15 Aralık 2018 Cumartesi

Her şey doğru bonservis ve yıllık ücrette yatıyor


Her şey doğru bonservis ve yıllık ücrette yatıyor. Ömer Bayram transferini övme nedenlerimden biri de alacağı yıllık ücretti. Bu sayede kolaylıkla elden çıkabilir, herhangi bir zararı da olmaz. Beğenin ya da beğenmeyin, Cavanda'dan da bonservis kazanmanın ve bu kadar kolay transfer olmasının nedeni aldığı yıllık ücretti.

X kulüp de o rakamı kolaylıkla karşılayabiliyor, hatta üzerine bile çıkabiliyor. Ömer Bayram'ın Galatasaray'dan alacağı yıllık ücret bandı 400 - 500 bin avro bandında değişiyor. 400 bin avro da bonservis bedeli verildi ve bu adam 27 yaşında. İyi kötü Milli Takım rotasyonunun içinde de yeri var.

Fransa 1. Lig ekiplerinden Amiens'in Ömer Bayram'ı transfer etmek istediği söyleniyor. Ondan da bu anlamda bonservis beklentim 1.5 - 2 milyon avro arasında. 400 bin avro'ya aldığımız ismi bu rakamlara satabilmek büyük bir başarıdır. Mariano ve Maicon hakkında da çıkan haberler derken o değişim başladı gibi.

Ömer Bayram'ın Galatasaray kariyeri fena başlamamıştı. Nagatomo'nun alternatifi noktasında görüntüsü de gayet iyiydi. Ne zaman ki Nagatomo'nun sağlık sorunu oldu ve forma Ömer Bayram'a geçti, o vakit futbolcunun yetersizliğinden bahsetmeye başladık. Bugün Nagatomo dönmüş olsa da Ömer Bayram'ın akıllardaki görüntüsü Nagatomo'nun yokluğunda gösterdiği performans.

Tempo ve enerji tamam ama yeterlilik noktasında sıkıntılar var. Tekniği düşük, savunma aksiyonunda zayıf kalabiliyor ya da bitirici etkisi düşük diyelim. Son haftalarda "kurtarıcı" nidasıyla oyuna alınması ve kaçırdığı goller ise onun suçu değil. Oradaki yetersizlik "teknik heyet" bazında. Bu da maalesef Ömer Bayram'ı ateşin içine attı.

Anlamadığım bir nokta var. Bu sezon Akhisarspor ve Galatasaray'la maçlara çıktığı için 3. bir takımda daha forma giyebilir mi bilmiyorum. Böyle bir teklifle geldiklerine göre bunu araştırmış olmalılar. Bu tarzda transferleri konuşmaya devam edecek gibiyiz, "gidecekler" noktasında haberler hızla çıkmaya devam ediyor.

6 yorum:

  1. zaten vole ile gol atacak bir tekniği olsa 400 bin euro niye alsın,bitiricilikten ziyade 400 bin euro alan adamdan nagatomo performansı beklemek en baştan yanlış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Nagatomo'nun arkasında sırıtmıyordu, ne zaman ki düzenli forma giymeye başladı, o vakit sorun oluştu.

      Sil
  2. bu adam için 400 verdik. 500 e satsak 100 bin kar etmiş olacağız. müthiş bir başarı bu.

    ancak transfer zor gözüküyor. 1 sezonda 3 takımla resmi maç işi biraz karışık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona ben de takıldım ama ciddi görünüyorlar.

      Sil
  3. kaçırdığı goller de değilim ben. erenin atması lazım, bu adamın atması extra olurdu zaten. ömer hk. en acı hatıram muslera ile ortaklaşa yedirdikleri fb nin penaltı golü. arkaya o kadar bariz adam kaçırmasa, muslera da gereksiz yere islayı biçmese o maçı ve belki de sezonu kazanırdık. o maç ve o penaltı her anlamda kırılma noktası oldu. maalesef ömer de o penaltının 50% sebebi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O noktaya inersek haklısın. Her şeyin başladığı yer oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir