17 Kasım 2018 Cumartesi

Sağlıklı bir Reus'u izlemek herkes için büyük keyif olmalı


Dortmund adına "o sezon bu sezon" söylemi fazlasıyla gerçekçi. Bayern Münih'in sarsıldığı bir sezon izliyoruz ve değişime ihtiyaçları var. Yaz döneminde bambaşka bir yapıya bürünecekler. Haliyle de bu sezon ele geçen fırsatı değerlendirmek gerekiyor.

Favre'yi çok beğenirim. Gerçek anlamda bir proje hocasıdır ve Dortmund'a da yakıştığını düşünüyorum. İyi bir hücum felsefesi var ve futbolcu gelişimleri de devam etmekte. Ayrıca genç bir yapıdan bahsediyoruz. Bu takımın geleceği fazlasıyla parlak.

Bu gelişim içerisinde en çok öne çıkan isim Reus oldu. Reus'un kalitesini tartışacak değiliz. Sahada kaldığı her an farkı büyük oluyor ve Dortmund'a aidiyetiyle de hatırlayacağız. Herkes giderken o kaldı. Bunda sakatlıklarının etkeni yok, her şartta kalmaya devam edecekti.

Favre'nin Gladbach günlerinde de Reus en büyük kozlarından biriydi. O performans sayesinde de Dortmund'a geri dönmüştü. Yıllar sonra yeniden kavuştuklarında Reus'u bıraktığı yerde buldu diyebiliriz. Geçmiş yıllara oranla farkı "istikrarı" oldu. Haliyle de bu performansın Dortmund'un zirve mücadelesinde direkt etkisi var.

17 maçta 11 gol 7 asisti bulunuyor. Ligde 11 maçta 8 gol 5 asist, Şampiyonlar Ligi'nde ise 4 maçta 1 gol 1 asist. Önceki sezonlarına oranla bir farkı da sol kanattan forvetin arkasına geçişiyle alakalı. O pozisyonda Gotze ve Kagawa gibi isimler olsa da Reus o isimlerin önünde. Sol tarafa Sancho, öne de Alcacer'i yazınca durdurulmaz bir hücum hattı oluştu.

Söz konusu Reus olunca insan endişeleniyor. Ayağında hafif sakatlığı olduğu için Rusya karşısında forma giyemedi. Bunun haberi de birkaç gün önce verilmişti. Neyse ki ciddi bir durum yok ve ilk Dortmund maçında sahada olacak. Kariyerinde öyle kırılma anları var ki hepsini sakatlıklarıyla anmak durumunda kalıyoruz.

Bu kadar büyük sakatlıkların ardından da yeniden en tepeye tırmanmak büyük iş. Dortmund da ondan ısrarla vazgeçmedi ve geri dönüşünü bekledi. O da geri dönmeyi başardı, özellikle de bu sezon harika durumda. Sağlıklı bir Reus'u izlemek herkes için büyük keyif olmalı.

2 yorum:

  1. Dortmund u çok severim ama Reus un yeri apayri bende... Batshuayi bu sene de devam etseydi keşke. Sakatlıkları olmasa İngiliz, İspanyol takımlarını ardında kostururdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alcacer de hiç fena iş çıkarmıyor, hatta daha iyi noktada bile denilebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir