatasaray'ın 3. dönemine bakınca da Scott Piri'nin emeği büyük.

Şu an ne iş yapıyor bilmiyorum. Bildiğimi yazayım. Fatih Hoca'nın Galatasaray'da 4. dönemi başlarken ekibinde görmek istediği isimlerden birisi de kendisiydi. İkna edilemedi, ABD'de yaşamaya devam etmek istedi. Hal böyle olunca da Scott Piri'nin ekibinden olan Yasin Küçük'le yola devam edildi. Şu an gelinen noktaya bakınca da büyük bir hayal kırıklığı var.

Prandelli dönemini hatırlayın. Saha içi sonuçlar istenildiği gibi olmasa da o yaz döneminde yapılan yüklemenin artılarını sezon içinde almıştık. Hamza Hamzaoğlu dönemi gelen şampiyonluğun en önemli etmenlerinden biri de buydu. Ertesi sezon ise kötü bir yaz dönemi yaşadık ve aynı bugün olduğu gibi "adale" sakatlıkları olmazsa olmazımızdı.

Tudor'un da teknik direktörlük meziyetleri eleştirilir ama yapılan yüklemeler konusunda hakkını veririm. Eforlu bir oyun oynatmak istediği için yaz dönemini sağlam yüklemelerle geçirdik ve sezon içinde de Fatih Hoca göreve geldiğinde istediği takımı buldu. 

İlk kez bir Fatih Terim sezonunda bu kadar kötü yükleme yapıldığını görüyorum. Artık kaçıncı adale sakatlığı oldu bilmiyorum. En son Belhanda ve Sinan Gümüş sakatlandı. Hatta Sinan Gümüş'ün ligin ilk yarısını kapattığı söyleniyor. Bunu da "futbolcular kendine kötü bakıyor" üzerinden konuşmak imkansız. Ortada kondisyonerlerle alakalı bir başarısızlık var ve radikal kararlar almak gerekiyor.

Sadece sakatlıklar da değil. Bu takım maçın 60. dakikalarından sonra düşüş yaşıyor. Maç içindeki koşu mesafelerine bakınca da kötü durumdayız. Hatta Şampiyonlar Ligi'nin en kötüsüyüz diyeyim. Bunu kapatmanın tek yolu kadro kaliteniz ve disiplinli düzeniniz ama elimizde bu da yok. Yaz dönemini kötü geçirdiğimizi düşünüyorum.

Fatih Terim sezonlarında da beklemediğimiz bir şey bu. Eminim ki hoca da farkında ve bu konuda adımlar atılacaktır. Scott Piri mi geri döner, bu ayarda başka bir isim mi bilmiyorum ama değişim şart. Mücadele, efor ve daha az sakatlık adına bunlar gerekli. Zaten kadro derinliğimiz iyi düzeyde değil. Bir de bunun üzerine sakatlıkları ekleyince kadro dahi kurmakta zorlanıyoruz.

20 yorum:

  1. dünya da tek kondisyoner scott piri değil ya bir tane bu işinde uzman biri getirilmeli,her gün sakat veriyoruz + dediğin gibi takım fizik kondiyon olarak rezil durumda,takımın en diri olan adamı belhanda bile sedye ile terk etti oyunu geçen gün, konya maçını şu sakatlıklar yüzünden kaybedeceğiz muhtemelen, konya iyi takım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scott Piri burada özne. Elbette Dünya üzerinde işinin ehli birçok isim var ve biri gelmeli.

      Sil
  2. ''İlk kez bir Fatih Terim sezonunda bu kadar kötü yükleme yapıldığını görüyorum.''

    Bu kadar sakatlık zaten tesadüf olamazdı. Kondisyoner değişimi kesinlikle elzem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca eminim ki bunun farkında ama ısrarla ekibini korumaya çalışıyor.

      Sil
    2. Fatih hoca gibi bilime inanan ve destekleyen biri hala o ekibi takımında nasıl tutuyor anlamıyorum. Avrupa'da bu işin uzmanları var 3-5 kuruşa kıyıp getirsinler.

      Sil
    3. Katılıyorum. Benim de şaşırdığım nokta tam olarak bu. Fatih Hoca takımından beklemediğim hareketler bunlar.

      Sil
  3. Bugün Tarik Camdal'a veedigin parayla Ingiltere'nin en kaliteli teknik ekibini buraya getirirsin yarim sezonda da etksini gösterir. Tudor'un takimiyla su takim neredeyse ayni ama kosu mesafelerine vs. bakarsan Tudor takimi her türlü önde, Tudor daha mi iyi teknik adam hayir, o halde acil teknik ekibe takviye gerekiyor, bunu hoca da görüyordur kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'un geçen sezon yaptığı yüklemelerin ve idmanların Fatih Hoca'ya çok büyük faydaları oldu.

      Sil
  4. Piri veya başkası ancak bir kandisyon uzmanı ve sağlık ekibine takviye şart. Bu kadar sık sakatlık normal değil. Bu sene düzenli oynayıp, sakatlık sorunu yaşamayan tek isim Muslera. Diğerleri az ya da çok sakatlık yaşadı. Hocanın "ben bilirim" tavrı bu gibi konularda zarar görmemize yol açıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piri burada özne, bambaşka isimler de olabilir.

      Sil
  5. biri mutlaka gelmeli. piri şart değil. piri elbette iyi bir isim. ama hatırlarsan milli oyuncular sakatlıklardan ötürü onu suçluyordu 2008'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Scott Piri, Mancini ve Prandelli'nin ekibine göre oldukca siradan kaliyor, bu takim kimleri gördü ancak su anki duruma göre de Piri ayarinda birisi bizi en azindan sakatliklardan koruyacaktir zira o adamin tecrübesi de yeterli ne yazik ki kimse yok cunku Fatih Hoca nerede biterse orada bitiyoruz, yönetimimizde
      hicbir spor brasini iyi bilen kimse yok, herkes amatör herkes kendi reklaminin pesinde, bunlarin basinda da baskan ve Albayrak geliyor. Hergün basindalar ama henüz cözdükleri hicbir sey yok.

      Sil
    2. gs'nin çıkarı için siyasilerle görüşmeyi anlarım. 1. ordu komutanına falan gidiyorlar yahu. ordu jimnastiği ile çözecekler herhalde kondisyon işini.

      Sil
    3. Piri'yi özle olarak görüyorum. Konuşulduğu için onun üzerinden yürüdüm.

      Sil
  6. Bu konuda tek iyi olan adam Piri değil ki... Herhangi bir futbolcuya verdiğinin onda birini parayı vererek bu işin hatırı sayılır hocaları ile çalışabiliyorsun. Ama bu hocaları dinleyecek oyuncu ekibi var mı ona bakmak lazım bir de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, Dünya üzerinde birçok iyi isim var.

      Sil
  7. Piri trye gelmek istemiyor ama istense getirilir. Koy karsisina sozlesmeyi rakami kendi yazsin. Dahaiyisi yok ki fatih hoca baskasini getirmedi takimin basina. Daha iyisi oldugu halde kondisyon konusunda bile bile lades diyecek biri degil ya.

    YanıtlaSil
  8. Biri cikipta şunları Terim'e adam gibi sorup adam gibi cevap alabildi mi acaba? Futbolcuları suçlamam 1-2 degil çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soru sorarsın ama bu sorunun geldiğini pek görmedim. Geldiğinde de futbolcuların kendine yeterince bakmadığından bahsediyor. Bence hatalı yorum yapıyor hoca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir