10 Kasım 2018 Cumartesi

SC nostalji #103; Josué


Josue'nin kariyeri son yıllarda Türkiye'de şekillense de bambaşka bir potansiyeldi. Porto'da ilk zamanları çok daha fazla şeyler vaat ediyordu. Bursaspor'a kiralandığında ilgiyle takip etmiştim. Şenol Güneş'in Bursaspor'unun en önemli parçalarındandı. Ligde 6. oldular ama oynadıkları oyunla ve o kadrodan sattıkları futbolcularla uzun zaman konuşuldular.

2. Bursaspor dönemi ise hayal kırıklığı oldu. Takım ve teknik adam değişmişti. O yeniliğe de ayak uyduramadı, ligin 2. yarısında bu sefer Braga'ya kiralandı. Braga perfromansı ise görece olarak biraz daha iyiydi. Sezonun bitmesi itibariyle de Galatasaray'a transfer edilmesini ısrarla istiyordum. Hatta bu konuda yazdığım birçok yazı var.

Türkiye'yi bilen, maliyetsiz bir futbolcu çünkü. Temposunu ve yeteneğini de beğenirim. Eski günlerine döndürebilsek çok da büyük bir kazanım olabilirdi. Yaşının 26 olması, maliyetinin de bizi zorlamamasından kaynaklı iyi hamleydi. Daha da önemlisi Sneijder adına alternatif olması. Hatta kanatları da buna ekleyelim. Kulübe adına iyi bir hamle şansı değil mi.

Alex Telles'i Porto'ya sattığımız günlerde "takas" olarak gelmesi gündemdi ama olmadı. Transferin gerçekleşmesi Ağustos'un ortasını buldu ve maliyete baktığımızda bana sorarsanız kazançlı işti. Galatasaray kariyerine baktığımızda çok iyi bir sezon geçirmedi gibi görünse de ortada hayal kırıklığı da yok.

Beşiktaş deplasmanıyla hatırlanacak tabii. Maç 2-2'yken son dakikada o golü yapabilse belki kariyeri de daha farklı şekillenecekti. Sonrasında eleştirildi çünkü, çoğu taraftar o golde kaldı. Josue adına çıkış noktasının Tudor dönemi olduğuna inanıyorum. Tudor'un temposuna Sneijder ve Podolski gibi isimlerin iyi cevaplar veremediğini gördük. Tudor'un o döneminde çıkış yapan, bu tempoya yanıt verebilen tek isim Josue'ydi.

Josue'yi kanatta ve 8 numara olarak kullandı. Çoğu maçta orta sahanın göbeğinde, biraz daha defansif rol vererek oynattığını dahi izledik. Galatasaray formasıyla çıktığı 33 maçta 4 gol 6 asisti var. Temposu ve sol ayağıyla ön plandaydı, Gaziantepspor deplasmanında attığı müthiş golü hatırlarsınız. Yine de yetmedi ve yeni sezon adına düşünülmeyerek Porto'ya geri döndü.

Kariyeri Türkiye'de şekillenmeye devam etmekte. Ertesi sezon Osmanlıspor forması giyse de hayal kırıklığı bir dönemdi. Sonra sözleşmesi bitti, bu sezon için Akhisarspor'a transfer oldu ve yine o iyi etkiden söz etmek güç. Sivrildiği anlar oluyor, Göztepe maçı bir örnek. Hatta o takım içinde yetenek olarak ön planda olmasını beklersiniz. Yaşlanmaması da ayrı konu, hala 28 yaşında.

6 yorum:

  1. Oyun istahi cok dusuk josue nin, en buyuk sorunu bu bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mental olarak sorunlu. Zaten bu yüzden olmadı ondan.

      Sil
  2. Nostalji bolumunde Hakan Yakın'i mercek altina alsana bir... neden sadece 1 maçta o da 68.dk oyuna alindi? Hazir degildi ama 5 ay hic oynatilmadi. Ribery bile sanki kesilecekti de kesilemedi. Saidou oynatilmadan malatyaya kiraya verildi ayni sezon petre takimda kaldi israrla, derken takimda 10 numara yokken israrla Plesan'ı almak istedi yonetim almadı Hakan Yakin Plesan alınmadı Saidou Petre gonderildi diye mi oynatılmadı acaba? Olan takıma oldu. Hakan Yakın'i deneme şansı bile bulamadan gonderdik. Ocak transferinde Ribery ve Hakan Yakin alınıyor ama yetmiyor sampiyonluk icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.sportifcumleler.com/2015/07/teknik-direktor-haginin-bir-diger-gazab.html

      Sil
  3. Aynen :) Hagi'yi 89 dan beri bilirim çok da severim Galatasaray'dan önceki döneminde de ama kötü bir karar verici ve takıntılı Plesan ne oldu buyuk oyuncu mu oldu Ey Hagi'cim :) Stanciu bile Anderlecht de yapamadı ki 10 Plesan eder...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik direktörlük ayrı konu. Ben ne kıyası yaptığını çözemedim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir