31 Aralık 2018 Pazartesi

Arbër Zeneli & Galatasaray, doğru bir mantık değil mi?


Futbolcu hakkında çok bilgim olmadığımdan bir bilene sordum. Daha doğrusu Twitter'da yaptığı flood'u buradan da paylaşmak istedim. Mikail Serin'in bu anlamda yazdıkları önemli, futbolcuyu tanıma, en azından tarzı noktasında fikir edinmek için mühim.

"Ligde 16 maçta, 3 gol 10 asisti var şu ana kadar. Hızlı, çevik, içeri kateden, hücum oyuncularını iyi besleyen bir kanat oyuncusu. Zayıf yönleri ise güçsüz ve hava hakimiyetinin kötü olması. Edin Visca etkisi yaratır Türkiye’de bence. Arbër Zeneli, 2018 yılında Heerenveen’de rakip kaleye en fazla isabetli şut atan oyuncu (37)."

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor görünse de kulüp tarafından 1 yıllık opsiyon olduğu da söyleniyor. Ocak 2016'da futbolcuyu 1.9 milyon avro'ya transfer etmişler. Eğer opsiyonun doğruluğu varsa teklif ettiğimiz söylenen 2.5 milyon avro'ya bırakma ihtimalleri pek yok. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyorsa da 2.5 milyon avro verme gerekliliği tartışılır.

Mantıklı bir hamle yalnız. Garry Rodrigues'in ufukta olan ayrılığı bizi bu yönde bir transfere itmiş. Doğru bir mantıktır bu. Giden ismin yerine hem daha genç, hem daha ucuz, hem de potansiyel sahibi bir isim atmak doğru futbol aklıdır. 

Bruma'nın varlığında aldığımız Garry Rodrigues gibi. Bruma'nın yeri en doğru şekilde dolduruldu, hem de o gitmeden. Doğru transfer tarzıdır işte, gitmesi olası bir ismin yeri bu tarz bir potansiyelle dolmalı ya da maliyeti düşürmeli, yaşa da takılmıyorum. Bu transferi önemsiyorum ve kaynağına bakınca da doğru olma olasılığı yüksek.

Her iki kanatta da oynayabilir. Mikail onun için "solda oynayan Visca" diyor ve Visca'nın bu ligin bug'u olduğunu düşünüyorum. Çok hareketli ve gole yakın bir isim. Garry Rodrigues'i de üstün kılan gol özelliğiydi, o gidince de aynı tarzda bir ismin gelişi mühim. Onyekuru sezon sonunda gidecek, bize kalıcı bir hamle lazım.

10 yorum:

  1. Tek korkum hollanda ligindem gelmesi cunku hollanda ligi bana gore cok kolay bir lig,sinan gumus gitse gol krali olur o kadar yani ama yine de bu oyuncunun yetenekli oldugunu gercegini degistirmiyor tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hollanda Ligi'nden çıkan birçok yıldız var yalnız. Şu ana kadar Ajax, Psv falan yapmama nedeni o takımlarda daha iyilerinin olması.

      Sil
  2. Maalesef hollanda ligi ile ilgili yaptığınız yoruma katılamıyacağım. Hollanda ligi genelde takımların açık pozitif futbol oynadığı bir lig. Dolayısıyla hücum oyuncuları burada kendilerini daha iyi geliştirebilme şansına sahipler. Zaten baktığımız zaman futbol tarihine geçmiş çok önemli hücumcular hollanda liginde oynamışlardır. Romario ,R9, Suarez, Ibrahimovic ilk aklıma gelenler. Hollandalı olanları saymıyorum bile. Enes Ünal bile bu ligde attığı gollerle ispanya ya transfer oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok yıldız adayı isim var. Şu ana kadar daha iyi bir transfer yapmama nedeni tamamen gidebileceği takımlarda daha iyilerinin olması.

      Sil
  3. Oyuncuyu fazla izlemediğimi belirterek görüş aldığın arkadaşın Visca potansiyeli saptamasından yola çıkıyorum; kanat oyuncusu alacaksan adres Hollanda. Hücumları kanatlardan şekilleniyor. Bu nedenle Premier Lig başta olmak üzere Avrupa liglerine her sene 10 civarı büyük meblağlı satış yapıyorlar. Yani doğru yerden, doğru yaşta alıyorsun. Kosovalı olması adaptasyonu kolaylaştıracak bir faktör. Sezon sonu serbest kalacaksa attır imzayı masaya otur. Sene sonu nasılsa sende. Olmadı kiralıkla idare eder seneye beleşe alırsın. Fahiş bir bonservis bedeli ya da maaş verilmediği sürece bu transfere fitim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o saptamadan doğru yorum yaptım, çok tanımıyorum. Arkadaşıma güvenirim, çünkü orada yaşıyor ve yakından takip ediyor :)

      Sil
  4. Uygun maliyet olursa kesin alinmali 3-4m euro uygun bonservis icin.

    YanıtlaSil
  5. Bu adam adı geçenler kanatlar içinde en mantıklısı hocası da Riekerink. Terim Riekirink'e kıl olabilir genelde halef ve seleflerini sevmez takıntılı davranışlarda bulunurdu zararına olsa bile... 3-4m + satış karından pay verilip alınmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne alakası var, mantıksız bir yorum bu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir