15 Aralık 2018 Cumartesi

M.Başakşehir 1-1 Galatasaray, nihayet oyun disiplinini de hatırladık


Bu sezona yönelik en büyük eksiğimiz "isyandı". Skordan bağımsız, Galatasaray yediği herhangi bir golün ardından psikolojik olarak dağılıyordu. 2 maçtır bu anlamda ışık var. Porto karşısındaki isyan büyüktü, Başakşehir karşısında ise dağılmadık. Rakip neredeyse 1-0 erken başladı maça ama erken geri döndük.

Başakşehir bir düzen takımı, beğenin ya da beğenmeyin. Planları var, şu ana kadar işledi ve bu sayede lider durumdalar. Böyle bir düzen takımına karşı da mevcut malzemenizle ancak bu kadar oynarsınız. Galatasaray'ın doğru bir planı, daha doğrusu disiplini vardı ve en son ana kadar bunu bozmadı. Bu maça iyi çalışmışız, demek ki hoca saha içine odaklanmaya başladı.

Porto maçının 2. yarısında olduğu gibi 4-4-2 başladık. Feghouli'nin oyun içi liderliğine daha düzenli oynayan bir Galatasaray var. Forvet etkimiz sıfır olsa da en azından hız ve oyun aklı tarafında etkili olabiliyoruz. Başakşehir'in Emre Belözoğlu / İrfan Can Kahveci / Mossoro orta saha üçlüsü kağıt üzerinde fazla ofansif ve doğal olarak topa sahip olan taraftılar.

Açık alanda, kaptıkları toplarla ceza kesebiliyorlar. Bu anlamda Visca'yı durdurmak lazımdı, bir an bile disiplini bozmadan bunu başardık. Orta sahada da Fernando / Badou Ndiaye ikilisinin iyi bastığını düşünüyorum, işin sertlik tarafı bizim lehimizeydi. Açık alanlarda etkili olsak da rakip ceza sahası içi ya da çevresinde bitirici değiliz. Finali yapamadığımız her an da rakip geliyor. Ocak ayında aşılması gereken problem tam olarak bu.

2. yarıda Garry Rodrigues / Selçuk İnan değişikliği tüm tempomuzu bitirdi. Düzen değişti bir kez, 4-3-3'e dönmek durumunda kaldık ve orta sahada herhangi bir pas etkimiz yoktu. Top yine rakipteydi, biz ise kaptığımız toplarda hızlı çıkarak etkili olmaya çalıştık. Pozisyonlar da olmasına rağmen bitiremiyoruz. Bunun yanında rakibin de pozisyonları var. Dengeli görünse de Galatasaray'ın disiplininin ön plana çıktığı bir maç izledik.

Rakibin ilk hamleleri Elia / Adebayor oluyor, biz ise kenara baktığımızda kimseyi göremiyoruz. Garry Rodrigues çıkarken oyuna Selçuk İnan girmek zorunda kalıyor ve ben bunu eleştiriyorum. Düzeni bozmamak ve daha cesur hareket etmek lazım. Şu açık alanları çok daha iyi değerlendirebilirdik. Başakşehir'in mevcut oyuncularımızla dengesi bu kadar bozulabilirdi. Bir de forvet ve hücum etkimizin olduğunu düşünsenize.

Feghouli son 2 maçtır ön planda. Bugün Eren Derdiyok çıktıktan sonra sahte 9 gibi oynadı mesela ve yine iyiydi. Böyle bir oyun aklını unuttuk, anlamsız şekilde kenarda beklettik. Bunun hocaya yazacağını düşünenlerdenim, neyse ki bir şekilde geri döndük. Rizespor maçını kazansak bu beraberlik için pozitif konuşurdum, şu aşamada kazanamamak kötü. Yine kaybetmemiş olmak bizi yarış içinde tutacak.

30 yorum:

  1. Sivas maçını mutlak kazan, devre arası forvet ve stoper alıp şampiyon ol bu kadar basit. Stoperi geçtim sadece forvetimiz olsa bu maçı ve çoğu puan kaybettiğimiz maçı kazanmıştık.

    YanıtlaSil
  2. Şöyle j.fernandes,Babel gibi bir bitirici kanat forvetimiz olsa maç 3-1 falandi,yani santrafor falan diyoruz ama bize bu tip kanat da lazım, artık sıkıldim hızı dışında hiçbir özelliği olmayan adamlardan,Onyekuru Kayseri goztepe maçlarında acayip son vuruşlar yapıyordu ama şimdi ise topa ilk defa vuran insan gibi,feghouliye hücum da ayak uyduracak adam yok,akbaba belhanda falan olsaydı tabi ki farklı olurdu bizim için,bu arada maçın en iyileri badou,feghouli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konu hakkında detaylıca yazdım. O isim Alan olabilir, Çin'de ağırlıklı olarak sol forvet gibi oynuyor.

      Sil
  3. Adebayor oyuna girdikten sonra ne guzel oynadi. Top tuttu, calim atti, rakibi gecti, savunmaya yardim etti, gezerek oynadi, top aldi, top verdi, bizim kornerde topu da uzaklastirdi. Maca ilk 11'de baslasa golde atardi. Adam 34 yasinda. Bir de Eren'e bak. Yuruyor resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamların kulübesi bu seviyede :) Adebayor'u bir anda silip attılar, ona da anlam veremedim.

      Sil
  4. Sık söylenmeye başlanmıştı kondisyon sorunu gördük ki porto ve bu maçta sanki bundan ziyade mental ve doğru koşu sorunumuz varmış.her iki maçta 6/7 dakikaliķ kısa bir bocalamamız oldu o kadar..temel sorunlarımızdan biri şut ve isabetli sut yüzdesi.muslera için ayrı bir yazı yazmanız gerek ozan dikkatli serdar golde ve yine bir başka pozisyon da arkasını topa dönmemeli idi.. macin adamı tartişmasız feguli ön oyuncular ise malumun ilanı...enseyi karartmamak gerek donk, belhanda,emre akbaba dönecek bir iki yeni transferle uretkenligimiz çok iyi olacak...bu arada bu seneki gs maclarndaki en iyi hakem performansını gösterdi ümit hoca..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir yorum. Kondisyondan öte bu takımı çok kırılgandı, bir anda psikolojik olarak dağılıyorduk. 2 maçtır bunu aştık gibi, umarım devamı gelir.

      Muslera konusunda çok yazdım, sonra eleştiriliyorum. Fark etmez, yine yazarım. Felaket durumda.

      Sil
  5. Sık söylenir olmuştu kondisyon problemi porto ve bu maçta gordukki mental ve doğru koşu sorunumuz varmış her iki maçta da 6/7 dakika gibi kısa bir bocalamadan sonra hemen toparlandık. şut ve isabetli şut yüzdesi ise bir hayli sıkıntılı idi..muslera için ayrı bir yazı yazmanız gerekir duygusaliktan uzak..ozan bir hayli dikkatli kademelerde hep doğru yerde oldu serdar golde ve bir başka pozisyonda arkasını donmemeli idi topa, orta saha eh ışte, feguli maçın adamı ön bölge ise malumun ilanı...bu seneki en iyi hakem performansını gösterdi ümit hoca.. enseyi karartmamak gerek.
    donk, belhanda emre akbaba ve olası iki transfer ile uretkenligimiz de artacak muhakkak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirici kalitesini yükseltirsek birçok sorun aşılacak aslında.

      Sil
    2. Kusura bakmayın gitmediğini sanarak bir kez daha gondermistim yorumumu..muslera ve bazı oyuncuların vasat performanslarını eleştirilmesi doğal birşey .. yok saymak ile yapıcı eleştiri arasındaki farkı anlamamak için ya ön yargılı olmak lazım yada vasata alışmış olmak..

      Sil
    3. yorumlarda farklılık olunca ben ekleme yaptın zannettim, hiç önemli değil :)

      Sil
  6. arkadaşlar bu feghouli var ya topçunun kralı.. oyun zekası takımın toplamından üstün.. aldığı verdiği paslar, verkaçları, aldığı fauller, top tekniği... sıkışınca bile topu az da olsa tehlikeli olabilecek yere doğru şişiriyor. onu bile boşa şişirmiyor. her hareketi kaliteli. son atak mesela...

    orada bi al ver yaptı, hop fernando'nun önüne bıraktı. fernando öldürsen onyekuru'yu göremez zaten. fegh'e döndü fegh nefis ortaladı ama onyekuru ne yazık ki tanju çolak'ın şu yaşında vuracağı yarım voleyi vuramadı. fegh'e güven fatih hocam. lütfen! yerine sinan'ı oynattın, bu ancak bir şaka olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir yetenek, ondan beklenti de bu görüntü. Şu neden böyle oldu kısmını zaten yazdık. Şu görüntü devam eder umarım.

      Sil
  7. Her fırsatta oyuna Selcuk'un girmesi gerçekten çok can sıkıcı ve moral bozucu... Selcuk kadar gençler de oynayabilir eğer oynayamayacaklarsa onları da takımda tutmanın manası yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler ayrı konu da Selçuk girerken biz iyi giden düzeni bozduk, ben asıl o noktadayım.

      Sil
    2. Evet değişikliği öğrendiğimiz anda eyvah bu maçı da kaybettik diyoruz artık

      Sil
  8. bu sezon için hedefim şu: 33. haftaya lider başakşehir'in 3 puan arkasında girmek. yani fark 8 değil 5 benim için.
    bu nedenle bu beraberlik iyi oldu. yendik mi geçeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin ilk yarısının son haftasını bir atlatalım da, daha detaylı konuşuruz.

      Sil
  9. arkadaşa katılıyorum. fark 8 değil 5'miş gibi konsantre olmalıyız. şu fabrika üretimi saçma kulüp 3 puan önde gelsin hele bi arena'ya... görürüz bakalım kim şampiyon oluyor.

    YanıtlaSil
  10. 21 gün askerlik yaptım. İnternet zaten yasaktı, televizyon dan da uzak kaldık. En son gitmeden Konyaspor maçını izleyebildim. Takım o an 2 inci idi. Cumartesi terhis oldum sonuçlara bir baktım takım 7 inci. Ne oldu bu takıma 3 haftada takım nerden nereye geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlanmak için vakit var. Hoş geldin :)

      Sil
    2. Çok sağol. Uzak kalınca insan takımına daha çok bağlanıyormuş.
      21 günde kafamda "Acaba kim sakatlandı veya ceza aldı" sorusu çok geçti.
      Hastalandık ama beni forma sokmayı başardılar. Bence biz Scoot Piri yi getirmek yerine takımı askere gönderelim, nasıl çıta gibi oluyorlar.

      Sil
  11. Kötünün iyisi bir sonuç oldu.Feghouli yine çok iyiydi.Garry çıkınca malum arkadaş yerine keşke Yunus girseydi.Kanat çıkarıp bitik bir orta saha almak senin orta sahanı güçlendirmez ki zaten o hamleyle rakibi rahatlatmış olduk.Şu bitirememe sorununu da çözmek lazım.Rakibin atakları bizden fazlaydı ama bizim yakaladığımız pozisyonlar daha netti, değerlendiremedik.Bu kadar eksiğin olduğu ve bitiremeyen futbolcularla gol aradığımız bir maçta bu sonuç normal yani yapacak bişey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzeni değiştiriyoruz, anlamsız şekilde geriye gidiyoruz. Gençlere güvenmemenin bende tarifi yok.

      Sil
  12. taraftarın toz konduramadığı baş komutan fernando dün yine döktürdü, muhteşemdi, yüksek temposu ile sahada basmadık yer bırakmadı, ikili mücadelelerde rakipleri ezdi, isabetli paslarıyla gözümüzün pasını sildi. performansı ile 55 tane hürriyet ederim dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando konusu farklı. Modern düzende böyle bir ön libero tarzı bence de anlamsız ama o olmadığında da sorun büyük oluyor. Önce oyun tarzını yakalamamız lazım.

      Sil
  13. Bu hale gelmemizin en büyük sorumlusu yönetim, teknik detayli bir kenara birakalim kimse sezon basinda Feghouli, Belhanda ve Maicon'un son anda takimda kaldiklarina deginmiyor bu adamlar gözden cikarildiklarini cok iyi biliyor, Eren yine öyle; bunun üzerine hoca da cikip bircok oyuncuyla yolumuzu ayiracagiz tarzinda yorumlar yapiyor bu takim neden oynasin, neden mücadele etsin arkadas. Yönetimin Garry icin yaptigi sacma ve zamansiz zam bircok dengeyi bozdu hocanin da tutarsiz aciklamalari sonrasi bircok oyuncunun motivasyonu bitti, Fatih Hocayi bu sezon taniyamiyorum sonucta evimizde Porto'ya yenilirken reaksiyon gösterdigimize Basaksehir ile berabere kalip puan farkini korudugumuza sevinen bir takim olduk. Gercekten su hale geldigimize inanamiyorum benim 35 sene önce gönül verdigim takimi hic böyle görmemistim resmen hedefler dahil her sey kücüldü ve isyan eden kimse yok bizden baska.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda haklısın. Futbolcular istenmediğini bile bile oynuyordu, en azından bir süre.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir