12 Aralık 2018 Çarşamba

Hoca "değişim" diyor, olmazsa olmazımız bu


Porto karşısında alınan mağlubiyete rağmen "reaksiyon" görmek beni mutlu etti. Maç sonunda Fatih Hoca'nın açıklamalarıyla da gelecek adına biraz olsun heyecanlandım. Hoca "değişim" diyor, olmazsa olmazımız bu. Değişebiliriz, bunun için biraz "futbol aklı" lazım. Yönetime zerre güvenim olmasa da hocanın varlığına inanıyorum.

"Bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak istiyoruz. Bu net..."

"2 Lig, 1 de kupa maçımız var. Onlar bitsin öncelikle. Görüşmelerimiz de sürüyor. 2 tane yabancı eksiğimiz var. 14 yabancı serbestliği var, 2 eksiğimiz var. Oyuncu almak için de satmamız lazım. Onun için de görüşmeler sürüyor."

"Ciddi sözleşmeler var. Bu sözleşmelerden en az zararla ya da hiç zarar yaşamadan kurtulmaya çalışıyoruz. Umarım istediğimizin %100'üne yakın bir değişim gerçekleştiririz."

"Bir değil, birçok mevkiye ihtiyacımız var. Genç oyuncuları kadromuza katacağız. Gençten kastım, yaşlı olmayan oyuncular. Bu aşamada çok transfer yapabiliriz. Ocak ve Temmuz dönemlerinde toplam olarak söylüyorum."

Yönetime güvenmiyorum, günlerdir de ısrarla eleştiriyorum. Eleştirmeye de devam edeceğim. Yine de hocanın varlığı mühim işte. Ocak ayında transfer yapacaklarına eminim, başka şansları yok. Hocanın bu söylemlerinin altı dolu olduğuna inanıyorum, en azından inanmak zorundayım.

Mustafa Denizli dönemindeki gibi "kuruyan dalları budayacağız" durumu oluşmaz. Oluşacaksa da hoca istifa etsin, yönetim oturduğu yerde 5 dakika duramaz. Bunu da bildikleri için harekete geçmek zorundalar, başka şansları yok.

Değişimin gerekli olduğuna da inanıyorum. Geçen sezon başında iddialı ve pahalı kadro kuruldu ama genele baktığımızda "tek atımlık" bir hava var. Genç bir ekip kurulmadı, geri dönüşü yok. Takımın gençleşmesi ve biraz daha dinamizm kazanması gerekiyor.

Forveti geçtim, başka ihtiyaçlar da olacak. Gitmesi gereken isimler var, ciddi kontratlarla da uğraşıyoruz ve yaş ortalaması genç değil. Alttan gelen iyi gençler var, onlar da bu yapının içine girebilir. Transferde ise biraz daha geleceğe dönük adımlar atmak gerekecek.

Bugünden bazı şeylerin belli olması gerekecek. Gitmesi ve gelmesi düşünülen isimler bellidir ama somut adımlar gerekiyor. Gidenler ve gelenler belli olmalı. Klişe olan "kampa yetiştirmek istiyoruz" durumu da gerçekleşmeli. Bekleyelim bakalım, bunu ısrarla takip edeceğim.

24 yorum:

  1. gomis olayında olduğu gibi evdeki bulgurdan olmayalım yeter, ben de bu yönetime gram güvenmiyorum, şimdi elimizdeki kaliteli oyuncuları maaşları yüksek diye gönderip yerlerine onlardan alt seviye oyuncu alınırsa işler sarp sarpa sarabilir,bence hoca yönetime güvenmemeli bak gomisin gitmesine izin verdi 2 santrafor gelecek diye sonrası malum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ondan korkuyorum. Umarım planlar, programlar, hamleler şimdiden bellidir ve anlaşmalar olmuştur.

      Sil
  2. kimi göndermek istersin deseler bir tek maicon derim açıkçası,feghouli,belhanda,mariano gibi oyuncular bir araya gelince çok acayip şeyler çıkıyor ortaya, bu adamları takımda tutardım,özellikle yıllardır sağ bek sıkıntısı yaşamış bir takımın marianodan bu kadar kolay vazgeçmesi doğru değil bana göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Maicon'u ilk sıraya yazarım ama ciddi teklif alacak herkesi gözden çıkarabilirim.

      Sil
  3. gitmesi gerekenler kim mesela sana göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon mesela, ilk sırada. Diğer isimler için teklifleri görmek lazım.

      Sil
  4. Mariano, Linnes ikilisi bozulmasın lütfen ya... Yıllardır sağ bekten çeken bir taraftar grubuyuz, bu kadar kolay kaybetmeyelim. N'diaye zaten gidici. Maicon'u söylemeye gerek yok. Onyekuru da sene sonu gider. Rodriguez soru işareti. Her ne kadar Feghouli hayranı olsam da, bu senenin kalanında göstereceği performansa göre kaderi şekillenir. Ki çok da umutlu değilim. Çünkü çok istikrarsız. İnşallah yanılırım. Fernando'nun, Nagatomo'nun, Muslera'nın ve Linnes'in kalacağı kesin gibi. Dipnot: Linnes ile hala sözleşme yenilenmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano gidecek, bugün olmazsa yaz aylarında. Bundan eminim :) Ciddi teklife de satarım.

      Sil
  5. mariano gitsin, hatta biraz para kazansak şahane olur. esas linnes kaçacak böyle giderse. derhal uzatılmalı yoksa başkasına imza atar.

    transfer anlamında yönetime asla güvenmiyorum ben de. seleznov gelsin öpüp başımıza koyalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'i tutar, o ayarda bir isim daha bakarım ben.

      Sil
  6. Ciddi kontratlar söylemi çok önemli.Sürpriz ayrılıklar olacağına işaret bu söylem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kontratlardan çıkarken yenilerine imza atmamak gerekiyor.

      Sil
  7. 3 lu savunmadan neden vazgeçtik onu anlamış değilim. İyi gidiyordu takım nispeten. Öncelikle karar verilmesi gereken şey sistem ve oyun anlayışı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca kendi açıkladı, 3lü 5li benim işim değil diye. 4-3-3 odaklı fazlasıyla, ilk fırsatta döndü. 4-3-3 - 4-4-2 arası gidip gelecek gibiyiz.

      Sil
  8. ndiaye, onyekuru (başkasının futbolcusu yerine kendi futbolcumuzu geliştirelim), rodriguez, donk, muğdat, eren, sinan, selçuk, maicon, feghouli, belhanda.
    bu oyunculara para verildiği anda gönderilmeli. eren sinan onyekuru maicon hiç düşünmeden gitmeli para verilse de verilmesede. kiralık yabancı diye birşey olmamalı bence belli bir yaşın altında. yani 34 yaşında ribery yi getir ama 24 yaşında onyekuru yu getirme.

    Takımın gençleşmeye ihtiyacı var dediğin gibi bu açık. ayrıca maaşların TL ye dönmesi gerekiyor ve azaltılması gerekiyor o nedenle yüksek ücret alanları göndermek gerek. satmasak bile mesela selçuk 3m euro alıyor bundan kurtulmak bile kardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 garanti, yüksek maaşlı isim olabilir. Onlar etrafında takım kurarsın ama herkese bu paraları veriyoruz biz.

      Sil
  9. Linnes şu takımda kalması gereken ilk adam olduğu düşüncesi içerisindeyim muslera yıllardır bu takımda olduğu ve ondan şu an için daha iyi kaleciyi alamayacağımız için gidemeyecek tek futbolcu ama linnes gönderilmemesi gereken veya kaçırılmaması gereken tek adam. nagatomo nun yaşı olduğu için değiştirilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera da gidebilir, ben sıcak bakıyorum o işe. Maaşı çok anlamsız ve şu sıralar o ayarın çok uzaklarında.

      Sil
    2. Muslera gönderilecekse 3-5 milyona gönderilmez. Güzel bir bonservis olursa olur o iş. Ama Muslera kalacaksa da maaşını düşürmeleri lazım ki bu da çok olası görünmüyor çünkü sözleşmesi geçen yıl yenilendi. Kaldı ki Muslera'yı satıp kimi alacaksın?

      Sil
    3. Şu an maaşı noktasındayım biraz da :) Güzel bonservis geleceğini hiç zannetmiyorum. Gideceği en iyi takımlar da River / Boca ayarı olacaktır.

      Sil
    4. bende musleranın yüksek bir bonservis bedeli kazandıracağını zannetmiyorum. zira zaten kaleciler normal futbolculardan çok daha düşük bonservis bedelleri ile transfer ediliyor. courtouis bile 35m euro ya transfer edilip senede 3m euro alıyor. Burak'ın dediğine düşününce ve biraz piyasaya bakınca katıldım. Muslera dünyanın en yüksek maaşlı kalecilerinden bir tanesi türkiyede ise en yüksek maaşlı 5 futbolcudan bir tanesi durumunda. dolayısı ile evet bence de 10 15m euro bandında bir teklife satısın. tabi burada yerine kim gelecek sorunu. artık bunu da düşünüp planlamaya başlamamız lazım. 2000 jenerasyonundaki futbolculardan sürekli bahsediyorsun orada kalecilerin durumu nedir?

      Sil
    5. Altta iyi kaleciler var ama bu ağırlığı kaldırabilecek bir potansiyel yok. O durumda tecrübeli, ne verebileceğini bildiğimiz bir kalecinin peşine düşebiliriz.

      Sil
  10. ozan, emre, serdar haricindeki herkes gönderilebilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir