30 Kasım 2018 Cuma

Narcos "kötüler" üzerine kurulu ve oradaki kalite düşmediği sürece sorun yok


Narcos'u seviyorum. Hatta en sevdiğim yabancı dizi dahi diyebilirim. Gerçek olaylar ışığında muazzam bir kurgu. Daha da ötesi (en azından benim için), sezonları arasında büyük kalite farkları olmaması. 

Wagner Moura'nın Pablo Escobar'ı bir efsaneydi ve çıtayı bambaşka yerlere taşıdı. Bazı rolleri bir başkası oynayamaz, sadece bir isimle hatırlanır. Bu da böyle olacak. Escobar'lı ilk 2 sezonun ardından da 3. sezonunda anlattıkları Cali Cartel'i de o çıtayı aşağı düşürmemişti. 

Narcos Mexico ise yepyeni bir hikaye. En başa sarıyorlar ve 1980'li yıllara gidiyorlar. Bu sefer de uyuşturucu kartellerine "Meksika'dan" bakıyorlar. Meksika'daki hikaye çok daha büyük. El Chapo kısmı da dahi olacaksa neredeyse günümüze kadar gelecekler.

El Chapo'nun dizisini izlemediğim için bir kıyas yapamam. Netflix'in bu işi nasıl ayarlayacağını da bilmediğim için yorum yapamıyorum. En kısa zamanda izlemeye çalışacağım. Yine de ön yargılı yaklaşıyorum ve bu dönemi yine en iyi Narcos ekibi aktaracaktır.

Narcos Mexico'dan yana bazı ön yargılar var tabii. Meksika'daki hikayeye alışamayan çok arkadaş var. Bu arkadaşlar da daha çok Pablo Escobar sonrası hikayeden koptular. Farklı bir yapı ve anlatış tarzı. Meksika'daki hikayeyi ve karakterleri ilk bölümden anlatmak yerine tüm sezona yaymışlar. 

Kiki Camarena karakteri dışında diziyle alakalı bir sorunum yok. Benim için Felix Gallardo olmuştur ve her zaman olduğu gibi yine muhteşem bir kötü kadrosu var. 2. sezonunda ateş daha da yükselecektir, ilk sezon biraz da hikayenin kuruluş evresiydi. 2. sezonda gerçek anlamda bir "intikam" hikayesi izleyeceğiz.

"Spoiler" noktasına girmeyi sevmediğin için daha detaylı noktalara giremiyorum. En basitinden benim için çıtanın düşmediğini söyleyeyim. Meksika hikayesi hoşuma gitti, 2. sezonundaki intikam ateşiyle daha da yükseleceğine inanıyorum. Hikaye ve kurgu müthiş, biraz da belgesel tadı kaçırılmamış. Bu dizi de esasında "kötüler" üzerine kurulduğu için oradaki kalite düşmediği sürece sorun yok.

2 yorum:

  1. Diziyi bölüm bölüm izlemeyi sevmediğimden indirdim. Uygun bir hafta sonu atomlarına ayırmayı planlıyorum. Ben de senin gibi Narcos Escobar kontenjanından "bir bakmak lazım" dedim diziye. Senden geçer almış umarım bende de aynı duygu uyanır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir