22 Kasım 2018 Perşembe

Sedat İncesu, belki de herkesten çok Galatasaray emekçisidir


Sedat İncesu, belki de herkesten çok Galatasaray emekçisidir. Yıllardır türlü zorlu şartlar altında en iyisini başarmış ve bir spor kültürü yaratmıştır. Onu olabildiğince zor durumlara sokmak ve istifa ettirmek artık bir patlama noktası, sözün bittiği yerdir. Gerçekten yazık.

Bunun üzerine yazılabilecek ya da söylenebilecek çok fazla bir şey yok. "Engelsiz Aslanlar" bu ülkenin bir markası ve Galatasaray'ın yüz akıdır. Bu şube Avrupa ve Dünya'da sayısız başarı kazandı. Bir kez olsun başımız yere düşmedi, hatta en moralsiz zamanlarımızın bile gülen yüzü oldu.

Bunu da başaran isim Sedat İncesu'dur. Onunla birlikte başladık, onunla birlikte büyüdük ve en iyi olduk. Galatasaray'a emeği belki de herkesten fazla. Bunu da türlü zorluklar içinde yapmaya çalıştı. Bir kez olsun şikayet ettiğini duymadım, kim bilir öncesinde neler yaşandı.

"Bu kadar dayanabildim. Bizi Avrupa’ya göndermemek için elinden geleni yapanlar kazandı. Aylardır bir kuruş almadım. Şu an Florya’dan eve yürüyerek gidiyorum. Beni çocuğuma rezil ettiler. Çocuğumun kumbarasındaki parasını alıyorum."

Hocanın açıklaması bu şekilde ve kendi adıma utandım. Hocayı bu duruma düşürenler ne düşünüyor acaba, şu an vicdanları rahat mı? Her gidenin arkasından sallamayı, türlü suçlamalar yapmayı iyi biliyorlar. Mevcut yönetim döneminde hangi ayrılığımız temiz oldu ki?

Oktay Mahmuti için zaten Galatasaraylı değildi diyorlardı. Gomis, hatta Badou Ndiaye için bile neler söylediler. Sedat İncesu bu isimlerle de kıyaslanmaz mesela, bambaşka bir yerdedir. Biz onu eller üstünde, başımızda taşıyorduk, en azından böyle olması gerekiyordu.

Bunun adı "mobbing" bu arada. Şubeyi Avrupa'ya götürmemek için türlü oyunlar oynandı. Paralar geç ödendi, bütçeler daraldı, hedef diye bir şey kalmadı. Aynısı su topunda da yaşanıyor, yine Galatasaray'ın yüz akı branşlarından biri. Ya da basketboldaki tabloya bakın, neydik ve ne duruma geldik. Bu büyük bir rezillik, başka açıklaması yok.

Sedat Hocam hakkını helal etsin, üzerimizde emeği büyük. Biz ise ne yapsak onun hakkını ödeyemeyiz. Umarım en kısa zamanda olması gereken değişim yaşanır ve bu şubeler tekrar ayağa kalkar. Sedat Hocam'la da eski günlere tekrar kavuşmak dileğiyle.

Edit: Hocanın son açıklaması bu yönde;
https://twitter.com/fcnblog/status/1065706659295711233

Bekleyip görelim, işin aslı ne olacak. Olayın sıcaklığıyla yazdım ama yönetim bazında aynı şeyleri düşünmeye devam ediyor. Konu sadece Engelsiz Aslanlar değil, birçok mevzuda. Bu yazının konusu ise gerçek bir Galatasaray emekçisi olan Sedat İncesu'ydu..

27 yorum:

  1. Galatasaray da heykeli dikilmesi gereken bir kişiye yaptıklarımıza bakın. Kendi başına bir şubeyi yarattı büyüttü ve dünya yıldızı yaptı. Şuan bu branşla ilgilenen yabancı bir insan için bu branşın efsane takımıydık.
    Adnan Polat ve Ünal Aysal döneminde efsane olan takım Dursun Özbek ve şuan ki başkan tarafından kapanma noktasına geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlışın var. Adnan Polat döneminde takım Dursun Özbek dönemindeki gibiydi. 3 senede tek bir tane kupa görememiştik Adnan Polat döneminde.

      Sil
    2. Evet tek bir kupa göremedik 10 tane kupa gördük. 2007 den 2013 e kadar bu takım süpürmediği turnuva almadığı kupa kalmadı. Hafızama güvenmeye bilirsin ama takımın resmi sitesine güvenmeye bilirmisin?

      Sil
    3. Ben sadece futbolu kastediyorum. Döneminde dünya kadar transfer yapıldı ve bunların Galatasaray'a karşılığı 0 (sıfır) kupa yani zarar. Ligde sırasıyla 5-3-8. olmuştuk. Sonra o gitti Fatih Terim-Ünal Aysal ikilisi geldi bizi ipten aldı. Tekrar büyük takım olduğumuzu hatırladık ve Avrupa'ya kafa tuttuk.

      Sil
    4. 1-2 yorumu silmek durumundaydım, konu çok alakasız yerlere gitti. Tartışılması gereken şeyler bunlar değil.

      Sil
  2. dursun özbek yönetimi o kadar da kötü yönetim değilmiş bu yönetimi görünce bunu anladım,amaçları sedat hocayı istifa ettirip sonra da engelsiz aslanlarında küme düşmesini istiyorlar ve sonunda da kapatmak istiyorlar hatta diğer şubeler içinde aynısı geçerli,en kötüsü de sürekli iftiralar atıyorlar herkese, inanılmaz bir nefret ve kin ile onları eleştiren herkese saldırıyorlar hayatımda gördüğüm en berbat en kötü en haysiyetsiz yönetim net.Bir an önce defolup gitmeleri dileği ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedat İncesu bu konuda biraz çark etti gibi dursa da diğer branşlar ya da yaşanan tüm ayrılıklara bakınca dediğinize katılıyorum.

      Sil
  3. Tipik liseli tavrı. İtibarsızlaştırabiliyorsan onu yap, yok onu yapamayacaksan iş yapamaz hale getir taraftarın önüne at, öyle gönder. Bu adamlar bir teşekkürlerle, bir plaketle ayrılmayı bilmiyor. Bugün Sedat incesu dün Mahmuti, Ataman, Terim, Hagi, Sneijder, Gomis, Burak Yılmaz diye uzar liste. Kulübe aidiyet istemiyor bunlar.
    Bu şubeler zarar ediyor, kulübün de parası mı yok. Siz sponsor bulmak için çaba gösterdiniz mi! Daha doğrusu aranızda iki lafı bir araya getirebilecek, herhangi bir proje üretip/ürettirip kulübe beş kuruş kazandırabilecek biri var mı! Bu arada para yok. Dursun efendinin uyduruk faturalarla tırtıkladıkları için ne yapıldı? Neyse Sedat gitti kavga bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitti mi henüz belli değil, biraz hoca da çark etmiş gibi görünüyor. Ama ayrılıklara bakınca gerçekten çok üzülüyorum.

      Sil
  4. Bu işin sonu Fatih Terim'in başkanlığına kadar gidiyor. Ne liseliler ne de diğerleri takımı pek dusunmuyor. Herkes farklı hevesler peşinde... Yönetim adam gibi yönetim olsa takım bu cezaları almazdı. Basketbol Voleybol vs sporlar bu kötü hallerde olmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da liseliler ister mi, seçer mi, rahat bırakırlar mı hiç emin değilim. Hepsi küçük olsun ama ben yöneteyim mantığıyla hareket ediyor.

      Sil
  5. Yapılanlar çok ayıp ve Galatasaray'a yakışmamış.
    Ancak burada çok acı gerçekler var. Mali tablo gerçekten ama gerçekten çok kötü. Yönetim artık gelir getirmeyen ve sadece gideri olan bütün şubeleri kapatmak istiyor. Ama bunu açık ve seçik bir şekilde kamuoyuna deklare ederek yapabilirlerdi. Böylesine ucuzca ve mobbing seviyesine indirgemen olayı olduğunda da daha kötü ve çirkin bir duruma getirmiştir. Tabi Galatasaray gibi 113 yıllık bir kurumun, bir spor kulübünün yönetimine talib olan insanlar için kolay olan bunlar para getirmiyor bilakis gider kalemi bunları kapatmak zorundayız demektir. Ama doğru olan veya olması gereken bu şubeleri yaşatmak için çözümler üretmektir. Artık futboldan gelen gelirleri burada kullanma imkanı yoksa o zaman o şubelerin ihtiyaç duyduğu sponsorlukları bulmak çok zor olmamalı. Bunlar çok büyük paralar değil. Belki bir Belhanda parasıan bütün amatörlerin bütçesi çıkar diye düşünüyorum.
    Mevcut yönetim çok fazla futbol odaklı ve UEFA cezasını önleyebilmek adına her şeyi hatta futbol takımının kendisini bile feda ediyor(santrafor almayarak ve takımı santraforsuz oynatmak pahasına). Bütün odakları, konsantrasyonları futbol şubesine ceza aldırmama üzerine kurulu. Umarım en azından bunu başarabilirler. Bu da önemli ve hiç azımsanmayacak bir başarıdır. Zira Dursun Özbek denen kişinin verdiği muazzam zararların üstüne aldıkları bu görevde bunca zarara rağmen UEFA'yı ikna etmek futbol takımının geleceği açısından çok önemli. Ama öte yandan kulübün diğer hiçbir amatör şubesi ile ilgilenilmemesi, yönetim içinde bu şubelerden anlayan bilen kimsenin dahi olmaması da kabul edilemez. Son derece zayıf bir yönetim kurulu olduğu aşikar. Eğer sahada Fatih Terim de olmasaydı şu an muhtemelen puan cetvelinde Fenerbahçe ile yan yana olmamız kesin gibiydi. İşin sadece mali ve finansal boyutuna tamamen bir iş adamı/tüccar mantığı giderleri kesme üzerinden gitmeleri ancak herhangi bir futbolcu satışı yapmayı becerememeleri ve akıllıca transfer yapılamaması gibi skandal hatalar yaptılar.
    Bunları başkanın acemiliğine veriyorum. İyi niyetle çalışıyor ve öğreniyor. Bence şu ana kadar çok büyük zarar vermediler. En azından dursun'dan iflasın eşiğinde aldığı hastayı yaşatmaya çalışıyorlar. Ayrıca Fatih Terim egosu ile yaşamak onu hazmetmek, her türlü iç/dış baskı ve telkine rağmen bunu başkan olarak kabullenmek de kolay değildir. Sonuçta bu adam da 2500 kişinin oyu ile başkan oldu. Ben UEFA cezası olmazsa bu yönetimi başarılı bulacağım. Dursun döneminde haraç mezat satılan gayrimenkullerin değerlendirilmesi, yine spor salonu, çatı üst, stat ulaşımı gibi konularda da bir şeyler başarabilirse bunlar da artı puan olarak yazar. Gerisi sahada futbol takımının başarısına bakar. Eğer Fatih Hoca bir şekilde bu sene takımı 2. bile yapsa bu yönetim devam etmelidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben acı gerçeklere falan katılmıyorum, diğer şubeler noktasında. Bu iş doğru planlamayla kendini döndürebilir. Şirketleşme deniyordu, en basitinden doğru bir yöntem mesela. Vaat de edildi ama uygulanmadı. Yorumum size değil yönetime bu arada :)

      Sil
  6. taraftarın tam olarak bilmediği en önemli konulardan biri engelsiz aslanlar mevzusu.. en ufak bilgisi olmayanlar sanal alemde coşuyor.

    bakın beyler, engelsiz aslanlar dediğiniz takım şuna benzer bir kadrodur. curry, kobe, lebron, durant gibi isimlerin yan yana oynadığını düşünün. aha işte öyle.

    yani bu branşın en kaliteli adamları gs forması giymiştir. 1 lira yerine 3 lira harcanmıştır. sedat incesu da iyi bir hoca olarak üstüne düşeni yapmış, almadık kupa bırakmamıştır.

    peki getirisi? 0 lira. 1-2 saat "heyt be engelsiz aslanlar!" diye coşan ama aslında basketle falan ilgilenmeyen insanlar.

    şahsen 3 liraya golden state gibi takım kurup dünya kupası alacağıma, çok daha düşük bütçeye tamamen türk sporcuların oynadığı bir takımı tercih ederim. maksat kupa kazanmak mı engelli arkadaşlarımızın spor yapması mı?

    5 tane dünya kupası kazanmışız. vay be ne önemli. belhanda'nın sakatlığı kadar konuşulmayan 0 lira getirisi olan mevzular.

    dursun özbek'ten nefret ederim. ama engelsiz aslanların bütçesini düşürmesi çok doğru bir karardı. zaten sponsoru olmayan her şube kapanmalı. "gs fc" olmalı. borçlar dağ gibi. realite bu. ama ah şu romantizm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an ekol olmuş, şubenin yüzünü yere eğmemiş bir branştan bahsediyoruz. Tekerlekli Sandalye Basketbolunu bu ülkeye bir anlamda Galatasaray ve Sedat İncesu tanıtmadı mı? Bunu bir sosyal sorumluluk hareketi olarak da görebilirsin. Yazdılarında çok haksız değilsin ama "şubeler kapansın" noktasında değil.

      Sil
  7. yönetimi aklayan bir açıklama yaptı incesu. gaza gelenler biraz morardı. ayrıca incesu da çok sağlam ayakkabı değildir. bazen her şeyi açıkça yazamıyorum ve çok üzülüyorum. çamur at izi kalsın oluyor çünkü böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkca suçlama yapamamanı anlarım ama adını kimliğini gizleyerek Sedat Hocayı bigüzel imalarla suçlu ilan etmeni anlamam. Daha doğrusu çok iyi anlarım. Genelde aralarında olduğum yorumcuların çoğu ve blog sahibi de yönetimin tıpkı senin çamur at izi kalsın tavrını eleştirdik. Varsa suçu bizi ikna et de bilelim onca yıl onu görevde tutanları da eleştirelim. Ama bizim bildiğimiz tekerlekli sandalye basketbolu ve Galatasaray'ın emekçisi biri var ve o mobbing uygulanarak bıraktırıldı. Bu arada aklama açıklamasına rastlamadım. Yönetim borcumuz yok diyor. Hani şu Mahmuti GS li değilim dedi diyen, hani şu Gomis gitsin diye takla atılırken ve ucuza satılmışken yerinin dolmaması yanlış hesaplama ve yönetim beceriksizliği nedeniyken, üstelik finanstan sorumlu profesyonel bu nedenle işten atılmışken aylardır Gomis'i suçlayan yönetim. Bundan sonra mahlasla olsun bir isimle yazarsın umarım. Çok merak ettim ileride ne gibi bilmediğimiz konularda aydınlatacaksın bizleri.

      Sil
    2. Sedat İncesu gerçek anlamda bir Galatasaray emekçisidir..

      Sil
    3. dünyanın en iyi engelli oyuncularını toplayan ve kupaları alan bir şube bu. "babam bile şampiyon yapar" demiyorum elbet hoca katkısı vardır. ama kadro büyük etken. ve bu kadronun bi maliyeti var. (ama tarık çamdal a şu kadar ödendi şeklinde duygu sömürüsü yapılmaz umarım)

      0 lira gelir, hep gider hep gider. şube bu. yerliler ise figüran. ben bu şubeye olan yaklaşımın "engelli türk çocukları spor yapsın" şeklinde olmasından yanayım. golden state gibi kadro kurulmasından yana değil.

      sedat incesu da yönetimler bütçeden kesmek isteyince, twitter'dan sürekli algı kasıyor, gazetecilere kulüpte olan bitenlere dair haber uçuruyor, taraftara oynuyor. niye? çünkü 5. dünya kupasını kazanamayacak. ya kazanma zaten bize ne kupalardan. ahmet mehmet oynasın, kanadalı adam değil.

      taraftar tepkisi üzerine yönetimden istediğini alınca da "dünya üzerinde engelliler için en çok şey yapan kulüp kesinlikle galatasaray'dır" diye tweetler atıyor. "istediğimi aldım" tweetleri yani. aydınlandın mı dawkins?

      Sil
    4. bu yanıtın yukarıda yazdığın "çok sağlam ayakkabı değildir. bazen her şeyi açıkça yazamıyorum ve çok üzülüyorum. çamur at izi kalsın oluyor çünkü böyle" sözünün açıklaması değil. Sağlam pabuç değil demek bir illegalite iması. Hakem mi satın aldı şampiyon oldu, transferlerden komisyon mu aldı, doping mi yaptı vb ahlaki olmayan durumlar. Son yazdığın gibi yazsan katılmam ama cevap vermem. Senin görüşün. Maksadını aşan şekilde ifade etmişsin demek.
      Hocayla ilgili yazdığın duyar kasma olayına gelince işini, şubesini seven herkes çaba gösterir o da onu yapmış. İşini devam ettirmek istiyor. Öte yandan konu eksi yazan şube konusu değil. Kimse burada o paralar harcansın şampiyon olalım demiyor. (Bu arada o paralar 2 /3 sene harcandı bu adam 20 yıla yakındır şubenin herşeyi) Yönetim eğer ayrılmak istiyorsa şık ayrılsın, mobbing uygulamasın diyor.

      Sil
    5. bi kere dümdüz mantık: koca dünyada dert mi kaldı bu kulüpte laf edilecek adam mı kalmadı da kalkıp engelsiz aslanlar'ın hocasına sallayalım? deli miyiz manyak mı? benim gözümde art niyetli muhabirlere haber uçurmak çok sağlamlık değildir, sana göre öyleyse bilemem.

      dün de "eve gidecek param yok" deyip, taraftarı delirtip, yönetime saldırtıp, ardından "yönetimin suçu yok" diye tweet atmak olacak iş mi? bu tweetle oklar kime dönecek bilmez mi insan. ne diyelim işte. sedat incesu. allah yolunu açık etsin.

      Sil
    6. Ben burada ekol noktasındayım. Hem Galatasaray hem de ülke adına spor kültürü oluştu, bu branşın farkına vardır, başarılarıyla gurur duyduk. Bugün küçülebilirsin, konu o değil. Ama Avrupa'dan mahrum edemezsin ya da hocasını kaçırtmak için türlü oyunlar yapmamalısın. Bu mobbing'dir ve böyle bir Galatasaray emekçisine yapılması kabul edilemez.

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Cengiz yönetimi basketbolu iyi yönetemiyor ancak şu da var genel kurul basket şubesinin A.Ş olmasına izin vermedi. Verselerdi belki de şube kurtulacaktı. O yüzden bence basket şubesi en son duyar kasılacak şubedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konu tam olarak öyle değil. Paket halinde oylandı ve kabul görmedi. nedeni aş'ler değil, diğer konular.

      Sil
  10. adnan öztürkgillerin gazıyla hareket etti, yönetimi durup dururken yıpratıcı bir sürece soktu, sonra hop geri vites. adam gibi adam sedat incesu!

    YanıtlaSil
  11. Yaptığı büyük ayıp ama.Bir gün önce yönetimi taraftarın önüne attı, kendisini acındırdı.Ertesi gün çıkıp böyle bişey yok dedi.Bu saatten sonra bu herifin dediği tek kelimeye inanmam.Baya hakaret ederdim de burası yeri değil o yüzden yazıklar olsun diyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir