15 Aralık 2018 Cumartesi

An itibariyle Al Hilal'ın forvet ikilisi Gomis / Soriano


Bu sürpriz oldu mesela. Al Hilal sessiz sedasız Jonathan Soriano transferini bitirdi. Kendisi Çin Ligi'ndeydi ve Ocak ayında sözleşmesi bitiyordu. Galatasaray'ın alabileceği olası forvet listesinde de adını sıklıkla andığımız bir isimdi.

An itibariyle Al Hilal'ın forvet ikilisi Gomis / Soriano oldu. İki tane sadece gole odaklı, gol atmayı olmazsa olmaz olarak gören isim. Suudi Arabistan Ligi'nde teknik / taktik çok aranan ama Jorge Jesus gibi de kaliteli bir teknik adamları var.

Galatasaray açısından "hayal kırıklığı" diyemem yine de. Fatih Hoca'nın sadece gol atmaya odaklı bir forvet istediğini düşünmüyorum. Öyle olsa Gomis'le yola devam ediyor olabilirdik. Teknik özelliği olan, bizi hücumda tutabilecek, yine servis yapabilecek bir isim arıyordu. 

Bu anlamda Alan'ı daha değerli görüyorum. Hareketli ve teknik özelliği yüksek bir forvet. Mutlaka 2. bir isme daha ihtiyaç olacak. O ismin Soriano olması değerli olabilirdi. Yapacak bir şey yok, Soriano kariyerinin son yıllarını Çin ve Arap diyarında geçirmiş olacak. Önceliğinin para olmasından da daha doğal bir şey olamaz.

Gomis'in Suudi Arabistan kariyeri iyi gidiyor. İlk günleri adaptasyon sorunuyla geçmiş olsa da son haftaları boş geçmiyor. 12 maçta 10 gol olmuş, mutlaka o sayı yükselecektir. Soriano'nun da olmazsa olmazı gol, duran toplara kadar etkili kullanan bir isim. Gol etkileşimleri ne derece olacak merak ediyorum.

8 yorum:

  1. boşta olan Alan'ı umarım becerikli yönetimimiz alabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan umarım biter, şu an olmazsa olmaz bence.

      Sil
    2. alan'la ilgili HAYAL KURMAYALIM VE BOŞA ZAMANIMIZI HARCAYIP , SON GÜNE BIRAKMAYALIM. alan'i bu istatistikler ile ve bu yaş da buraya getirmek pahali ve zor. hele ki bu yönetimle çok çok daha zor. alamayacağımız isimlerle vakit kaybetmeyelim. bizim yönetimin çapını düşünerek söylüyorum, seleznyov filan alırsak ben okeyim. mustafa pektemek bile olur hiç yoktan bi yeteneği var. hatta eli ayağı tutan herkesi eren'e tercih ederim

      Sil
  2. Çok üzüldüm bu transfere. İleri ikili alan soriano gibi düşünüyordum. Alan oynatan soriano da net golcü olarak iyi bir ikili olurdu. Transfer olmasaydı en azından ihtimal olarak gorebilirdik. Önemli isimleri bir bir kaçırıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soriano iyi bitirici ama başka işlerde pek yok. Hoca bunu düşünmüş olabilir.

      Sil
    2. gomis gibi bi oyuncuyu bırakıp, ben başka türlü santrafor istiyorum diyen hocaya eren derdiyok müstehaktır

      Sil
  3. Türkiye de iş yapacak bı ikili değil bence. Burada çift forvet oynuyorsanız birisi mutlaka mücadeleci yıpratıcı bir oyuncu olmak zorunda... Yoksa iki kişi eksik oynarsin rakibe karşı top o golcülerin yanına uğramaz bile maç boyunca... Al hilal içinse mantıklı bir ikili olabilir adamlar vurdukça gol olur zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru yorum. İdeal ikili değiller, ikisi de bitirme noktasında var. Özellikle Soriano, hızını da kaybetti mesela. Ama aşırı iyi bitirici.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir