14 Aralık 2018 Cuma

Linnes'in bu sözleşmenin ardından sağ bekte ilk tercih olması gerektiğini düşünüyorum


Linnes'in sözleşmesinin uzayacağı bilinen bir gerçek. Uzatılmalı da, sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Zam almasından da daha doğal bir şey yok, bu anlamda kazanacağı rakama takılmam. Takımda işini istikrarla yapan birkaç futbolcudan biri. Böyle bir sağ beki neden bedava bırakalım ki.

1 milyon 350 bin avro'dan 3 yıllık sözleşme imzalanacağı söyleniyor. Mevcut kazandığı rakam 950 bin avro civarında. Takımda zam alan ya da aldığı maaşa göre gösterilen performanslara baktığımızda "Linnes'in aldığı zam fazla" diyecek kimse yoktur.

Bu tarz profesyonellerle yola devam edilmesi gerektiğine inanıyorum. Garanti bir sağ bek. Hatta sol bek ya da orta sahada da rahatlıkla kullanabileceğiniz bir isim. Mücadelesinden ödün vermez, aidiyet sahibi, profesyonel, sorunsuz ve yaşantısıyla da örnek.

Bundan sonrasını konuşalım. Mariano / Linnes rotasyonu adına her ne kadar "müthiş" desem de şu noktadan sonra lüks gözüyle bakıyorum. Mariano'nun kalitesi ya da yetenek eşiği konusunda asla kötü bir ifadem olmaz ama istikrarını sabaha kadar tartışırım.

Linnes'in bu sözleşmenin ardından sağ bekte ilk tercih olması gerektiğini, Mariano'yla da yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Linnes'in alternatifi yine Linnes'in transfer ediliş tarzında bir sağ bek ya da alttan gelen Emirhan Civelek gibi bir isim olabilir.

Ya da Nagatomo'yu sağ bek ihtimallerinden biri gibi düşünmek mümkün. Bu durumda sola bir hamle yapılabilir ya da orayı da Süleyman Luş gibi alttan gelen bir isimle doldurabilirsiniz. Fatih Hoca da bu durumun altını çizdi, bazı sözleşmelerden çıkmak zorundayız. 

Bence Mariano da bu isimlerden biri. Linnes'i ilk alternatif olarak düşünmenin zamanı geldi. Bu işi de sezon sonuna bırakmadığımız için mutluyum. Sırada Ozan Kabak'ın uzatılması gereken sözleşmesi var. Yeni dönemin adımları böylelikle atılmaya başlar.

10 yorum:

  1. Güzel adam, katkı veriyor ve aidiyeti yüksek ayrıca asgari ücreti 2 milyon avro olan bir takımda 1.3'e fit. Daha ne isteyelim diyerek geç kalmadan sözleşme uzatmakta yarar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sözleşmeyi verdiğim an da Mariano'yla yolları ayırırım.

      Sil
  2. Mevcut şartlar altında lüks gibi görünse de Avrupa Ligi'nde ilerlersek (ilerleyebilecegimizi dusunmuyorum) gerekli olabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer yapabilirsin, x ismi kiralayabilirsin ya da Nagatomo'yu sağda düşünüp sola bir hamle yapabilirsin.

      Sil
  3. Standart bir oyuncuya bu kadar para vermemin manası yok.Aynı ücreti teklif etsek Linnes hayır mı diyecek ? Yönetim tam bir hayal kırıklığı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes istikrarlı bir alternatif. Standart olduğuna katılmıyorum. Galatasaray'da aldığı rakamı x yerde rahat bulur, üzerine dahi çıkar.

      Sil
  4. 1.3 çok bence.. 1.1 e de imzalar.. gs para saçma huyundan vazgeçemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basında o rakamlar konuşuluyor diye öyle yazdım.

      Sil
  5. Oynadığında elinden geleni yapar.Oynamazsa ses etmez ve daha çok çalışır.Aidiyeti de yüksek bir oyuncu.İstikrarı da var.Yaşı da çok yüksek değil.Tüm bu şartlarda sözleşmesinin uzatılacak olması güzel olacak

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir