30 Aralık 2018 Pazar

Ádám Szalai & Galatasaray, Fatih Hocanın oyununa kolay uyum sağlar


Bir iddia da Bild'den. Galatasaray'ın Adam Szalai ile ilgilendiği ve 2016 yılında yaptığı yıllık 3 milyon avro'luk teklifi tekrarlaması durumunda transferin gerçekleşeceğini yazıyorlar. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve görünen o ki Hoffenheim'den ayrılacak.

Aslında Nagelsmann'ın kullandığı ve verim aldığı bir isim. Savaşçı ve karakterli bir isim. Nagelsmann'ın kurgusunda ön alanın mücadele özelliği kıymetli, Szalai'den de bunu alıyor. Buradaki avantajlı nokta futbolcunun sezon sonunda bitecek sözleşmesi ve 31 yaşına gelmesi itibariyle belki de son ciddi sözleşmesi olacak.

Fatih Hoca'nın oyununa da kolay uyum sağlar, hatta Elmander etkisi bile gösterebilir. Hocanın 4. dönemindeki en büyük eksiklik forvetlerin mücadele ve pres gücünün olmaması. Hele ki bu günlerde daha da zorlanıyoruz. Bitiricilik kadar pres özelliğinin de sorun olduğuna inanmaktayım.

Alan'dan bitirici etkisini alırsınız. Biraz daha kanat ve teknik özellikli bir isim. Direkt ön alanda olur mu tartışılır ama iyi bir tamamlayıcı. Szalai ise pivot özelliklli. Onu da tek başına kullansak Fenerbahçelilerin Frey konusunda yaptığı eleştirileri yaparız, çünkü iyi bir bitirici değil. Mücadele, çalışkanlık ve pres özelliği tamam ama bitirme konusunda zayıf.

Alan / Szalai ise iyi bir ikili olur, birbirini tamamlar. 4-3-3 ya da 4-4-2 gibi bir kurguda bir arada kullanılırsınız. 4-3-3'de Alan sola yakın oynar ve Sow gibi bir görevi olur. 4-4-2'de ise zaten oynarlar, o konuda sorun yok. Szalai gibi mücadeleci isimlerin diğer özelliği de etrafını oynatabilmesi ve servis yapacak olması.

Feghouli, Emre Akbaba, Onyekuru ve kalırsa Garry için Szalai büyük nimet olur. Zaten Alan'ı tamamlamak adına da doğru tarz. Yine de sezon sonu sözleşmesi bitecek biri için bonservis ödemek istemem. Yıllık ücreti de bahsedilen gibi 3 milyon avro olmamalı, bence yüksek bir rakam. 

17 yorum:

  1. Bu adam aradığımız adam değil Erenden çok farklı değil saç baş yoldurur bize
    Ayrıca ekonomik anlamda yüksek maliyetlerden çıkmak ve gençleşmekten bahsedilirken bu yaştaki ve belkide son sözleşmesi olacak adama 3 milyon vermek oldukça fazla,
    Oyuncu ile kimyanın uymamamsı durumunda elden çıkarmak problem olcaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren'den farklı işte. Szalai çalışkan bir futbolcu, mücadelesi, pres özelliği kıymetli. Eren'in bunları yapabildiğini gördük mü? Sorunlardan biri de topu orada tutamamak değil mi?

      Sil
  2. Elmander'in basarili oldugu zaman ve kadro yapisi itibariyle cok farkli durumdayiz. Bize cok net sekilde bitirici bir adam gerekiyor ve bizim ligde de o tip adamlar is yapiyor. Gomis gibi, Eto'o gibi, Drogba gibi tek hamlede atacak adam lazim ve yine farkli bir örnek Talisca mesela ne kadar mücadele tarafinda vardi ki ama cok kisa zamanda cok basarili oldu sadece bitiriciligiyle. Bu tarz bir adama bitirici forvetle beraber alinirsa sicak bakarim aksi halde tek basina Eren'den birkac gol fazla atabilir ama takimi kesinlikle yarista tutamaz bana göre esas sorunumuz yaraticilik ve bitirememek ve bu oyuncuda ikisi de üst düzeyde degil.

    YanıtlaSil
  3. Yine aynı şekilde Arber Zeneli ismi de çıktı.Onun da sözleşmesi sezon sonu bitiyor ve 2 buçuk milyon euro önerdiğimiz söyleniyor.Yarın itibariyle sezon sonu gelmesi kaydıyla anlaşacabileceğimiz futbolcular için umarım böyle paralar ödemeyiz hele ffp varken

    YanıtlaSil
  4. Böyle düz bir adam 3 milyon avro teklif edeni alnından öpmek lazım. Çok yakından tanımıyorum ama bitirici noktada Elmander'den çok Umut Bulut tadında. Alan'la beraber oynarsa idare eder, Alan formsuz olur atamazsa yandı gülüm keten helva:) Daha geleceğe dönük veya daha net iş yapacak biri olmalı. Onu Ocak'ta bulmak kolay değil. O işi abduşla değil futbolcu networkuna sahip bir profesyonelle yaparsan zor da değil. Sorun biraz da ne kadar kurumsal ya da "I love you hocam"la yönetildiğinde alakalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edilirse kabul edilecek gibi söylendi ama altı da dolmadı haberin. Doğruluğundan şu an şüphelendim.

      Sil
  5. Tamam tecrübe önemli ama Alan ve Adam Szalai 30 yaşındalar. Takımın yaşını biraz fazla yükselt miyormuyuz ? Tamam bir tecrübeli santrafor tamam ama destek adamınıda 30 yaşında seçmek yanlış olur. Katılmasam da senin dediğin gibi Fernando, Mariano yu gönderdik, zaten Maicon gitti ; Takım yinede yaşı çok yüksek oluyor. Bir tane Ozan takımın yaşını ve dinanizm ini arttırmaz. Belhanda, Muslera, Serdar Aziz(kalacaksa), Nagatomo, Donk(kalacaksa), Feghouli, bunların hepsi 28-29 yaşından başlayan oyuncular. Takımda tecrübe çok dinanizm yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükseltiyoruz, bence haklısın. Alan'ın bonservisi olmadığı ve kalitesi yüksek olduğu için bir şey diyemiyorum ama en azından 2. isim daha dinamik olsun isterdim.

      Sil
  6. Cornelius'u tercih ederdim. Bordeaux belki fesih edebilir kiralık anlasmasini.

    YanıtlaSil
  7. Fernando Llorente Galatasarayda haberleri dolaşmaya başladı. Yapbozun eksik parçası tamamlanmış olur mu ? Bu arada iyi yıllar umarım herşey gönlünüzce olur.

    YanıtlaSil
  8. Bi milli maçta bizim defansı baya bı zorlamıştı ama o zamanlar bı kaç yaş daha gençti. Defansı yipratip diğer hucumculari rahatlatmak için çok önemli bir oyuncu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pivot özelliği var, çalışkanlığı ve mücadelesi yüksek. Sorun yaş ve kalite gibi duruyor.

      Sil
  9. Kiralanma zorlanmalı...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir