25 Kasım 2018 Pazar

Selçuk İnan'la zaman kaybettiğimiz büyük bir gerçek


Selçuk İnan'la zaman kaybettiğimiz büyük bir gerçek. Son 10 - 15 dakikalar adına alternatif olabilir diye düşünsem de bunun da olmayacağı çok açık. Şu an orta saha rotasyonunda kimse kalmadı yorumu da Selçuk İnan'ı kurtarmaya yetmeyecek.

Konyaspor karşısında takımın en kötüsüydü desem karşı çıkan olmaz. Tempo düşmanı gibiydi. Orta sahada topun hızlı dolaşmamasının bir numaralı sorumlusu. Fernando dahi hücumu zorlamaya çalışıp, ısrarla dikine oynadı. Selçuk İnan ise aldığı her topu kendi ekseni etrafında döndükten sonra geri yolladı.

Top saklama yok, şut yok, dikine oyun yok, forvetleri kullanayım durumu yok. Ne var peki? Belhanda yerine yazılmayacak isim olduğu sonucu net. Belhanda'yı aradık, takımın dinamizmi ve yaratıcılığı noktasında çok önemliydi. Belhanda da olmayınca Feghouli bu konuda tek kaldı.

Zorlamayalım, anlamı yok. Beşiktaş'ı izledik, oynatan oynatıyor. Vagner Love ve Larin gibi forvetler yedek, Güven Yalçın oynuyor. 99'lu bir futbolcu, gelecek vaat ettiğini görüyoruz. Biz de Selçuk İnan yerine Celil Yüksel'i oynatalım. O da 98'li mesela, bir yaş daha büyük.

En fazla maçı kaybedersin. Zaten kaybediyorsun, ne değişiyor ki. Selçuk İnan'ın yapıp da Celil Yüksel'in yapamayacağı ne olacak. Selçuk İnan şu an pas dahi yapamaz durumda. Pas olayını ondan alınca geriye ne kaldı?

En azından Celil Yüksel'le tempo yaparsınız, biraz daha dinamizm kazanırsınız ve orta sahada top biraz daha hızlı dolaşır. Ayrıca topla dripling özelliği de iyidir, deliciliği bu noktada artı olmaz mı? Badou Ndiaye ve Belhanda da yokken Feghouli dışında bunu yapabilecek alternatifiniz bulunmuyor. 

En fazla sezon gidecek. Zaten bize başarılı olma yolunu tanımayacaklar. Şu süreçte kazanabildiğimiz kadar genci kazanma taraftarıyım. Orta sahadaki bu kıtlıkta da Celil Yüksel en önemli aday gibi görünüyor. Önümüzde kupa maçları var, ligin 2. yarısı adına en önemli kazanım noktası.

12 yorum:

  1. Celil iki maçtır maçın sonlarına doğru oyuna giriyor ama bir yunus kadar kendini göstermedi. dikine çıktığını çok Az gördüm. iki maçta o da Selçuk gibi yan ve geri pas yaptı bence Celil bu takımda tutmayacak hem yaşıda atalaya ozana yunusa recepe göre yüksek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 dakikada ne göstermesini bekliyorsun ki. Yunus Akgün daha uç yetenek ve hücumda bazı işleri yapmak bence daha kolay.

      Sil
  2. alt yapıda ki maçları sıkı bir şekilde takip eden bir arkadaş var, celil için sıradan bir oyuncu demişti sürekli al ver yapan çok risk almayı seven bir oyuncu değil demişti ,gerçi selçukta böyle oynuyor en kötü celil de onun kadar oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olağanüstü beklentilere bence de girmemeli. En fazla rotasyonda yer alacak ama şu ortamda oynar yani.

      Sil
  3. şu an camia bitikl durumda. gençler rahat değil. tutuk oynamaları normal.

    kupa maçlarında celil ve yunus u geçtim ali yavuz bile oynamalı. selçuk ve eren gibilerin verecek bir şeyi kalmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatacak çok genç var. Takımın yüzde 80 ağırlığını U21 ve 19'dan kurardım.

      Sil
  4. Celil olabilir hücum anlamında biraz daha kreatif olmak adına Atalay'i da düşünebiliriz. En fazla kaybederiz ama bu çocuklarla bugün kaybetsek de gelecekte hep kazanıriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atalay Babacan da Akbaba gibi, rakip ceza sahasına mümkün olduğu kadar yaklaştırmak gerekecek.

      Sil
  5. Her oyuncudan üstün yetenek olmasını yada büyük sorumluluklar alarak goller asistler yapmasını beklemek kadar saçmalık yok. Bir takımda en fazla ihtiyaç duyulan oyuncu modeli basit ve temiz bir biçimde işine yapan yüksek tempolu oyuncular. Celil tam olarak bu oyuncu olabilir belki fazlasınıda verebilecek bir isim yazın hazırlık maçlarında bunuda gösterdi ama ortasahada rotasyonun parçası olabilecek seviyeye gelse bizim için yeterli olabilir.

    Selçuk un şu halini gördükten sonra ve sezon başından bu yada Ndiaye nin vasatlığını göz önüne alınca gayette oynayabilir bjk maçında fatih hoca 11 başlatırsa şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatan oynatıyor, demek istediğim bu. 99'lu, 98'li isimler oynuyor, formsuz olan kenarda bekliyor.

      Sil
  6. Forvet için de Ali Yavuz oynasın işte.Eren denen karaktersiz futbolcu zaten defolup gidecek en azından forvet için de oyuncu kazanmış oluruz.Ha Ali Yavuz kenardan girip de katkı verebilir bu durumda da geçen gün senin de yazdığın gibi Yunus oynayabilir.Selçuk ısrarı da Eren ısrarı da boş yani.Şu an öyle bir durumdayız ki hangi genci kazansak kârdır bizim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malik Karaahmet de oynar, Ahmet Sivri de denenir bence. Yunus Akgün'ün de forvet özelliği olduğunu atlamayalım. Oynatan oynatıyor, ben o noktadayım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir