20 Kasım 2018 Salı

Sözün bittiği yer de deriz, aslında o söz hiç başlamadı da


Son yılların en trajik açıklaması. Sözün bittiği yer de deriz, aslında o söz hiç başlamadı da. Bu bir "tercüman" krizi değil, Lucescu gerçekten de söyledi. Biz ne yapıyoruz, nereye gidiyoruz bilen var mı? Türkiye Milli Takım'ının Lucescu'yla ne gibi bir geleceği olabilir ki?

"Türk Milli Takımı'nda daha önce oynayan, Tolga Ciğerci takımında sürekli oynuyordu, şu anda ortada yok. Ozan Tufan kendi takımında artık oynamıyor. Selçuk, Volkan Şen, Arda ve Burak... Hakan Balta. Çok iyi oyuncular vardı ama kendi takımlarında oynamıyorlar artık."

Sürekli bir "gençleşme" lafı var. Lucescu da bunu kendisi oluşturmuş gibi konuşuyor. Oysa Fatih Hoca'nın bu anlamda attığı adımlar 2-3 yıl öncesinden başlamıştı. Sonrasında bazı isimleri "içine sinmeyerek" kadroya geri aldı ve sonuç ortada. Bu gençleşmeyi sağlayan Lucescu değil, o akım zaten başlıyordu.

Gençleşme derken de bu futbolcuların altını ısrarla çiziyor. Ağzında sürekli bir Arda Turan, Burak Yılmaz ya da Selçuk İnan lafı var. Mümkün olsa onları alacak yani, gençleşme kısmı da hikaye. Keyifli bir takım olduğumuzu düşünüyorum, gençlerimiz bana umut veriyor. Ne yazık ki bu gençlerin Lucescu'yla heba olması fazlasıyla olası.

Hakan Balta'yı çok severim, buradaki yorumlar onun "futbolculuğu" ile alakalı değil. Kendisinden medet uman, hala futbol oynadığını zanneden bir Lucescu'dan bahsediyoruz. Tolga Ciğerci ve Ozan Tufan da demiyorum, Hakan Balta'yı örnek verdi. Son 2 sezonunda da piyasada yoktu ayrıca, futbolu bırakması da değil konu.

Hangi yılın maçlarını izliyor ya da nasıl bir takımın başına geldiğini zannetti bilmiyorum. Hadi maç sonuçlarına göre bir aksiyon almadınız, şu açıklamaların ardından Lucescu'yu hala sineye çekmek, onun projesi olduğuna inanmak saçmalık. Şu takım bir ışık yapabilir ama Lucescu önderliğinde gerçekten çok yazık olacak.

4 yorum:

  1. Hakan Balta Arda Turan Selçuk İnan isimlerini internette ilk gördügumde dalga geçmek için Caps yapılmış zannetmistim meğer hoca gerçekten soylemis bunu... Çok genç olduğuna katılmasam da bu güzel jenerasyon Lucescu eli ile berbat ediliyor ve koskoca bir milletle dalga geçiliyor adeta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de söyledi. Yönettiği takımdan haberi yok. Gençleşme diyor, medet umduğu isimlere bak.

      Sil
  2. Hakan Balta gafını da geçtim, Tolga Ciğerci ve Ozan Tufan'dan, Volkan Şen'den medet uman, onların futbolculuğunu ulusal düzeyde beğenen bir adamdan yeni jenerasyonun organizatörü olmasını bekliyoruz. Bu adam böyle değildi, bir insan Türkiye ve Ukrayna yılları sonrası bu kadar mı bozar anlamak mümkün değil, tamam kendini modern futbola göre geliştiremedin ama bunun ki düpedüz akıl tutulması. Zenit de çok dayanamamıştı zaten. Keşke Kemal Özdeş gibi kendini A milli takım ile yükseltmek için hedef koyacak, dinamik bir hoca gelse. Belki Özdeş için de erken diyebilirsiniz ama daha kötü ne olabilir ki... Bence tam sırası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Volkan Şen takım bulamadı, şu an boşta. Son yıllarına girmiyorum. Ozan Tufan yıllardır yok, Tolga Ciğerci sürekli sakat ve en iyi döneminde bile ne verdi ki Milli Takım'a. İnanılmaz cidden.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir