9 Aralık 2018 Pazar

An itibariyle Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri diyebilirim


An itibariyle Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri diyebilirim. Olmayan forvet etkisini geçtim, Garry Rodrigues / Onyekuru kanatlarıyla da hücumda ortaya koyulan bir şey yok. Koymanın da imkansız olduğunu söyleyebilirim. 

İki tane açık alan seven, aynı mevkinin futbolcusu. Birini sağa yazınca otomatik olarak bitiyorsun ki bu Onyekuru olursa zaten hiç olmamış oluyor. İkisi bir arada olduğunda da açık alanda etkili olmak dışında farklılıkları olmuyor.

Duvar olabilecek bir forvetin yok. Eren Derdiyok'la top da tutamazsın, kanatlara servis de yapamazsın. Onyekuru'nun Xavi'ye özendiği pas hata da, Eren Derdiyok'un Onyekuru'ya attığı pas peki. Onyekuru'yu koşturmuyor ki. Ya da Garry Rodrigues'e atamadığı pas var, mesafe 1 metre. Mecburen Garry Rodrigues o topu aldıktan sonra 2 kişi arasına girdi, oysa bomboştu.

Biri maç 2-0'ken, diğeri ise 2-1'ken oluşan pozisyonlar. Negatif anlamda kırılma anları işte, sonucu alamıyorsun. Bu alışık olduğumuz bir durum, forvet hamlesi gelmediği ya da Eren Derdiyok ısrarı devam ettiği sürece olacak.

Kanatlara gelelim. Her ikisi de topu önüne isteyen, bitirme noktasında var olabilen isimler. Doğru yerde topla buluşmalılar ki gol gelsin. Ya da açık alanda topu alacaklar ve sonuca gidecekler. Teknik özellikleri düşük, oyun akılları daha da düşük, oyun kurabilme gibi yetenekleri olmayan isimler.

En azından bir kanadınız Feghouli gibi oyun kurucu özellikli olunca biraz daha rahat edersiniz ve hücum aklınız yükselir. Garry Rodrigues / Onyekuru ikilisiyle, bir de forvetiniz yoksa gelebileceğiniz bir yer yok. Bu isimler daha çok topu sağa çeker şut dener ya da 3 kişi arasında kaybolur.

Garry Rodrigues, Lokomotiv Moskova maçı sonrası kayboldu zaten. Kontratı aldıktan sonra da iyice anmaz olduk. Onyekuru da sezon başındaki iyi havasını kaybetti, sağ geçeli adı dahi anılmaz oldu. Bu kanatların Şampiyonlar Ligi'nde etki etmesini bekledim bir de. O imkan ve açık alanlar vardı, kullanamadılar.

12 yorum:

  1. rodrigues göklerdeyken de söylüyordum bi bruma değil diye. hem rodrigues hem onyekuru fena oyuncu değiller tabi ama rodrigues'in geçen sezonki gibi bi performansını bu iki oyuncudan da bekleyemezsiniz çünkü o kalitede değiller. rodrigues geçen sezon yaptı ama sürpriz bi performansdi her zaman olmaz. hem garry hem henry teknikleri yeterli değil. özellikle onyekuru fazlasıyla açık alana endeksli bi isim. ama bruma öyle değildi. hem dar hem geniş alanda iş yapardi. tekniği vardı çalımı çok iyiydi hatta istatistiklerde avrupa'da zirvedeydi. keita'dan sonra gelen en iyi kenar oyuncusu bruma'ydı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'yi farklı kılan mücadelesiydi, artık onu da kaybetti. Bunun adı da olmadan oldum havasıdır.

      Sil
  2. hayatım boyunca zeki oyunculara hayran oldum. zidane, sneijder, özil, modric vs. önce zeka sonra gerisi benim için.

    sırf bu yüzden feghouli'ye karşı daha iyimserim her zaman. garry ve onyekuru'yu izlerken ise işkence çekiyorum.

    onyekuru zaten gidecek. ama garry çok fena elimize kaldı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry maalesef böyle. Geçen sezonun ardından yıldız havasına girdi ve mücadeleyi bıraktı. Bu yetenekte biri mücadeleyi bırakırsa geriye bir şey kalmaz.

      Sil
  3. Hoca oynatan forvet istiyor gomis öyle bir oyuncu değildi deniyor mesela ama Rodriguez ile kaç tane birlikte yaratıp sonuclandirdikları pozisyon vardı geçen sezon? Bu sene bunların hiçbiri yok. Rodriguez gomis e çok top taşıdı gomis Rodriguez e çok gol attırdı. Bu sene gomis yok adını anmak istemedigim uzun pas yapmak nedir top tutmak nedir kafaya çıkmak nedir bilmediginden Rodriguez den birşey beklememek gerekiyor haliyle. Rodriguez varken onyekuru ya gerek var mıydı? Yoktu. O kadar eksik mevkii varken birbirine benzeyen oyunculardan takım kurarsan ve bunlarda yetenekleri kısıtlı adamlar olursa sahadaki oyun da bu kadar olabiliyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in Garry'e duvar olması dahi Garry'e birkaç gol attırdı. Gomis sonrası yaşadığı düşüş net.

      Sil
  4. Emre'nin sakatlığı çok çok etkiledi ancak şu da var ki elimizde Yunus gibi biri var yani bu iki beyin yönünden noksan arkadaşa bu kadar katlanmak yerine fiziği her ne kadar zayıf olsa dahi Yunus'a niye şans vermiyoruz?Sağda Yunus oynasın işte yani Onyekuru zaten pasif, en azından Yunus denensin kaybımız olmaz aksine Yunus iyi oynarsa kazancımız olur ama bunu denemiyoruz bile.Kaldı ki sonradan bile Yunus girmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuyu ısrarla irdeliyorum ama bir sonuç çıkmıyor. Ocak ayını bekleyeceğiz.

      Sil
  5. Feghouli var kanat oynayabilir ama onu da kullanmıyoruz. Sakatlar duzelsin, cezalar bitsin ve forvet gelsin diye beklemekten başka şansimiz yok galiba...

    YanıtlaSil
  6. kesinlikle katılıyorum. garry ve henry ikilisi aynı anda kanatlarda asla olmaz. oyun kurulumuna katkıları sıfır. aslında özellikleri var, top tutup ileri taşıyabilirler ama bunu kullanmıyorlar. tempolu oyunda top kaybettikleri zaman fernandosuz, belhandasız, badousuz ortasaha da dirençsiz kalıyor ve hemen geri kazanamıyoruz. takım beraber hareket de etmiyor. büyük sorunlar var ama ben hala umutluyum, sakatlar cezalar tamamlandığı zaman sadece bir santrfor hamlesiyle takım düzlüğe çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi birbirinin rotasyonu olur, çift forvette Onyekuru forvet olur ama aynı anda kanatlarda olamazlar. İmkansız bu. Pas yapamazsın bir kere.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir