31 Aralık 2018 Pazartesi

Demba Ba & Galatasaray, ffp'nin emrettiği ölçüde hareket edebiliriz


Transfer konuşulurken atlanmaması gereken noktanın tekrar altını çizelim. Transfer geliri elde etmeden bonservis ya da kira bedeli harcaması yapamayız. Transferi konuşurken de bu durumu göz ardı etmememiz gerekiyor. Gençleşmek, yeniden yapılanmak tamam ama bir yandan da devam eden bir sezon hedefi var.

Transfer geliri elde ettikten sonra daha farklı planlar üzerinde dururuz. Şu aşamada "maliyet" ön planda ve transfer bedeli olmayacak bazı isimleri transfer etmek önemli. Forvet için en az 2 hamle diyoruz, biri Alan olsa diğeri adına geçici bir çözüm üretilebilir. Ben bu durumu mantıklı buluyorum ve bu anlamda Demba Ba ismi olabilir gibi duruyor.

Demba Ba'nın bedelsiz olarak kiralandığı, sezonun 2. yarısı için de yıllık 1.3 milyon avro ücret alacağı söyleniyor. Geçtiğimiz sezonunun 2. yarısını da Göztepe'de geçirmiş ve kendisi adına iyi bir dönemdi. Hatta o yükseliş sayesinde yeniden Çin yolunu tuttu ve 17 maçta 5 gol 2 asisti var. Göztepe performansı ise 13 maçta 7 gol 1 asist.

Yaşı 33 olsa da 5 aylık bir kiralama formülü üzerinde durulduğu için soğuk bakmıyorum. Kiralama bedelinin olmaması da mühim. Buradaki soru Demba Ba'nın Beşiktaş durumu olabilir. Beşiktaş'a aidiyet hissettiğini düşündüğüm bir isimdi, Galatasaray tercihi enteresan geliyor bana. Diğer anlamadığım da Demba Ba'nın her Çin macerasının Ocak ayı sonrasının Türkiye'ye dönmesi.

Beşiktaş döneminde unutulmaz bir performansı vardı. Çin'e gidişi de o dönem için rekor sayılabilecek bir rakam oldu. Sonrasında sakatlık sorunları yaşadı ki kariyeri boyunca bu sakatlıklarla uğraştı. Göztepe'ye geldiğinde serbest futbolcu statüsündeydi. Sezon bittiğinde herkes Beşiktaş'a gider diye düşünürken rotayı yine Çin'e kırdı.

Demba Ba'yı hepimiz tanıyoruz, tarif etmeye gerek yok. İyi bir bitirici ve fırsatçıdır. Ceza sahası içindeki gol etkisi büyük, ceza sahası dışından da çok iyi bir bitiricidir. Oyun aklı konusunda da herkesin kefil olabileceği bir isim. Yarım sezonda da mutlaka iyi bir katkısı olur. Tek yetmez tabii, Demba Ba'yı alternatif olarak görmek gerekecek. Bu transferi olası "Alan" hamlesi sonrası konuşmak gerekir.

20.12.2018 tarihli yazı..

22 yorum:

  1. Devre arası döneminde çok büyük bir operasyon yapılmaz, yapılamaz. Zaten operasyon için para lazım, artı FFP'den dolayı Galatasaray'ın işi 2 kat daha zor. Hem parası yok, hem de önce satması lazım. Oyuncu sattın, para buldun, bu sefer de istediğin adamları, gelir gelmez sana uyacak hazır oyuncuyu Ocak'da bulmak lazım!!! O yüzden Ocak döneminde operasyon yapılmaz. Paran varsa da yapılmaz. Bunu bir kere Ünal Aysal, Mancini geldiğinde denedi. 9-10 tane saçma sapan oyuncu alındı, ve sonra neler olduğunu biliyoruz. Rezillik, kepazelik, FFP vs... Hala Tarık Çamdal rezilliğini yaşıyoruz…
    Galatasaray Maicon'u elden çıkartıp, 2 tane de golcü alabiliyorsa, kiralık falan bence çok başarılı olur. Ben olsam Mariano'yu bile şimdi göndermem. Çok istiyorsa kardeşim sezon sonu görüşelim, isteyenlere de sene sonunda gelin bu adam bana şimdi lazım derim. Gönderdin adamı, koca 2. yarıyı bir tek Lines ile mi bitireceksin? Ayrıca Mariano'nun kendine has farklı özellikleri var. Önünde güçlü, tempolu bir Feghouli ile birlikte; 2. yarı bizi şampiyon yapıp öyle gidebilir.
    Devre arasında bu takımdan Maicon, eğer teklif varsa Rodriges satılırsa etkisi olmaz. O para ile de 2 golcü alıp işi kapatırız.
    Galatasaray'la ilgili esas teşhisi hoca oyunla ilgili yapmalı: Ha hoca derse ki kardeşim adam gibi santraforum olmadan ben oyunu rakip sahaya yıkacak set oyunu kuramam, büyük takım oyunu oynayamam ilk yarıdaki kısır oyunun, skoru tutamamanın falan sebepleri budur derse; haklı olabilir; buna bir şey demem…
    Ama şu gerçeğe de ne hoca, ne yönetim, ne de oyuncular itiraz etmesinler: Çok kötü bir haziran - Ocak 2018 geçirdik. Berbat bir sezon öncesi yaz hazırlık kampı, çok kötü yaz transfer dönemi, Gomis'in kaybedilişi, yerine kimsenin alınmaması; sezona hiç ama hiç odaklanamamış ve bir sinir küpü gibi başlayan Fatih Hoca ve bunların neticesinde sonrasında gelen bitmek tükenmek bilmeyen adale sakatlıkları, gereksiz saha olayları, cezalar, 'lokum' gibi bir ŞL grubundan çıkamama ve liderden 8 puan geriye düşme vs...
    Artık Hoca dahil herkes şapkasını önüne alacak, hakem, TFF, mhk, medya, oydu boydu bilmem ne demeyecek; herkes işini yapacak. Yönetim golcüleri alacak. Hoca işine odaklanacak; futbol dışı işlere bulaşmayacak. Takımı zıpkın gibi çalıştırıp; şablonlara dayalı oyun düzenleri kuracak. Galatasaray’ın geriden oyun kurma planı, ver Muslera’ya uzun vursun, Serdar, Ozan uzun vursun olamaz!!!. Bizim 1/3 bütçemizdeki Medipol takımı gayet pasla çıkarken sen nasıl bu sistemi kuramazsın bunları düşünmek lazım.
    Hoca bundan daha zorlarını yaptı, daha zor yerlerden dönmeyi başardı. Yeter ki artık yaşının verdiği olgunluk ve bilgelikle, sakin kalmayı başarsın. Yönetim de ona istediği golcüleri getirsin, maaşları ödesin başka gölge etmesinler yeter. Hocanın sakin olması, işine odaklanması, hırsını ve ateşini tamamen pozitif enerji olarak aktarması şart. Fatih hoca pozitif olursa, sakin kalırsa, ve çok çalışırsa biz burden çok güzel geri döneriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılabilir ama önemli ayrılıklar gerekir. Bu da pek mümkün olmadığı için 3-4 transfer düşünebiliyorum, o da Mariano'nun falan gitmesi durumunda.

      Sil
    2. Şu anki durumun 50%'si;

      "Artık Hoca dahil herkes şapkasını önüne alacak, hakem, TFF, mhk, medya, oydu boydu bilmem ne demeyecek; herkes işini yapacak. Yönetim golcüleri alacak. Hoca işine odaklanacak; futbol dışı işlere bulaşmayacak. Takımı zıpkın gibi çalıştırıp; şablonlara dayalı oyun düzenleri kuracak. Galatasaray’ın geriden oyun kurma planı, ver Muslera’ya uzun vursun, Serdar, Ozan uzun vursun olamaz!!!. Bizim 1/3 bütçemizdeki Medipol takımı gayet pasla çıkarken sen nasıl bu sistemi kuramazsın bunları düşünmek lazım."

      bu paragrafta ifade edildiği şekilde. Bizim forvetimiz yok eyvallah da Başakşehir de Riad Bajić ile çıkıyor maça. Olayı tamamen transfer eksenli düşünmemek lazım, sıkıntı çok daha büyük.

      Sil
    3. Bajic'in Eren Derdiyok'dan iyi durumda olduğuna inanıyorum + kenardan Adebayor gibi bir ismi getirme lüksleri var. Senin kulübende hangi forvetin var. Sıkıntı farklı, bence de büyük ama forvet ekseninde de sorun büyük.

      Sil
  2. son derece gamsız, hedefsiz, bitik bir adam. ayrıca bjk sempatisi var. yemin ederim kavgacı seleznov bundan iyi. ve tam tersi gs sempatisi var.

    YanıtlaSil
  3. Alternatif noktasında 1.3 milyon euro yüksek bence.Ayrıca senin de dediğin gibi beşiktaş'a aidiyet duyan bir isim yani gelip de kötü oynarsa bu sefer niye alındı denir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence değil. Alternatif derken, 3 kulvardayız. Tek forvetle de işi götüremeyiz. Demba Ba çok süre alır.

      Sil
  4. Eren ilk yarıda sanırım lig avrupa dahil 10 gol attı bizim takım kötü diyoruz ama forvetinede gol attırıyor Ba da atar şüphem yok ama bu tip transferlere yatıracağımız yıllık ücret bile bize mali anlamda zarar. Satılacağı söylenen isimler satılsa yazın kimi satıp transfer yapıcaz mesela bilen yok. gerekirse sezon sonuna kadar kiralık sezon sonu bonservis zorunluluğu şeklinde şatış yapılmalı, doğru planlama şart yani alıcağımız her oyuncunun satılabilir yada zararsız elden çıkarılabilir olduğuna dikkat edilmeli.

    Fatih hoca artık gerekirse manager gibi oyuncularla görüşmelerde yapmalı, liste verdim yönetim halleder diye beklerse yandık yazın 3 ayda halledemeyenler şimdi sıkışık dönemde 1 ayda mı halledicek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol atıyoruz, bitirmek sorun ama lig için o kadar büyük bir sorun değil. Yine de orada mücadele ve kalite noksanı büyük.

      Sil
  5. Göztepe taraftarinin kendisine yaptigi protestoyu hatirlayinca bizde daha da büyük sorunlar yasanabilecegini düsünüyorum, bence de daha uygun birini bulmaliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte sorun noktası da o. Beşiktaş durumu ne olacak bilemiyorum.

      Sil
  6. Alan oldu gibi. Demba ba veya bir başkasıyla tamamlanacak forvet. Bu nedenle Demba Ba'ya itirazım var. 90 dakika ve sürekli oynatamazsın, sakatlık riski var ama Alan'ın yanına da savaşçı, hava toplarında boğuşan biri gerek. Bu haliyle Alan'ı tamamlayacak ideal isim değil Senegalli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Szalai ismi geçince de burun kıvrıldı. Doğal gerçi, maliyet yüksek. Ama doğru tarz buydu.

      Sil
  7. Szalai mi Demba Ba mi? Szalai daha caliskan Demba Ba daha yetenekli Szalai'nin toplam maliyeti daha fazla.

    Son bi soru Göztepe Demba Ba'ya ne kadar odedi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 milyon küsür ödedi, yıllık ücret olarak.

      Sil
  8. Cornelius gibi diri mücadeleci hatta hızlı bir adam daha cok ise yarardı. Demba Ba eski gücünde değil. Oyunu yıkamazsan cok faydası olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yarardı ama o çapta bir ismin adı geçmiyor nedense.

      Sil
  9. Llorente mi Demba Ba mi? Szalai'yi saymiyorum son transferi olacak rol oyuncusuna bonservis odemek su yoklukta mantikli degil. Llorente sanki daha iyi olur ama 5 aylik. Kira yani.

    YanıtlaSil
  10. Demba Ba Szalai Andy Caroll yaşlı ve bonservissiz ya da bonservisi düşük oyuncular ama toplam maliyet satışlarının olmaması yuksek maaş vs düşününce Maicon ve Garry'i satabilirsek 2 metrelik Nijeryalı Paul Onuachu Danimarka Mitjylland forvetini almak bence daha mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim bilmiyorum ama öyle bir imkan varsa doğru tarz olabilir dediğin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir