27 Kasım 2018 Salı

Hangi "gol" istatistiğine baksak Diagne'nin adını görüyoruz


Son dönemin en enteresan gol sevinçlerinden biri. Maske takan birçok isim görsem de böylesini ilk kez görüyorum. Diagne, tahmin ettiğim mesajı verdiyse son derece yerinde bir hareket. Türkiye'ye geldiği günden bu yana da dolu dizgin devam etmekte.

Bu sezon 13 maçta 14 gol oldu ve gol krallığında da zirvede. 2. bir futbolcunun onu yakalayabileceğine ihtimal dahi vermiyorum. Transfer olduğu dönemden bu yana da Kasımpaşa formasıyla toplamda 30 maçta 26 gol olmuş.

Enteresan istatistikler de var. Ligde attığı 13 golle Fenerbahçe, Kayserispor, Alanyaspor ve Erzurumspor gibi takımları geride bırakmış. Bir futbolcu düşünün ki tek başına Fenerbahçe'den daha fazla gol atıyor. Son yıllarda böylesi görülmemiştir.

Kasımpaşa da Diagne'nin gol attığı 10 maçta 7 kez galibiyet almış. Ligde Başakşehir'in 13 maçta yediği 5 gol var, bunun 2 tanesi Diagne'den gelmiş. Yani hangi "gol" istatistiğine baksak Diagne'nin adını görüyoruz. Son dönemin en özel performanslarından biri.

Kasımpaşa da sessiz sedasız şekilde zirve yürüyüşünde. Düşüş yaşarlar mı, burada tutunabilirler mi bilmem ama 13 maçta aldıkları 25 puanla 2. sıradalar. Lider Başakşehir'in de 5 puan gerisindeler. Büyüklerin içinde bulunduğu kötü hal Başakşehir'e yaradı derken Kasımpaşa'yı atlamamak lazım.

Kemal Özdeş'in iyi bir mirası var. En azından kadro yapısı itibariyle bunu söyleyebiliriz. Mustafa Denizli'nin çok farklı bir dokunuşu yok gibi görünse de en azından önemli tecrübesi var. Kadro da buna iyi yanıt verdi, şu an yükselerek devam ediyorlar.

Tabii bazı özel performanslara bakıyor çok şey. Bu yapıdan Diagne'yi çıkarsak geride pek bir şey kalmayacak mesela. Ya da Trezeguet için de bunu söyleyebiliriz. Transferi konuşulurken kendisine ne kadar soğuk baksam da beni fazlasıyla yanılttı. Çizgisinin üzerine koyacağını düşünmüyordum.

11 yorum:

  1. Duygusal davrandık garry konusunda itiraf etmek gerekiyor, trezeguet 2-3 gömlek üstünde garry nin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. satabilsek alırdık bence. garry'i isteyen olmadı. müthiş oyun zekasını görmüştür izleyenler, almamışlardır.

      Sil
    2. Duygusal davranmadık aslında. 5 milyon avro'luk bonservisi vermek zor. 2. yorumda da denildiği gibi, Garry gitse o iş olabilirdi.

      Sil
    3. hoca gitmesini istemedi zam yapılmasından belli oluyor bu,mutlaka teklifler vardır yoksa

      Sil
    4. Bence de gerçek anlamda gitmesini istemedi. Teklifler de beklenen ayarda olmayınca beklenildi gibi görünüyor.

      Sil
  2. bu sevinci yaşamasına sebep olan gole bakın. evet nefis gol ama müthiş bir egoizm barındırıyor. arkadaşları sevinmedi bile. kasımpaşa'da hayat kolay ama gs forması ağırdır. her şey on kat fazla göze batar. o yüzden büyük takım golcüsü diyemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'da ya da x büyük takımda böyle bir performans ben de beklemiyorum.

      Sil
    2. O hareket kesinlikle kafa olarak halen amatör ve sorumsuzca davranan birinin hareketi. Özeti izlerken o golde ben de tiksindim kendisinden hafif. Yasin Öztekin yapardı benzer hareketleri sahada ve şu anda kendi kalibresinde bir takımda top koşturmakta. Diagne'den de büyük takımlarda aynı randımanın alınamayacağının bir emaresi sanki o goldeki bencilliği...

      Sil
  3. gs büyük ve başarılı bir camia ama bir açıdan çok şanssız. allah bi yerden vermiş bi yerden almış. gerçekten böyle düşünüyorum.

    bu adamı biz alsak taraftar isyan ederdi, kasımpaşa'da coştu.
    eren orada kalsa belki nefis oynardı, bizde her maç sakat.
    izlanda'dan golcü aldık adama sahaya çıkmadı, hayata küstü.
    linderoth nefis bir oyuncuydu, kariyeri sona erdi.
    hamit'i fb alsa emre gibi oynardı, bizde tutmadı.
    emre belözoğlu bize gelse çoktan futbolu bırakırdı.
    gervinho bize gelse ense yapardı, parma'da mis gibi oynuyor.

    YanıtlaSil
  4. Gol makinesi tanımının karşılığını veriyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir