7 Kasım 2018 Çarşamba

Schalke 04 2-0 Galatasaray, maalesef ki reaksiyon verebilecek bir yapıda değiliz


Bu tarz deplasmanlar adına "daha ideal" takım olduğumuzu düşünüyorum. Porto deplasmanı belki kaybetmiştik ama oynanan oyun fazlasıyla umutluydu. O gün bitiremedik, maalesef sezonun en büyük eksikliği. Schalke 04 maçının özellikle ilk yarısı da bundan farksız değil. Her şey daha farklı olabilirdi. Deplasman adına ideal takımsın, hızlı oyuncuların tempo ve açık alanlarda besleniyor ama bir o kadar yeteneksizler. 

Belhanda, kanatlarının ağzının içine pası atıyor. Onyekuru ve Garry Rodrigues'i yüzde 100'lük pozisyonlara soktu. Onu artık gol yapacaksın, iş Belhanda'dan çıkmış. Ya da Belhanda rakip kaleciye baskı yapıyor ve yine pozisyon oluşuyor. Bu sefer de sahneye Sinan Gümüş çıkarak topa dahi vuramıyor. Sosyal medyadaki insanları geçtim, maçın yorumcusu Reha Kapsal bile Belhanda'ya takmış kafayı. "Daha fazla sorumluluk almalı" diyor, cidden ısrarla bitmiyorsunuz.

Fatih Hoca'nın da hataları var. Şu maçta Feghouli'yi düşünmemeyi anlayamam. Belhanda'nın tek başına organize etmeye çalıştığı bir takım bu. Hücumdaki oyun aklı mümkün olduğu kadar az. Sinan Gümüş ise her maç ısrarla 11'de. Sağ kanadında da oynayan o, forvetinde de. Onyekuru'yu en öne atmak ve Feghouli'yi sağ kanada yazmamak "kural" mı oldu. 

Onyekuru da ayrı alem. Oyun içinde hiç yok, hatta olumlu herhangi bir hareketini göremedim. Sinan Gümüş yine kayıplarda, Garry Rodrigues de kaçırdığı gol dışında piyasada yok derken kim yapacak hücumu. Buna rağmen pozisyon bulabilmek Galatasaray adına büyük işmiş. İlk yarıda bekleri de iyi kullandığımızı düşünsem de oyunu ısrarla sol tarafa yıktık. Mariano kaç pozisyonda sağ tarafta boş kaldı, düşünmedik. 2. yarıda Linnes / Ömer Bayram değişikliğiyle de o kanadı kaybettik.

Muslera da konuşulması gereken çok ciddi bir konu. Neredeyse kaybedilen her maça imza atar oldu. Uçları çok keskin ve dengesiz. Çok seviyorum, büyük kaleci ama Schalke 04 karşısında yenilen iki golde de imza sahibi. İlk goldeki hatasını zaten konuşmayalım. O hatayla oyuna 1-0 yenik başladık ve buna rağmen birçok açık alan bulduk. Düşünsenize oyunun 0-0 gittiğini, belki çok daha farklı şekillenecekti her şey.

2. gol ise yine bir Muslera klasiği. Topu en olmadık yere yolladı ve kaptırılan top da golle sonuçlandı. Ömer Bayram'ı suçlayamam, o mücadele içinde kimse yardıma gitmedi. Trabzonspor deplasmanında yediğimiz ilk golü hatırlayın, pek bir fark yok. Biz bu handikaplar içinde x maçı nasıl kazanmayı düşünelim. 

2-0'ın ardından ise reaksiyon dahi veremedin. Çünkü reaksiyon verecek bir yapıda değilsin. Forvete hamle yapamıyorsun mesela. En fazla Maicon'u ya da Donk'u forvete atardın ki bu da bir hamle. Selçuk İnan değişikliğini çözemedim mesela, iyi kötü bir tempomuz var derken o da öldü. Muğdat Çelik'in de böyle kapalı bir savunma karşısında kaybolacağı belli, suçu yok. 2-0'a yattık sanki, sağa pas, sola pas, geriye pas derken oyun bitti. 3-0 kaybetsek ne değişecekti.

Bu takımın kondisyonu da, mücadelesi de büyük sorun. Forvetsizliği, bitirememeyi bir kenara koyuyorum. Oyuncu profilleri itibariyle doğru bir yapı olsa da yetenek eksikliği büyük sorun. Schalke 04 olabildiğince hücumcu bir kadro sahaya sürdü ve biz bunu cezalandıramadık. Sorun şu, imkan bulmamıza rağmen cezalandıramadık. Maça da 1-0 yenik başlamamıza rağmen. Porto ve Schalke 04 deplasmanları kaybedilecek maçlar değillerdi, üzüntüm buna.

27 yorum:

  1. Bay haksiz rekabetin sonu gelmistir sezon sonu adam gibi yollarimizi ayiralim,3 senedir yedirmedigi gol kalmadi ve bu adam 3,5 m para aliyor bu kadar para alan bir kaleci bu kadar hata yapar mi ? Yan top,oyun kuramama falan onlari gectim bu kadar gol yediren kaleci v.demireldi fb de simdi kadro disi mesela,ne konusabiliriz ki maci resmen erkenden bitirdi herif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felaket. Geçmişine, kendisine saygım ve sevgim büyük ama bu eleştirilemeyeceği anlamına gelmiyor. Trabzonspor maçında da aynısını yaşadık ve 1-0 geriye düştük. 2. gol aynı türde.

      İlk golde yaptığı hatayı ise neredeyse her hafta yaşar olduk. Fenerbahçe karşısında yapılan penaltı en yakın örnek. Bu kadar öz güven de hata.

      Sil
  2. muslera'yı her zaman savundum, yakın dostlarımla bile tartıştım.
    ama bugün diyecek söz kalmadı. maçı aldı schalke'ye verdi. net!
    4. dakikada maçı bitirdi. kalan süreyi laf olsun diye izledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bu maç değil. Bu sezon içinde böyle birçok maç var.

      Sil
  3. eskiden en çok güvendiğimiz adam için artık "acaba bjk deplasmanında da bizi yakar mı" diyorsak, ortada büyük bir sorun var demektir. işin komik yanı, yan toplara asla çıkmıyor, bu tür toplara da bodoslama dalıyor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yan toplara çıkmıyor, ceza sahası içinde çıktığı toplarda hatalar yapıyor. Oyunu hızlı başlatayım derken topu sürekli rakibe veriyor.

      Sil
  4. selçuk inan artık bitmiş. fiziği de bitmiş kafa olarak da bitmiş. celil girse ne olur allah aşkına ne olur? 1-2 top kaybeder en fazla.

    hocamız inatçı. tüm eksilerine rağmen istese feghouli'yi kazanırdı. silmeyi seçti. intikam alıyor dediğimde karşı çıkanlar vardı.

    hocamız böyle arkadaşlar. eleştirmiyorum. huyu böyle. meziyetleri olan adam çürüyor, selçuk oyuna giriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca bu maç içinde oyuna alınma mantığı da hatalı. Ne düşündük ki. İyi kötü tempomuz vardı, onu da kaybettik. 2-0'ken sağa pas sola pas metodu skora yatmaktır.

      Sil
  5. Onyekuru en önde tek başına olmuyor.Feghouli de sağ kanada geçince sağ tarafımız defansif olarak kötü olan 2 oyuncudan oluşurdu.Mariano kanadını rakip pek zorlamadı ama zorlasalardı daha farklı yenilirdik.Sinan ısrarını zaten kimse anlamıyor ve Muğdat oynamalı.En azından ön alan baskısını çok iyi yapan biri ve çok kaliteli bir futbolcu olmasa da böyle maçlarda iş yapar.Selçuk değişikliğinin mantığını da çözemedim hayır al en azından Feghouli'yi oynat.Feghouli de an itibariyle iyi noktada değil ama Selçuk mu o mu desen Feghouli derim.Sanırım Linnes sakatlandı da çıktı yoksa iyiydi yani çıkması yanlış olurdu.Maça yenik başlamak bizi kötü etkilemiş olsa da pozisyonlar bulduk ama değerlendirecek futbolcu olmadığı için skor üretemedik.Rakip üçlü çıkmıştı ve sağ tarafları çok zayıftı.Bunu bile değerlendiremedik.Garry ceza alır mı bilmiyorum ama alması bizim adımıza iyi olur çünkü berbat durumda.En azından 1-2 maç oynamazsa toparlar belki.Şu an oynamasının nedeni tamamen kadro darlığı bence.Öndeki futbolcular bu gece Belhanda kadar istekli olsaydı almıştık maçı.Matematiksel olarak şansımız hâlâ sürse de ben gruptan çıkacağımızı pek sanmıyorum.Hoş çıksak dahi o kadar eksiğiz ki nereye kadar gidebileceğiz sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz maçlarda en önde olur ama Anadolu'da olmaz mesela. Benim kastım buydu.

      Sil
  6. Ayrıca Muslera bu maçta da kritik kurtarışlar yaptı ama takımı yaktıktan sonra o kadar kurtarış yapsa ne olur?Her geçen yıl yaptığı kritik hata sayısı artıyor.Seviyoruz ama bu kadar hata da bi yere kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçları çok keskin bir hal aldı. Ya aşırı iyi ya aşırı kötü. Bu dengesizlik iyi bir şey değil.

      Sil
  7. Bitmiyorsunuz demek ne demek? Ben de size aslında bir türlü bitmedi bu Belhanda sevdanız demeliyim aslında. Tamam dün iyiydi ama bir maç iyi oynadı diye bu kadar keskin bir yorum nedir? Bakın ben bu Belhanda olayına kafayı taktım. Dünkü maçtan önceki birçok maçtan dakika dakika mac boyunca yaptıklarını not aldım, buraya da isterseniz yazarım, o zaman yazdığınız "cidden ısrarla bitmiyorsunuz" cümlesinden mahcup olursunuz. Muslera konusunda ise aynı fikirdeyim. Bu sevdanın sonu geldi bence de, yukarda arkadaşım yazdığı gibi 2 büyük hata yapıp maçı verdikten sonra, 10 tane kurtarış yapsa ne işe yarar ki? Ayrıca yüksek ihtimalle Avrupa ligine gidecez ama eğer takıma devre arası katkı yapılmayacaksa üzerimizde gereksiz bir gün olur Avrupa ligi. Sonuçta bu kadroyla gezebileceğiniz 1 veya 2 tur olur en fazla, o da kura şansı bir kez daha yanımızda olursa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilediğini paylaşabilirsin, ben daima gördüğümü yazıyorum..

      Bitmiyorsunuz şu demek, herkes üstüne alınmasın. Elbette eleştiri olacak ama bazı yargılar var, kırılmayan. x isim iyi olsa da iyi diyemeyen, sırf kötü olsun istediği için. Sözüm onlara, üzerine isteyen alsın madem.

      Sil
  8. Bize gol gerekirken Selçuk oyuna giriyor sürekli. Ömer Bayram linnes değişikliğine bir mana veremedim. Tamam elde oyuncu yok doğru ama elde olanları da iyi kullanmıyoruz. Yunus bu maçta oynasa ne olurdu daha mı kötü olacakti. Ya da en tecrübeli oyuncularimizdan biri Feghouli neden yok. Rodrigues neden bu kadar ayrıcalıkli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki pas atar, bir duran top kullanır diye düşünülüyor herhalde. Oysa hiçbirisini yapamayacak halde Selçuk İnan.

      Sil
  9. Muslera'dan başlamak lazım. Bu yıl fazla özgüvenli çıkışlar yapıyor, bu çıkışları yanlış yaptığı her sefer kalemizde golü görüyoruz. Takımın en fazla kazananlarından biri.vBazı arkadaşlar satalım yazmış, tabi satalım, iyi paraya satalım ama yerine bir kaleci de önerin, paramızın yetebileceği bir kaleci.
    Ömer-Linnes değişikliğini anlayamadım. Linnes ters ayakta kaldığı için Ömer daha iyi olacağı mı düşünüldü acaba?
    Belhanda gayet iyi oyun kuruyor, şut çekmiyor diye eleştirmeyin şu adamı artık. Maç içinde 2 top kaybı yapıyor diye de eleştirmeyin. Dünyanın en iyi 10 numaraları her maç 4-5 top kaybı yapıyor böyle. Belhanda'nın önündeki 3 adam bitirici olmadığı sürece Belhanda her zaman kötü görünecek. Rodrigues'in geçen yılki bitiriciliği ve sağ kanatta ise Emre Akbaba'ya ihtiyacımız var. Forveti konuşmaya gerek yok. Bunlar olduktan sonra Belhanda'nın oyun kuruculuğunun nasıl olduğu o zaman anlaşılır. Belhanda ve Sneijder'i de karşılaştırmayın arkadaşım. Sneijder dünya yıldızıydı. Geçen yıl Rodrigues uçuyordu kaçıyordu goller atıyordu, Ronaldo ile karşılaştırabilir miydiniz?
    Son eleştirim Serdar Ozan ikilisi iyi bile olsa da defansı yönetecek lider bir isim lazım. Fernando ve Yuto'nun sakatlığı nedeniyle takımda lider oyuncu kalmadı. Takımın çabucak dağılmasının nedenlerinden biri bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera konusu büyük problem. 1-2 hata yaparsın, sonra hatanın üzerine gidersin. Muslera bunu ısrarla yapmaya devam ediyor. Eskiden sorun yan toplardı, bugün ani çıkışları da konuşur olduk. İleri gitmiyor maalesef.

      Sil
  10. Görünen köy kılavuz istemez. Biz daha maça çıkmadan değil ilk Alanyaspor maçında bu sonuçların geleceğini görmek gerekiyordu. Takım tamamı ile bireysel oyuna bakıyor. Herhangi bir disiplin ve taktik yok. Bu sonuçlar sadece Santrafor yokluğu ve stoper yokluğu ile açıklanamaz.
    Stoperlerin bireysel hatası var mı?
    Genel olarak yok.
    Santraforlar gol mü kaçırıyor?
    Yok.
    Sorun daha derin. Tek tek değil 11 kişinin bütününde sorun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera: Savunma o kadar kötü durumda ki her atılan pas ara pası oluyor adam da habire arkaya kaçan adamlar yüzünden kalesinden çıkmak zorunda kalıyor. Bu konuda birinci sınıf olmadığı için hatalar geliyor.

      Mairano: Muhteşem bir oyun oynadı. Defansif açıdan muhteşemdi. Ancak ofansif açıdan istekli olsada herhangi bir ortasaha yada hücum oyuncusu pas almaya gelmediği için çok kötü gözükmüş olabilir.(Bu takım topla oyundan çıkmayı beceremiyor)

      Ozan: Hiç bir şey söylenemez, aslanlar gibi oynadı. Ben onun topla çıkmasını beklerdim özellikle Selçuk girdikten Donk ile 3 lü oyuna döndükten sonra. Topu havaya dikmekten vazgeçmesi gerekiyor.

      Serdar: Defansif açıdan pek sıkıntı çıkarmadı ama o kadar yavaş pas veriyor ki topu kontrol edip pas verene kadar mevsimler geçiyor.

      Linnes: Önceki sol bek performanslarından eser yoktu. Aksadı rakibi arkasında çok kaçırdı. Çıkması şaşırtıcı değildi. Oyun kurma konusunda avantaj sağlar diyorsun ama bu konuda da iyi değildi.

      Donk: Tek kelime ile rezalet. İyi oynamış gibi gözükmüş olabilir ama her açıdan kötüydü. Defansif açıdan yerini kaybetti ofansif açıdan Barış,Ayhan,Mustafa dan kötüydü. Top almak yerine rakip oyuncuların arkasına saklandı, önüne gelen her topu uzaklaştırmayı seçti. Ndiaye yi bile çıldırttı.

      Sil
    2. Taktik / teknik elbette sorunlu ve bu yapıya uygun bir oyunumuz da yok. Ben daha büyük sorunu futbolcuların genel profilinde görüyorum.

      Sil
  11. Burak Hocam malesef bu pencereden aynısını ben de sen ve senin gii düşünenler için söylerim; "Bazı bitmeyen bilmeyen, kırılamayan yargıların var" Belhanda baya çalımlarla gelip kendi kalesine gol atsa çok iyi mücadele etti diyorsun. Daha önce de tartıştık, bir maç için sana "playmaker" dediğin adamın pas istatistiğini koydum, çok iyi mücadele etti dediğin için kaç ikili mücadeleye girmiş kaçını kazanmış istatistiğini koydum. Cevabın "Belhanda'nın iyi olduğunu görmek için istatistiklere ihtiyacım yok" oldu. Sonra? 3 gün sabrettik Belhanda'nın skora katkısını öven bir postu tamamiyle istatistiğe dayandırdın.
    Bir bitmediniz hakkaten!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılmayan yargılarım olduğunu düşünmüyorum, gördüğümü yazıyorum. Dilediğin istatistiği koymaya devam edebilirsin, ben yine izlediğimi yazacağım. Playmaker gibi oynamaya başladı, Antalyaspor deplasmanından bu yana böyle ve yükseliyor. Bitmeyeyim de zaten, yorum yazacak pek fazla blog kalmadı piyasada.

      Sil
  12. Bu yenilginin sorumlusu forvetsizlikten baska bir sey degil, büyük maclar büyük oyuncularla kazanilir ve bu takimda ne yazik ki hücumcu bir büyük oyuncu yok, fark yaratacak bir oyuncu yok, sahadaki 11'in 8'i vasat oyuncu nasil deplasmanda Schalke'yi yeneceksin daha önce zaten yenemeyecegimizi de nedenleriyle yazmistim, aynen cikti wn büyük suclu yönetimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahasında top tutabilecek x forvetin farkı elbette büyük olacak. Forvetimiz top tutamıyor, ikili mücadele kazanamıyor ve bitiremez oldu. Sinan Gümüş denildiğinde eskiden "bitiricilik" derdik, iyi bir sol ayağı var diye yorumlardık. Hiçbiri kalmadı.

      Sil
    2. Gomis'in yeri doldurulur, isteksiz vs dedik ama su andaki yerinde de pek istekli olmasini saglayacak bir ortam yok ancak adam gayet güzel goller atiyor, dün gece attigi gollere bakinca icimden keske bizde olsaydi diye gecirmedim degil ve hatta su ortamda Wagner Love bile gelmis olsaydi bu durumlara düsmeyecektik kesinlikle.

      Sil
    3. Gomis'in attığı goller burada atmadığı tipten. Rövaşata ve kafa golleri izliyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir