1 Kasım 2018 Perşembe

Tempolu, rakibi ısıran, hücumu zorlayan bir Galatasaray bekliyorum


Galatasaray'ın son haftaları pek parlak geçmese de Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana içinde bulunduğu konum çok kötü. Galatasaray maçı öncesi Cocu'yla yolları ayırmaları avantajları ama bu maça Cocu'nun yardımcılarıyla çıkma kararlarını pek anlamadım. Cocu'nun ayrılığı ve rakibin Galatasaray olması nedeniyle mutlaka reaksiyonları farklı olacak. Bu yüzden de maçı rakibin konumundan bağımsız olarak yorumlamak gerekiyor.

Galatasaray'ın iki temel sorunu var. İlki forvet durumu. Eren Derdiyok'un varlığında dahi ilk golü bulmakta zorlanıyoruz ve son 7 maça bakıldığında da sadece 3 gol atabildik. Topu rakip yarı sahada tutmaya odaklı bir forvetimiz, hatta futbolcu profilimiz yok. Bir de buna sakatlıkları eklediğimizde alternatifi dahi olmayan bir yapıya büründük.

Emre Akbaba, Nagatomo ve Fernando dışındaki sakatların geri döneceği belli olsa da hangilerinin 11'de oynayabilecek seviyeye geldiğini bilmiyoruz. En azından alternatif kazandık, kenara bakınca hamle şansı doğdu. Bu bile Galatasaray açısından önemli bir avantaj. Forvete Eren Derdiyok, stopere Serdar Aziz kesin olarak yazılacaktır. Sağ tarafta benim tercihim Feghouli olurdu ama Onyekuru da oynayabilir.

Bir yandan da Fatih Hoca'nın formasyon açısından sürprizi olabilir diye düşünüyorum. 2011 - 2012 sezonundaki Fenerbahçe maçında 4-4-2'ye dönmüş ve bu düzen üzerinde ısrar etmişti. Bugüne bakınca özellikle forvet tarafında hiç alternatifimiz yok. Eren Derdiyok / Onyekuru ya da Eren Derdiyok / Muğdat Çelik ikilisi düşünülür mü acaba. Yoksa hayal mi kuruyorum, bunu göreceğiz. Klasik düzen üzerinden ilerleyeceksek Eren Derdiyok'u önde, sağ tarafta Feghouli'yi bekliyorum.

Muslera
Linnes Ozan Serdar Ömer
Donk Badou
Feghouli Belhanda Garry
Derdiyok

Jailson / Elif / Benzia hattı fazlasıyla temposuz ve yumuşak. Badou Ndiaye / Belhanda ikilisini bu anlamda ön plana çıkarıyor ve özellikle Badou'nun iyi iş çıkarabileceğini bekliyorum. Cocu'nun varlığında Diego Reyes orta sahada düşünülebilirdi, böyle bir tercih daha da işimize yarardı. O vakit Fenerbahçe tamamen beraberliğe odaklı bir yapıya bürünmüş oluyor ve hücümlarındaki üretkenlik fazlasıyla düşüyordu. 

Cocu'nun son haftalardaki diğer denemesi de 3-5-2 yönündeydi. Frey ve Slimani'yi bir arada kullanmaya başlamıştı. Bu düzen de tutmadı tabi, beklediğini alamadı. Cocu sonrasında kalan yardımcıları o yoldan mı yürür yoksa farklı bir şey mi dener bilmiyorum. O açıdan büyük bir bilinmezlik olacak. Slimani'nin yokluğunu avantaj görüyorum, Frey ya da Soldado tercihi bizim biraz daha işimize gelebilecek tipte.

Her iki takımın ortak noktası stoper ikilisi. Bu anlamda çok sorun yaşıyorlar. Galatasaray'da Serdar Aziz'in dönüşü ve Muslera'nın varlığı önemli. Fenerbahçe'de ise Harun Tekin'in güvensiz oynadığını düşünüyorum ve Neustadter tarafı fazlasıyla sorunlu. Bizim sıkıntımız rakibi zorlayacak bir forvetimizin olmaması. Kağıt üzerinde hücum ağırlığı olan kanatlarımız var ama Ömer Bayram'ın varlığı, Feghouli ya da Onyekuru'nun da durumunu bilmememiz yorum yapmamıza engel.

Son yıllardaki derbilerde büyük sorun yaşıyorduk. Fatih Terim göreve geldikten sonra derbilerde gerçek Galatasaray'ı hatırlamaya başladık. Bu maç için de en büyük avantajımız Fatih Hoca olacak. Tempolu oynayan, rakibi ısıran, mümkün olduğunda hücumu zorlayan bir Galatasaray bekliyorum. Son haftalarda kötü olsak da bu maçın havası farklı olacak. Yeniden ayağa kalkmak ve coşkuyu kazanma noktasında çok önemli bir sınav. Kazanmamızı bekliyorum.

24 yorum:

  1. frey fazlasıyla kazma bir oyuncu ama inanılmaz mücadeleci bir oyuncu sürekli pres yapan sürekli zorlayan bir oyuncu havadan da etkili, serdar umarım maç içinde sakatlık sıkıntısı yaşamaz, bu tür oyunculara karşı serdar gibi sert agresif, havadan etkili stoperlere çok daha ihtiyaç oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek forvet oynadığında o presinin, mücadelesinin esprisi kalmıyor. Frey / Slimani fena ikili olmadı ama Slimani bitiricilik noktasında etkisiz kaldı.

      Sil
    2. arkada oynayan oyunculara yarıyor ama bu pres

      Sil
    3. Yarıyor da arkada oynayan oyuncuların üretkenliği 0. Amaçsız bir pres bu.

      Sil
  2. Guzel yazı olmuş.Sosonun fızık durumu ıyıyse oynaması lazım. fb mutlaka gömülecektir top tutacak alacak verecek ender oyuncularımızdan bırısı soso . Onyekuruyu hamle oyuncusu olarak kullanmak daha mantıklı olabılır schalke macını da dusunerek.Linnesi bol bol 0 a indirmemiz lazım ceza sahasında çoğalarak ve maçın kaderini belhanda ndiaye belirler. İpler bizim elimizde skor ne olursa olsun 60-70 dklara sakin girmeliyiz fenerbahce mutlaka fırsatlar verecektır .Ve son olarak özgüven olarak cok kotu durumdalar erken gol bulup farkı kovalayabılırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topu tutmanın yolu Feghouli'nin sahada olmasından geçiyor. Onyekuru topu önüne ister, bence kenardan gelmesi daha iyi olacaktır.

      Sil
  3. İlk 20 dakika çok önemli.Kontra takımı değiller ama top bizde olacak maçın başında ve bunu değerlendirirsek rahat bir maç olur bizim adımıza

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da topu rakip yarı sahada tutarak başarabilirsin.

      Sil
  4. yenilmekten korkan, önce gol yememeyi düşünenen, kısır ve sıkıcı bir takım bekliyorum. 1-0, olabilecek en iyimser skor.

    YanıtlaSil
  5. maalesef terim ankaragücü deplasmanında atılan üçüncü golü iyi analiz edemedi.mariano feguli selçuk belhanda paslaşmaları sonunda erenin attığı gol.daha önce çok yazdım.pırpır kanat oyuncuları ile pas ve set hücumu oynamak oldukça zor.en azından kanat oyuncularından biri pasör özellikli olmalı.diğeri pırpır olabilir.o da gary zaten.yani onyekuru transferi biraz gereksiz oldu.emre akbaba transferide bence gereksiz.sinan gümüş yunus akgün gibi gençler var.hatta atalay var.emre akbabayı almak için gomisi sattılar.saçmalık.

    bu arada shangai sipg de alan ın sözleşmesi ocak ayında bitiyormuş.alınabilir.

    sinan gümüşü bu maçta forvet oynatırım.kötü defanslara karşı driplingini kullanır ve şutunu atar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından bir kanadının oyun kurucu özellikli olması gerekiyor. Bu yüzden Feghouli ya da Akbaba sağ kanatta olmalı diyordum.

      Sil
  6. Galatasaray'ın 11'i: Muslera, Linnes, Ozan, Serdar, Ömer, Donk, Ndiaye, Belhanda, Onyekuru, Rodrigues, Eren

    terimden enteresan 11. sanırım defans yapıp kontra atak kovalayacak bu takım.şu ilk 11 ile set hücumu ve pas oyunu yapmak oldukça zor.terimin kaos futbolu bakalım işe yarayacak mı.pres yap kaptığın topla 2 pasta gole git.bu 11 in olayı bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan'ı en öne yazmak zorunda kalınca iş tamamen dediğine geldi. 1-0'ı ilk yarıda bulamamak büyük sorun olurdu. Sonrasında iyi oyun beklerken de tablo ortada.

      Sil
  7. Kadrolara bakınca maçın tüm kaderini hakemin belirleyeceğini düşünüyorum. Bizim orta sahamız sert, Fenerbahçenin orta sahası ise teknik ve yumuşak. Eğer hakem sertliğe müsade ederse Fenerbahçe için bu maç bitmez ancak en ufak müdahelede düdük çalar ve sarı kartlar çıkmaya başlarsa bu maçta bizim için bitmez.
    Not: Bu yorum maç öncesi atılmış ve Galatasarayın galibiyeti sonunda mutluluktan çıldırmış bir taraftar tarafından atılmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küfür etmek istemiyorum da öyle hakemin ... hakemliğini elinden alayım. Penaltıya bak penaltıya. Hele diğer gol, taç atışını yanlış tarafa verdi, o pozisyon gol oldu. Hani VAR?

      Sil
    2. Hakem belirledi tabii, müthiş bir ön görü. Şovunu yapmak için sahadaydı, başardı.

      Sil
  8. Kadrolar açıklanmışken yazayım. Jailson, Eljif, Benzia 3lüsü var ortada. Jailson dökülüyor, Eljif ve Benzia bir şeyler yapmaya çalışıyor ama çok etkili değiller yine de tehlikeli olabilirler. Ancak çok yumuşak kalıyorlar. Donk, Ndiaye, Belhanda'nın daha etkili olacağını düşünüyorum, iyi oynarlarsa net skor alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jailson dökülürken bir anda bu maçta ayaklandı. Badou Ndiaye 2. yarıda hiç sahada yoktu, bu yüzden dökülmelerinin bir esprisi kalmıyor ki.

      Sil
    2. Maç öncesinde yazmıştım bu yorumu. Penaltıya kadar yazdığım oyun da oynandı kısmen. Bütün suçu hakeme de atamıyorum. Çok çok büyük hatalar yaptı, VAR olmasına rağmen yapıldı bu hatalar. Ama sadece hakemlere de yazamıyorum puan kaybını çünkü hakemler her maç aleyhinde kararlar veriyor zaten. 2-0 yapmışsın dakika daha 50. Orta sahaya kurul, pas yap. Açık bulduğunda pozisyona gir. Rakibine top verme. Koskoca Galatasaray 2-0 yapmış sonra geri çekiliyor. Geçen yıl Aykut Kocaman böyle eleştirilmiyor muydu?

      Sil
    3. Hakemden önce kendi durumumuzu konuşmamız lazım. Eğer bu maçı hakeme ihale edeceksek gelecek haftalar sorunlu olacak.

      Sil
    4. Bu olaylar bu maçta da böyleydi, önceki maçlarda da hatta önceki yıllarda da böyleydi. Hakemler her zaman yapıyor bunu. 2-0 'dan sonra oynanan oyun neydi öyle? Rodrigues 'ben alayım gideyim gol atayım' Sinan 'ben topu süreyim ben gol atayım'... bireysel oynadılar pas yapmadılar. Defansımız da geri çekildi. Fenerin oynaması için ortayı bomboş bırakmış olduk. Biz bunları yapmasaydık, düzgün oynasaydık hakem isterse o dakikadan sonra penaltı versin, sen zaten 3ü atacaksın. Hadi atamadın 2yi yemeyeceksin.

      Sil
    5. Aynen öyle. 3-0'ı bulma imkanı elindeydi, başaramadın. 2-1'den sonra hala ipler sende, sen uyumayı tercih ettin.

      Sil
  9. İlk gol ne zaman gelecek? Maçın hikayesi o zaman başlar bence. İki golsüz golcüsüz kadronun maçı.orta sahamız iş yapacaksa tam yeri zamanı.derbi şansı hakem şansı yanımızda olsun.sonlarda diri kalmak önemli.İlk başta da rakibe nerede olduğunu kiminle oynadığını hatırlatmak.vurduğun gol olsun aslanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk gol ilk yarıda geldi, 2. golü de 2. yarının hemen başında bularak müthiş bir avantaj yakalamıştık. Sonrası malum..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir