1 Kasım 2018 Perşembe

Ne yazık ki şu ana kadar Badou Ndiaye'den beklediğimizi bulamadık


Yaz döneminde transferini en çok ve sabırsızlıkla beklediğimiz isim. Fatih Terim'in 4. kez göreve gelmesinin ardından en büyük çıkışı da Badou Ndiaye özelinde bekliyordum. Garry Rodrigues'in yükselişi de bu konudaki düşüncemi destekler. Tempolu ve atlet isimlerin Fatih Hoca'nın düzeninde önemli bir yeri var.

Güzel para kazandırsa da gidişi bu anlamda üzmüştü. Yaz döneminde transfer ihtimali doğduğunda heyecanlandık ve son ana kadar bekledik. Bu transferin bir şekilde gerçekleşmesi önemliydi. Orta sahamızda büyük bir tempo sorunu vardı ve Badou Ndiaye'yle bunu aşabileceğimizi düşünüyordum. Stoke City günleri onun adına çok parlak geçmese bile Premier Lig tecrübesi önemli.

Ne yazık ki şu ana kadar Badou Ndiaye'den beklediğimizi bulamadık. Lokomotiv Moskova maçını bir kenara bırakıyorum, ondan sonrası yok. Çoğu futbolcu adına Lokomotiv Moskova maçı zirve gibiydi. Temposu ve özellikle sertliği düştü diyebilirim. Şu an sadece topla dripling yapmak isteyen, kendini ön libero gibi tanımlamış bir futbolcu izliyoruz.

Fatih Hoca döneminde gol / asist sayısının artmasını bekliyordum. Hücumu şu an da zorluyor ama herhangi bir set yok, tamamen bireysel ve şahsi bir çaba. Zaten müthiş bir pasör değildi, yine de temposuyla bunun altından kalkabiliyordu. Şu an temposu da çok düşük, haliyle zorlanıyoruz ve işin çok fazla savunma tarafında. Badou Ndiaye'den yana beklenti çok yüksek. Fenerbahçe karşısında ayağa kalkmasını bekliyorum.

Tudor'u eleştirmemiz bu yüzden değil miydi. Badou Ndiaye'nin dizginlerini salması gerektiği üzerinden eleştiri yapıyorduk. Şu an Badou Ndiaye bu yönde oynuyor, Fatih Hoca o özgürlüğü kendisine vermiştir. Geriden top çıkaracak ve pas yapacak isim o değil. Zaten Fernando ya da Donk bu işi yapıyor, Badou Ndiaye de oraya odaklanınca sıkıntı oluyor.

Topla dripling özelliği kıymetli, dikine oynadığında 2-3 ismi çok rahat geçebiliyor. Şu an zorlanması gereken taraf bu. Fenerbahçe karşısında da onun bu hareketliliği önemli olacak. Fenerbahçe orta sahasının da en önemli sorunlarından biri tempoları. Elif Elmas bu anlamda fark yaratıyor, hatta Oğuz Kağan Güçtekin dahi fark etti. Bizde olabilecek en iyi isim var, umarım toparlar.

16 yorum:

  1. bi porto maçı dinlendi cezalı olduğu için onun dışında hep oynuyor yorgunluğu olabilir ve ondan başka çift yönlü orta sahamız yok ,ara transferde almak lazım çünkü böyle üst üste oynattığımız sürece sakatlanma riski yüksek malesef,orta sahayı tek başına sırtlıyor diyebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Bir de sakatlıklardan dolayı sürekli birlikte oynayan bir 11 oluşturamadık Fatih Terim'in de söylediği gibi. Örnek olarak defans, 10 haftada 7 değişik defans hattı ile oynamışız. Durum böyle olunca her oyuncunun performansı düşüyor.

      Sil
    2. O doğru. Çok fazla yük bindi ve bu tarzda bir orta saha gerekliliği de Ocak ayında doğacak. Yine de beklediğim profilde değil. Defansif orta saha gibi odaklanır oldu. Yanında Fernando olunca ideal ikili olmuyorlar. Badou 6 gibi oynayacaksa yanında tempolu bir 8 gerekecek.

      Sil
  2. Ndiaye'nin bile bu halde olmasi bana bizim teknik ekibin kapasitesini sorgulatiyor, Osmanlispor zamanindan bile cok daha kötü durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndiaye bizimle hazırlık kampı geçirmedi ki, en geç gelen isim o.

      Sil
    2. Haklisin onu gözden kacirmisim, yine bir tranfer politikasi hatasi ya da basiretsizligi diyoruz o zaman, is dönüyor dolasiyor oraya geliyor.

      Sil
  3. Igor Tudor, Paul Lambert ve Fatih Terim Ndiaye yi 6.5 numara gibi kullanıyor. Geçen sene Stoke macerasının başında da 8 numara performansı yeterli olmadığı(teknik eksikleri nedeni ile) için Paul Lambert onu ortasahayı süpürsün diye(Peter Crouch un da ilk 11 başlaması aynı döneme denk gelir). Görünüşe göre tıpkı bir zamanlar Ayhan Akmanın, Emre Belezoğlu nun daha defansif bir rol alması gibi Ndiayede iyice yeni rolünü benimsemiş gibi. Stoke City de Joe Allan ile beraber oynadı. Ki kendisi bir 8 numaradır(Selçuk İnan tarzı bir oyuncu diyebiliriz). O dönem bu ikili fena değildi. O takımın sorunu skor bulmaktaki sıkıntısıydı.
    Yani böyle bir sezonun ardından beklediğin 8,5 numara ya tekrar dönmesi zor. Dönebilir mi bilinmez. Şuanki oyun tarzı(iyi kötü performansı gözetmeksizin) Fernando tarzı bir oyuncuyu saha üstünde fazlalık yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru yorum. Badou 6 gibi oynarken Fernando fazlalık yapıyor. Badou'nun 8 gibi oynamasını beklerken de o özelliğini bir kenara bırakmış. Joe Allen'in adı sezon başı bizimle geçiyordu ama sözleşme uzattı. Selçuk İnan'ın daha hızlı ve tempolusuydu.

      Sil
  4. Artık Yunus'un, Muğdat'ın zamanı gelmedi mi? Neden hâlâ Fatih hoca Sinan'da diretiyor ki. Zaten kadron kısıtlı ver formayı biraz da onlara. Bence Yunus artık oynamalı, yoksa beklerken bi Emre Çolak olup çıkacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş ısrarını ben de bilmiyorum. Fizik mi artısı yoksa forvet özelliğimi? Yunus'un da Muğdat'ın da zamanı geldi, hatta geçiyor. Bakarsınız yarın bir sürpriz izleriz.

      Sil
  5. Topla pek çıkmıyor oysa topla çıksa 3-4 kişiyi rahat eksiltir.Topla çıkışlarını denediği anlar oluyor maçlarda ama bu 1 veya 2'yle kalıyor.Bunu daha çok yapmalı özellikle yarınki maçta.Çünkü rakibin orta sahası zayıf ve bu zayıflığı silaha çevirecek futbolcuların başında geliyor.Ben bu maç çok etkili olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanında defansif bir orta saha varken bunu daha çok denemeliydi. Fernando ya da Donk'la oynadığında Badou da 6 gibi oynarsa çok sırıtacak.

      Sil
  6. Sene başında donk fernando selçuğun bulunduğu bölgeye henüz ndiaye hamlesi gelmemişken ndiaye artı 1 olmalı diye hissediliyordu zaten şuan bana kalırsa ortasahanın topa hükmedememesi bu sebeple. topu döndürme süresi ne kadar kısalır ve hızlanırsa tüm gruba güven gelir ama bu olmadığında yavaşlarlar ve risk almak istemezler devamlı bu açmaz yüzünden tempo sorunu yaşıyoruz işte. Feghouli düşüncesine bundan sıcaksın eminim, şuan ki görüntüde herkesin elinden gelenin fazlasını yapması lazım ki gedik nerede oluşursa yardımlaşma ile kapatabilelim fakat bunu da her maç yapamıyorsunuz işte fizik gücü motivasyonu sallanan 1 2 oyuncu tüm yetersizliğin açığa çıkmasını sağlıyor. Bugün genel olarak yardımlaşmanın üst seviyede olacağını tahmin ediyorum. Erken gol atmamız tüm planlarını bozar rakibin yoksa yerleşip bekleyen takımları uzun dakikalar izliyoruz samiyende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş dönüyor dolaşıyor forvette bitiyor aslında. Bitirici etkin, topu yarı sahada tutabilmen ya da rakip savunmayı rahatsız edebilme durumun yok.

      Sil
  7. Tudor'un takımı kondisyon olarak daha iyiydi. Kondisyonerler aynı mı bilmiyorum ama yazın takım bu anlamda pek iyi çalıştırılmamis. Fatih Terim takimlarinin en büyük özelliği mücadeleyi bu sezon çok az gördük ne yazık ki... Badou da bundan etkilendi. Tabii bir de muallak da geçen bır dönem var stoke city de . O dönem kafası başka yerde olduğu için pek çalışmamış da olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla ön libero olmaya odaklanmış, kafayı oraya yoruyor. Bu da olunca ondan geriye bir şey kalmaz ki. Trabzonsporlu Onazi nasıl oynuyor biraz baksın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir