13 Aralık 2018 Perşembe

Kötü golcü, bu kadar basit


Eren Derdiyok'u eleştirmek, hatta daha da ileri giderek "forvet" dahi olmadığını iddia etmekten daha doğal bir şey yok. Dün yaptığım eleştiri "kötü golcü" olduğu üzerineydi ve şu yoruma dahi duyar kasan takipçiler oldu. Gerçekten inanamadım.

Önemli bir cv'si olduğu kabul, bunu ben de dile getiriyorum. 60 kez İsviçre Milli Takım forması giymiş, iyi kötü Leverkusen / Hoffenheim gibi kulüplerde forma giymiş. Tüm bunlar onun "kötü golcü" olduğu gerçeğini değiştirmiyor ki.

Doğal olarak Galatasaray performansına bakıyorum. Yıllık 2.1 milyon avro kazanıyor, bonservisine de 4 milyon avro verilmiş bir futbolcu. Beklentiyi bu rakamlar üzerinden okumaktan daha doğal bir şey yok.

Forvet adına tek alternatif kalması onun suçu olmasa da performansını eleştirmek de suç değil. Şanstır nihayetinde, bunu daha iyi değerlendirme imkanı var. Şampiyonlar Ligi oynuyor ama ortada çaba ya da yeterlilik göremiyorum.

Galatasaray kariyeri 82 maçta 24 gol 6 asist. Bu sezon ise toplamda 16 maçta 8 gol. Kaçan gollere baktığımızda ise Şampiyonlar Ligi'nden neden elendiğimiz sonucu ortaya çıkıyor. Sadece onu da eleştirmiyorum, işin bir de Onyekuru ayağı var.

"Kötü golcü" bu kadar basit. Kaçırdıkları bunu söylüyor, bomboş pozisyonlar. Oyun içindeki sıfır etkisini konuşmuyorum bile. Galatasaray'ın forveti büyük bir handikap, rakipler adına da çok büyük şans. Maliyeti de düşünerek "izlediğim en kötü Galatasaray" forveti dahi diyebilirim.

10 yorum:

  1. Kötü golcü mü? Hocam golcü falan değil bu adam. ''Kötü Futbolcu''. Adamda futbol adına hiçbir şeyden 1 gram yok. Her zaman söylerim, 88-90 arası doğumlu futbolcuların %80'i boyu, posu fiziği olduğu için futbolcu yapılmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Golcü değil bence de, bu ayarın forveti falan da değil. Kötü futbolcu tanımına da katılıyorum, hatta sıfır aidiyet diyeyim.

      Sil
  2. Kötü golcü! Bu kadar basit. Kabahat bizleri ona mahkum edende. O da isterdi bulduğu fırsatı değerlendirmeyi, goller atmayı ,Gomis in boşluğunu doldurmayı... Ama yok işte, kapasitesi bu kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki kabahat onu tek alternatif bırakanlarda.

      Sil
    2. Kapasite yok tamam da mücadele de yok bunda.Frey de yeteneği kısıtlı bir forvet mesela ama her maç elinden gelen mücadeleyi sergiliyor.Bu herif yürüyor kafasına göre

      Sil
  3. hocam , eren'e bi top verelim. bomboş bi sahaya koyalım. ayağına topu koy , eren o topu 10 metre sürüp taşıyabilirse sağsalim bi şekilde , ben bi daha futbol yorumlamam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla çıkışları, sürebilmesi de sorun. Açık alanda topu aldığında afallıyor ve tercihi genellikle hatalı oluyor.

      Sil
  4. Kötü golcü değil kötü forvet.Hatta kötü futbolcu diyelim çünkü futbol sadece yetenekle oynanmıyor.Aidiyet desen yok, saha içinde çaba gösterme desen yok.Kötü karakterli futbolcu.Galatasaray tarihinin en kötü forveti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet / performans dengesinde katılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir