19 Ocak 2019 Cumartesi

Alan & Galatasaray, bu transfer takdir edilir


Ligin ilk yarısında "forvetsizliği" buram buram yaşamadık mı? Ligdeki mevcut konumumuz, daha da önemlisi Şampiyonlar Ligi'nde ilk 2 şansımızı kaybetmemizi fazlasıyla bu duruma bağlarım. Schalke 04, Porto ya da Lokomotiv Moskova deplasmanı, ortak noktaları 0-0'da kaçan goller değil mi?

Gomis önemli bir çıtaydı ama şartlar uyuşmadı diyelim. Kim haklıydı, kim haksızdı noktasını geçtik, olan oldu. Burada konuşulması gereken Gomis'in dolmayan yeriydi. O boşluk içinde de hangi denemeyi yaparsak yapalım aşıyı tutturamadık.

Ocak ayı transferi için birçok isim yazıyoruz. Yazdığım isimlerin ilk kısmı da Ocak ayı için Çin'de sözleşmesi biten isimlerdi. Alan da bu sözleşmesi biten isimlerin en değerlilerinden;


Guangzhou Evergrande formasıyla toplamda 22 maçta 19 gol 8 asisti var. Geçmiş yıllardaki performanslarına da linkten bakabilirsiniz. Efsane Salzburg'un en önemli isimlerindendi. Alan, Soriano, Mane ve Kampl'lı o takım büyük keyif veriyordu. 4 isim de önemli transferler yaptılar. Alan ve Soriano'nun yolu da Çin'e düştü.

Bitirici ve teknik özelliği yüksek, hareketli bir forvet. Modeste iddiaları ile çıta yukarı çıkmıştı, Alan da en az o ayarda bir forvet. Sahte 9'u iyi oynar, gol kadar asist özelliği de yüksektir. Hücum adına önemli bir akıl. Belki duvar olmaz ama "oyun kurucu" özelliği özellikle kanatlara çok gol attırır. Yaşı da 29. Bana sorarsanız en iyi olduğu zamanlar.

Keşke Soriano'yu da çekebilsek diyorum. Onun gol özelliği Alan'ın da üzerinde ve golün her türlüsünü atabilecek, müthiş bir bitirici. Birbirini de iyi tamamlar bu isimler ve Galatasaray'ın forvet etkisi bir anda tahmin edemeyeceğimiz seviyeye yükselir.

Tek başına Alan'la bu işi bitirmeyiz. Mutlaka iyi bir alternatif de oluşturmak zorundayız. Yine de bahsi geçen Alan ismiyle seviyenin bir anda yükseldiğini söylemek mümkün. Bonservisi yok ve piyasası olan bir isim. Galatasaray için ikna etmek önemli bir olay..

7 Aralık 2018 tarihli yazı..

25 yorum:

  1. keşke bir de fernandao tipi hava toplarında etkili ,top tutabilen fizikli bir santrafor alabilsek, neyse alan ı alma beceresi gösterir umuyorum bizim yönetim, ona da razıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. isim de belki o tarzda düşünülüyordur. Şu yönetim için Alan lüks isim, umarım bozulmaz.

      Sil
  2. Alan ve Soriano. 2 isim de devre arası boşta olacak. Alan'ın yaşı 29, Soriano'nun ise 33. Fiziksel durumlarını bilmiyorum ancak Eren'den daha iyidirler muhtemelen :) O kadar kötü duruma düştü ki birazcık koşsun birazcık topa vursun Eren'den iyidir diyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlarına bakmam, ikisi de yüksek kalite :)

      Sil
    2. Oyuncu kendine baktıktan sonra o kadar önemli değil bence de. Ronaldo, Modric bunlar da 33 yaşında ama taş gibi oynuyorlar. Oyuncu 33 yaşında diye para kaybedeceksin diye bir şey de yok. Eğer düzgün bir sözleşme yaparsan oyuncu oynadığı oyunla zaten parasını çıkartır.

      Sil
  3. Haberi yayınlayan bipspor yani ibrahim seten bizim yönetime çok yakın diye biliyorum.Kaldı ki bundan önceki yönetime de yakındı bipspor ve yazdıkları haberler genelde doğru oluyor.Geçen gün biri Alan'ın Salzburg'a döneceğini de söylemişti beni tek kuşkuya düşüren nokta o.Umarım bizim yönetim alabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllık ücrete bakıyor bu işler. O noktada da Galatasaray ön plana çıkar.

      Sil
  4. Alan-Soriano ikilisini buraya getirmeyi düşünecek futbol aklı yönetimde mevcut değil ama umarım dışarıdan birileri el atar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yılların gördüğümüz en iyi forvet ikilisi olurlardı :(

      Sil
  5. Sözleşmesi bittiyse gidip alınmalı artık yine saçma sapan şeylerden korkup geri çekilirsek iyi bir forvet alınmazsa yönetimin işi biter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Agresif hareket etmek ve biraz da kesenin ağzını açmak zorundayız.

      Sil
    2. Bu işlerde en saglamci olanlar Almanlardir. Köln gitti modesteyi kaptı. Ceza odesen bile ne kadar odeyeceksin ki Modestenin getireceği kazanç kat kat fazla olurdu. Ben transfer konusunda agresif bir tarz pek beklemiyorum bu yonetimden

      Sil
    3. Ceza ödesen diyorsun da 20 milyon avrolardan bahsediyoruz.

      Sil
  6. çin ligi verileri yüksek bir oyuncu burada iş yapar mı yapar ama isteyeceği yıllık ücret sıkıntı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin Ligi değil ki tek konu. Bu adamın Avrupa kariyerini de biliyoruz. Kalitesi belli.

      Sil
  7. Bu sene sampiyonu transfer sezonu belirleyecek su an potada 3 takim var ve en iyi transferi kim yaparsa o buyuk oranda ipi gogusler. Alan'a gelince bu yönetimin konusup konusup alamayacagini dusunuyorum, kendi gelir gider hesap kitabini bilmeyen bir yonetim sonucta imzalar atilmadan kesinlikle inanmam, Linnes'in sozlesmesi bitiyor daha onu bitiremediler ki forvet alsinlar, ben umutsuzum ancak umarim yanilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer takımlar pek transfer yapacakmış gibi görünmüyorlar.

      Sil
  8. Eğer konuşulan yıllık 3.5 + imza parası ise çok fazla para hem maliyetleri düşürmek konuşulup hemde böyle yüksek bi ücret. Zaten takımda saçma bi ücret politikası var zaten takım maddi anlamda sıkıntıda neden böyle yüksek ücretlere devam. 2.5 civarı olsa mantıklı. Oyuncu kabul etmedi mi alma o zaman dünyadaki tek forvet değil ya. Takımlarımız böyle yüksek ücretler yüzünden finansal fair play kıskacına giriyor mu zaten. ondan sonra oyuncu takımla kimyası tutmaz ise elinden de çıkarmıyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin'de aldığı rakam ortada. 3.5 çok görünse de Gomis'e verdiğini ona da vermek zorundasın. Bu ayarda bir forveti bonservissiz bulmak zor.

      Sil
  9. Alan doğru isim ama tek forvet oynaması zor. Oyun sistemi 3/5/2 ya da 4/4/2'ye dönüşecek demektir. Bu da yanında kim olacak sorusunun önem kazanmasına yol açıyor. Pivot tipi savaşçı bir isim artı Emre kanatta belki Feghouli ile sağlı sollu kanatta. Alan olursa değişim rüzgarı esmeye başlayacak demektir. Elbette Terim bize ters köşe yapıp Alan'ı tek forvet oynatır bize de "oluyormuş yahu" dedirtir. Geçmişte yapmışlığı olduğundan bu olasılığı da not etmek gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek forvet oynar aslında, 4-6-0'a yakın bir düzene dönmek gerekir. İdeali 4-3-3 ya da 4-4-2'dir. 4-3-3'ün solunda da rahatlıkla oynar, Garry ve Onyekuru'ya oranla daha büyük katkı verir.

      Sil
  10. Alan 2.forvet tipinde oncelikli ihtiyaç hedef santrfor. 3.5m cok fazla Demba Ba Goztepeye kaça geldi Çin den sen verirsen 3.5 da alir 4 te... 2.5 a ds razı olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan da gerekir. Bitirici, teknik özelliği yüksek.

      Sil
  11. Söylenene göre bonservis de ödeyecekmisiz, bu yönetimin hicbir uluslararasi baglantisi ya da ikna kabiliyeti yok, nasil Italyan kondsiyoner alindiysa transfer icin de Cenk Ergün ayarinda birisi alinmaliydi ara dönem icin, gercekten Dursun Özbek zamanini ariyor hale getirildik. Alan'i alsak bile Uefa maclarina uygun bir hücumcu almis olmuyoruz ki, transferin bitmesine sayili gün kalmis nedir bu rahatlik birisi bana aciklasin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cenk Ergün ayarında birisinin bu kulübe verdiği öyle zararlar var ki :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir