30 Aralık 2018 Pazar

Değişim diyorduk, o değişim adına en büyük gelir kalemi bu transfer olacak


Garry Rodrigues ve Maicon'un satışlarında sorun yok, hatta yazın olmalıydı bu iş. Garry Rodrigues için konuşayım, Paok'un payını bir kenara koyarak bize kalan rakam en az 10 milyon avro olmalı. Suudi Arabistan piyasasında da bu parayı kazanabileceğimize inanıyorum. Ocak ayı döneminde ilaç gibi gelecek rakam. 

Garry Rodrigues'in zirvesi geçen sezondu, maalesef bu sezon o çıtanın altında kaldı. Biraz da "olmadan oldum" havasının kurbanı diyebilirim. Garry Rodrigues'i özel kılan şey yeteneğinden çok mücadelesiydi. Ben oldum diyerek mücadeleyi bir kenara bıraktığında ortada pek bir şey kalmadı.

Şampiyonlar Ligi'nde parlaması ve daha yüksek rakamlara da gitmesi olasıydı. Bu kumardır, bekledik ve kaybettik. Çok büyük rakamları olası görmüyorum, Galatasaray'a kalacak 10 milyon avro civarındaki bir rakam fazlasıyla iyi. "Premier Lig'den" bu parayı verirler demeyin, ortada kimsenin teklifi yok.

O pozisyonda sezon sonuna kadar Onyekuru da oynar, yer yer transfer edilmesi halinde Alan'ı dahi kaydırabilirsiniz. Zaten bu paraya satıldığı an o pozisyona transfer dahi yaparsınız, yeter ki "gelecekte para edebilecek futbolcu" kıstası bir kenara bırakılmasın. Değişim diyorduk ya, o değişim adına en büyük gelir kalemi bu transfer olacak.

Hem Onyekuru hem de Garry Rodrigues bir arada olmadı. İkisi aynı anda olduğunda biri sağa kaymak zorunda kaldı ki bu hem performans, hem hücum aklını düşürdü. Herhangi birini kenardan getirmek ihtimaldi, buna da pek gerek kalmadı gibi. Bu hamlenin arkası dolu olduğundan "ne yapacağız" diye pek düşünmüyorum.

İşin bir de Maicon tarafı var, onu da gün içinde ayrıca yazayım. Bilic'in çalıştırdığı Al Ittihad bizim için ilaç gibi geldi. Her iki futbolcunun da bu takıma gitmesi olası ve en azından 15 - 16 milyon avro kazanmayı hedefliyorum. Ocak ayında böyle bir para değişimin en büyük ayağı olacak.

10 yorum:

  1. Yazdiklarina katiliyorum ve daha önceki basliklardan birinde bir istatistik paylasmistim, bu Onyekuru'nun gol attigi her macta solda oynamasi seklinde ki o istatistik de benzer seyleri gösteriyor yani ikisi birden su durumda lüks kaciyor bize. Yalniz Onyekuru bana göre Garry gibi sürpriz yapabilen bir oyuncu degil ve tapusu da bizde degil ayrica attigi gollerin cogu pek de yetenek gerektirmeyen goller, kisacasi formda bir Garry bence daha iyi o kanatta ama istikrarsiz bir oyuncu ederi varken bence de satilmali. Beni esas düsündüren bugün 10 milyon alsak acik kapatma adina, seneye Onyekuru gidince kanatsiz ve parasiz ne yapariz; zira sampiyonluk bu gidisle zor görünüyor, CL ve lig sampiyonluk geliri de olmadan nasil bir kadro kurariz orasi da büyük bir muamma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry formda değil işte, sorun bu. Onyekuru'yla sezonu idare etmek mümkün bence.

      Sil
  2. 1- gary nin durumu gomis in satılması ile bağlantılı bence.gomisin gitmesi gary yi olumsuz etkiledi.gary bence önemli bir oyuncu.uzaktan şutları ve hızı var.gary nin yerini doldurmak zor.gomise yaptığı asistlerde cabası

    2-kadronun içini boşaltacaklar.bunlar değişimin habercisi değil kadroyu zayıflatmanın haberleri.

    3-gary kadroda varken onyekuru yu kiralamakta neyin nesi.zaten senin elinde gary var.haliyle oyuncunun psikolojisini ve güvenini yerle bir ediyorsun.bir taşla iki kuş.olumsuz manada.hem gary yi kaybettin.hemde 5 ay sonra onyekuru evertona dönecek.sende ne kalacak.sıfır.

    4-emre akbaba transfer hikayesinde oluşturdukları hikayeden sonra bu yönetim aklının kadro mühendisliği yapabileceğine inanıyormusun?albayrak gece uyuyamamış telefon bekliyormuş vs vs. sanki messi yi alıyorlar.vede buna arabesk bir hikaye yazıyorlar.bir kahramanlık hikayesi.milyon avroların döndüğü yerde.buna kim inanır.

    5-biz halen gomis ile emre akbaba takası olduğunu düşünemiyoruz.emre akbaba ile gomisi takas yaptılar.tabi burada dönen paraların (bonservisin)nerelere gittiğide soru işareti kanımca.bu operasyonların normal olduğunu sanmıyorum.ffp de nagatomo yu almak için zaten cavandayı satmıştık.yani ffp açısından sıkıntı yoktu.kirli ve saçma bir hikaye gomis ve emre akbaba olayı aga.

    6- 15 milyon avro gelecek te ne olacak?kulübe giren gelirlerin nereye gittiği sorulmuyor.haliyle gene indiragandi olayları ile yöneticiler ceplerini dolduracak.olay bu.eğer bir kulüpte oyuncuya yatırım yapılmıyorsa o kulüpte indiragandi işleri vardır.ormana soruyorlar.paralar nerde?4 yılda beşiktaşın gelirleri acayip yükseldi.sonuç?borçlar mı düştü.yok.orman şunu söyledi ntv de.kardeşim bu yüksek gelirleri sağlayan benim.benim sayende bu gelirler elde edildi.o halde bu gelirlerin ne olduğunu sorgulamayan manasına gelen bir söz.yani geliri ben yarattım o geliride ben yiyorum.sanki kulüp kendisinin gibi.

    7-önce gomisi sattılar.şimdi gary yi satıyorlar.geçen sezonun şampiyon olunmasındaki iki oyuncu.mugdat ömer bayramla yola devam.

    8-kulübe para girmesi önemli ama bu parayı kimin kullanacağı daha önemli.cl gelirini bu vasat yönetim kullandı.sonuç?sıfır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Katılıyorum, Gomis'in Garry ile ikili oyunları ve duvar özelliği kıymetliydi. Garry bu sayede rakip ceza sahasına verkaçla girip pozisyon doğuruyordu.

      2- Değişim gerekli, ben bunu destekliyorum.

      3- Garry / Onyekuru iyi rotasyon aslında. Kenardan bu tarzda getirebileceğin bir kanat gerekiyordu.

      4- Emre Akbaba hikayesini bilmem ama bence o da gerekli bir hamleydi. Sakatlanmasa bu daha net anlaşılırdı.

      5- Gomis olayı farklı, ben Emre Akbaba olayından bağımsız görüyorum. Gomis'in gidişi tartışılır da Akbaba'nın gelişini tartışmam aga.

      6- Transfer yapacaksın, yapamıyorsan bunu sorgulayacaksın. O zaman izlemeyelim, bırakalım. Boşuna uğraşmayalım.

      7- Garry'nin satışı doğal. İstikrarsız, düşüşte ve para getiriyorken elden çıkartmak lazım.

      8- Umarım Fatih Hoca kullanır.

      Sil
  3. 10 verseler 2 milyon paok'a gidiyor. kasamıza 8 giriyor. müthiş bir rakam. hayal görmeyi bırakalım yoksa elde patlayacak. oyun zekası dibin dibinde bir ismi 8 milyona satmak kitaplara konu olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Suudi Arabistan piyasasını düşünerek en az 10 milyon'u kasaya atmamız gerektiğine inanıyorum.

      Sil
    2. adsız

      dibi görmediğimiz için eldeki oyuncuların yada yeteneklerin kıymetini bilmiyoruz.bizde gomis gitti.fenerbahçede souza fernandao ve guliano gitti.bir süre sonra keşke gary olsaydı deriz sonra.yetenekli oyuncuyu kadroda tutmak transfer yapmaktan daha önemli.raheem sterling nasıl bir dönüşüm yaşadı.gary de formunun zirvesine çıkıyordu ki gomis satıldı ve onyekuru transfer edildi.

      Sil
    3. Garry daha fazla üzerine koyamadı, hatta istikrarsızlaştı. Daha uç noktası yok diye düşünüyorum.

      Sil
  4. 8 düşük rakam olur.Pay vermeyecek olsak iyi rakam ama dursun sağolsun hâlâ onun döneminde yapilan yanlışlarla uğraşıyoruz.Bu yüzden 10 milyon euroya satılmalı.Hatta tek tek de düşünmeyelim senin de dediğin gibi bu ikiliden 15 milyon euro kazanmamız elimizi baya rahatlatır umarım yönetim bunu becerebilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir