24 Kasım 2018 Cumartesi

Tüm bunları yazmama rağmen şu maçı futbolla açıklayamam


3-5-2'nin gelişeceğine inanıyorum. Şu an bu formasyondaki sorun, doğru futbolcuları doğru yerlerde kullanamamak. Ozan Kabak, Maicon ve Serdar Aziz gibi üç stoperi bir arada kullanarak 3'lü savunmayı uygulamak zor. Stoperlerden biri mutlaka orta sahayı ya da kanatları desteklemeli. Bu yüzden de ya orta saha ya da bek orjinli bir isim stopere geçmeli.

Şu an doğru isim Fernando gibi görünüyor. Tabii bu yoklukta uygulayabileceğimiz bir şey değil. Sakatlar, cezalar derken böyle bir kadroyla oynamak durumunda kalıyoruz. Konyaspor karşısında Fernando'yu beğendim mesela, namı olduğu üzere "ahtapot" gibiydi. Bunun yanında hücumu da desteklemek, topla çıkmak zorunda kaldı. Haliyle de maç eksiği ve sakatlıktan yeni dönmesi itibariyle nefesi kesildi.

Belhanda'nın yerine Selçuk İnan olmaz. Selçuk İnan'ı Kayserispor maçında olduğu gibi derine yazınca da olmaz, 8 oynatınca da. Fernando'yu 8 gibi kullandığınızda katkı alamıyorsunuz, elinizde başka bir orta saha da yok. Belhanda'yı arayacağımızı biliyordum, bu sorunu yaşamaya devam edeceğiz. Hücum ve savunma arasındaki bağlantıydı çünkü. Bunun yanında yaratıcılık, topla dikine oynayabilme gibi konularda da bence en iyisi.

En azından Badou Ndiaye olsaydı diyoruz. O da arkasında Fernando gibi bir isimle etkili olabilirdi, defansından top almak yerine daha çok dikine oynardı. Biz ise sakatlıktan yeni dönmüş Fernando'nun önüne Selçuk İnan'ı yazdık ve tempoyu daha da öldürdük. Geri pas yapmak, kendi ekseninde top tutmak dışında bir şey yapmadı. Sadece Feghouli'yle de bir yere kadar.

Konyaspor maçının ilk yarısında pozisyon üretmekte zorlansak bile fena değildik. Fernando'nun iyi dönüşü ve Feghouli / Mariano hattı hücumu fazlasıyla zorladı. Ön alandaki etkisizlik sorun. Onyekuru kayıplara karıştı, Eren Derdiyok'un ise fiziğine oranla hiçbir meziyeti yok. İlk yarı bittiğinde de Feghouli ya da Mariano'nun şapkadan tavşan çıkarması gerek diyordum.

Maicon'un Mariano'ya attığı uzun toplar haricinde geriden oyun kuramıyoruz, baskıyı yediğimizde de dağılıyoruz. Top orta sahaya geldiğinde de hızlı dolaşmıyor, fena halde temposuz kaldık. Bunu biraz da Selçuk İnan'la açıklayabiliriz. Mariano, Feghouli, Fernando ya da Ömer Bayram tarafında sorun bulmadım.

2. yarıda ise etkiyi tamamen sıfırladık. Konyaspor biraz olsun hücumu zorladığında net pozisyonlara giren taraftı. Hatta daha cesur olsa bambaşka şeyler konuşabilirdik. Aradaki fark biraz da kulübeyle alakalı. Yatabare ve Fofana gibi kozları maçı çevirmek adına oyuna alabiliyorlar. Biz kenara bakınca kimle ne yapabiliriz ki?

Şanslı bir gol bulduğumuz doğru. Golden sonra da rüzgarı arkamıza aldık, rakip etkili gibi görünse de net pozisyon vermiyorduk. Onyekuru'nun orada 2. golü atması gerekecek, çok laubali bir vuruştu o. Sonrası malum, Galatasaray'ın nasıl doğrandığı hepimizin gördüğü bir gerçek. Tüm bunları yazmama rağmen şu maçı futbolla açıklayamam. Alenen 2 puanımız çalındı, hem de yaptıkları operasyon hiç de örtülü şekilde değil..

12 yorum:

  1. selçuk yapısı itibariyle ancak derinde oyun kurucu gibi oynar 8 numara da oynayacak ne temposu var ne de hareketliliği,fernando stoper özellikli bir dos + 3 stoper ve 1 kaleci ile geride 6 kişi oynadık haliyle hücumda eksik kaldık,ömer ne önden ne de orta sahadan bir yardım aldı eğer badou veya belhanda olsaydı o yardımı alırdı,marianoya da bi feghouli bazen yaklaştı yaklaştığı zamanda zaten etkili olduk,topu alan oyuncu pas atacak adam bulamadı maç boyunca mesela, konyalılar sürekli ikili üçlü sıkıştırmalar yaptı bu yüzden aşırı derecede pas hataları oldu.Bu arada Lokomotife karşı şöyle çıkardım:ozan-maicon-serdar nagatomo-fernando-ndiaye-linnes(mariano da olabilir açıkçası hocanın kararı)feghouli önde garry-onyekuru,pas yapmaya başladığımız için erene gerek yok onun yerine daha hareketli,savunma arkası koşu yapan forvetler ile oynamak daha mantıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derinde alternatif olur ama önünde iki tane tempolu isim olmak zorunda. Böyle bir lüksümüz de yok. Ayrıca o değişimi en az 3 sene önce yapmalıydı, geçti artık.

      Sil
  2. Selçuk olmuyor artık bunu kabullenmek zorundayiz. Öyle saha içinde lider bir duruşu da yok varlığı yeter desek. Maçı oraya bırakmamaliydik evet ama bu hakkımızın yenmesini doğru açıklamıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu zaten yoktu, yeteneği de sıfırladı. En azından iyi yaptığı 1-2 iş vardı, hiçbiri kalmadı.

      Sil
  3. kayseri maçı aldatıcıydı. üçlüyü aha böyle delik deşik ederler. ilk devre jahovic koşarken maicon'un kaç metre geride kaldığını bi izleyin.

    selçuk deseniz zaten bitmiş. 0 olmuş. 1-2 özelliği bile kalmamış. mutlaka celil oynamalı. belki adam kazanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldatıcı değil, Konya maçının ilk yarısı bana göre iyiydi. Tamamen oyuncu tercihleriyle alakalı bir durum. Belhanda'nın yokluğu dahi olumsuz etken.

      Sil
    2. Ya da bu sezon 4-2-3-1 ve 4-3-3'le aşırı iyi maçlar mı oynadın? 2-3 tane belki sayarsın.

      Sil
  4. Elimizde başka orta saha var.Aslan gibi Celil var.Hazır değil diyerek işin içinden çıkılamaz.Ya da şöyle diyelim selçuk denen futbolcu hazır da ne oluyor sanki?Ne katkı verebiliyor?Celil veya başka biri oynarsa daha mı kötü oynayacak?Hiç sanmıyorum.Hocanın şu selçuk inadından vazgeçmesi gerekiyor gerçekten bıktım şu herifi görmekten.Takıma faydası olmadığı gibi zararı oluyor temposuz olduğu için.İlk yarıda konya çok oyuncuyla öndeydi ve topu kaptırdılar kontraya çıkacağız selçuk topu biraz sürdü sonra nefesi kesildi hatırlarsın o anı belki.Yok işte yok olmuyor ve olmayacak bununla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daima önündeki isimlere bakarak konuşurum. Kastım o. Birçok genç için de bunu yazıyorum.

      Sil
  5. Ömer kötü maç oynadı ama ona da ne diyebilirsin ki zaten düşük profilde biri ve bunun dışında da yardıma kimse gelmedi.Ona yardıma gitmesi gereken ilk oyuncu Feghouli'ydi ama o genelde sağa yakın oynadı.Onyekuru da merkezde bekledi.Sağda Mariano'ya az yardım etsen dahi kaliteli olduğu için idare eder ama sen kalitesiz oyuncunu yalnız bırakırsan o futbolcun da doğal olarak kötü oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü Selçuk İnan sola yakın oynadı, yardım etmesi gereken o. Feghouli'ye şartlanmışsın :)

      Sil
    2. Hayır şartlanmak değil sonuçta Feghouli serbest oynasın diye merkeze çekildi.Selçuk'un kendine hayrı yok başkasına mı olacak

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir